$
דעות

חוזה שכירות אחיד: יוזמה מבורכת או סכנה?

עיריית ת"א הודיעה לאחרונה על יוזמה מעניינת: השקת חוזה שכירות בחסות העירייה, הבא להקל על שוכרי דירות בעיר וליצור סטנדרט מגורים ראוי בעיר. האם הוא משקף את האינטרסים של השוכר והמשכיר?

טל ספיר 07:5815.07.16

עיריית תל אביב הודיעה לאחרונה על יוזמה מעניינת: השקת חוזה שכירות בחסות העירייה, הבא להקל על שוכרי דירות בעיר וליצור סטנדרט מגורים ראוי בעיר. חוזה השכירות, כך על פי הפרסומים, יכלול התייחסות לתקופת השכירות, להעלאת שכר הדירה ולמגוון סוגיות נוספות הקשורות ביחסי שוכר-משכיר.

 

מבלי לצנן את ההתלהבות מהיוזמה יתר על המידה, עדיין יש שאלות שנותרו פתוחות, למשל, אם אתם בעלי דירה ושוקלים להשכיר אותה לשוכר אגב שימוש בנוסח "מוכן מראש", האם נכון להוריד נוסח של חוזה שכירות מהאינטרנט? האם חוזה כזה ישקף באופן ראוי את האינטרסים שלכם, כבעלי זכויות קנייניות בנכס מקרקעין העומד להשכרה? ואם אתם עומדים לשכור דירה, האם החוזה, שהורד מהאינטרנט, ישקף באופן ראוי את האינטרסים של השוכר, שאין לו זכויות קנייניות בנכס העומד להשכרה.

 

בניין עיריית תל אביב. שווה לבדוק שחוזה הסטנדרטי אכן מתאים לצרכים שלכם בניין עיריית תל אביב. שווה לבדוק שחוזה הסטנדרטי אכן מתאים לצרכים שלכם צילום: אוראל כהן

 

חוזה שכירות שהורד מרשת האינטרנט, הוא חוזה "ללא אבא וללא אמא". ייתכן שהוא יחסוך לכם כסף אבל הוא ממש לא מתאים לסיטואציות המורכבות שנוצרות במפגש משכיר - שוכר. הוא אינו משקף את ההסכמות הייחודיות הנוגעות לתקופת השכירות או הארכתה, הוא אינו משקף בהכרח הסכמות אפשריות ביחס לתיקון קלקולים או פגמים במושכר ובמערכותיו, לסוגיית התשלומים, לתנאי התשלום, שיטת ההצמדה, החלפת שוכר במהלך תקופת השכירות ובעיקר, נוסח מוכתב מראש מתקשה להתמודד עם סוגיית הבטחונות הנדרשים מהשוכר להבטחת חיוביו כלפי המשכיר.

 

לכן, למרות שמאוד מפתה להוריד מהאינטרנט נוסח חינמי, שווה בכל זאת לשקול לצעוד בדרך הקונבנציונאלית של ניסוח ועריכת חוזה שכירות באמצעות עורך דין. באופן זה, קיים סיכוי טוב יותר שחוזה השכירות יהיה מותאם לצרכים הספציפיים של המשכיר והשוכר כאחד. עורך-דין יוכל להציע פתרונות לסיטואציות המורכבות שנלוות למערכת יחסים של משכיר-שוכר, ולנסח סעיפים מתאימים בחוזה השכירות חוזה, כך שישקף את כוונת הצדדים ואת רצון הצדדים לחוזה, ובעיקר, וזה החשוב לענייננו, יבטיח את האינטרסים של כל אחד מהצדדים לחוזה השכירות עד כמה שניתן.

 

הכותב הוא שותף במשרד עוה"ד שיפמן, ספיר, שטורם ושות' המתמחה בדיני מקרקעין, תכנון ובנייה, התחדשות עירונית וליטיגציה מסחרית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x