$
בארץ

ליצמן מתחזק במאבקו על הביטוח הסיעודי: "לא אהסס להביא למשבר קואליציוני"

שר הבריאות הציג היום גרסה מרוככת מעט של הרפורמה בתחום הסיעודי היקרה ללבו, ללא הדרישה להעביר את כל הביטוחים לקופות החולים והכריז כי לא יוותר על קידומה: "המצב בו המדינה לוקחת כסף מבני משפחה כדי לממן סיעוד של יקירם, הוא שוד"

ספי קרופסקי 18:3605.07.16
"לא אהסס להביא למשבר קואליציוני אם הרפורמה בביטוח הסיעוד הציבורי לא תבוצע. מדובר ברפורמה שתביא לצדק חברתי לאזרחי ישראל, ותוביל לביטוח סיעוד ציבורי משופר לכלל האוכלוסייה", כך אמר היום (ג') שר הבריאות, יעקב ליצמן, בכנס מיוחד של השדולה למען הביטוח הסיעודי בכנסת. ליצמן מסמן בכך את דבקותו באחת המהפכות הבאות שבכוונתו לקדם בקרוב - תחום הביטוחים הסיעודיים. מדובר ברפורמה יקרה מאוד ללבו של ליצמן שכבר ניסה לקדם אותה בקדנציה הקודמת שלו במשרד ללא הצלחה. הפעם, בשונה מאז, הוא דאג לכלול אותה בהסכמים הקואליציוניים.

 

"לצערי מדינת ישראל מזניחה כיום את הקשישים והזקנים הנדרשים למענה סיעודי", אמר ליצמן. הוא הוסיף כי "יש לשים קץ למצב הקשה והסבוך בו נמצא מערך שירותי הסיעוד בישראל, שמקשה על אלו שנזקקים לשירותי סיעוד ובני משפחותיהם. המצב בו המדינה לוקחת כסף מבני משפחה כדי לממן סיעוד של יקירם, הוא שוד. זה עוול שיש לתקנו".

 

ליצמן. בקדנציה הזו הרפורמה בתחום הסיעודי נכנסה להסכמים הקואליציוניים ליצמן. בקדנציה הזו הרפורמה בתחום הסיעודי נכנסה להסכמים הקואליציוניים צילום: אוהד צויגנברג

 

השר הוסיף כי "הרפורמה נועדה להרחיב את הזכאות לטיפול סיעודי רפואי לקשישים בכל שכבות האוכלוסייה, לצמצם את הביורוקרטיה הקיימת בטיפול בקשיש (שכיום מטופל על ידי 6 משרדים ממשלתיים וגופים נוספים, ס"ק) ולשפר את איכות הטיפול הרפואי-סיעודי, תוך יצירת רצף טיפולי במסגרת אחת".

 

לאחר דבריו של השר הציג סמנכ"ל תכנון ואסטרטגיה במשרד הבריאות, ניר קידר, את עיקרי הרפורמה שרובן כבר גובשו בקדנציה הקודמת של ליצמן. קידר חידש בכך שציין כי המשרד ירד מהרעיון להעביר את כל הטיפול בביטוחים הסיעודיים לקופות החולים ואמר עוד כי ישנה כוונה להגמיש את מבחני ההכנסה.

 

בישראל ישנם כ-200 אלף קשישים סיעודיים והצפי הוא שבשנים הקרובות מספר בני ה-75 פלוס יעלה ב-20-30 אלף כל שנה. מבין מדינות ה-OECD, ישראל היא המדינה עם אחוז המטופלים הסיעודיים הכי גבוה בבית ובאשפוז – כ-21.5%. הרפורמה מתוכננת, בין השאר, להבטיח כיסוי בהיקף ראוי למבוטחי הביטוח הסיעודי למשך שנים, להגביר את יעילות המערך הסיעודי, להקטין את הנטל על משקי הבית, לאחד את הטיפול המבוזר כיום בין כמה גופים ממשלתיים ולבצע תכנון והיערכות ארוכי טווח בתחום.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x