$
משפט

מני נפתלי: מטרת הערעור של שרה נתניהו היא "להטיח בי השמצות פרועות"

אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה צפוי לבקש מחר דחייה על הסף לערעור שהגישה נתניהו. מנגד, אשת ראש הממשלה מערערת על ההחלטה שלא לפסול את השופטת הדנה בתביעת העובד לשעבר גיא אליהו, לאחר שזו פסקה בעניינו של נפתלי

זוהר שחר לוי 14:0713.04.16
מני נפתלי, אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, צפוי לבקש מחר (ה') דחייה על הסף לערעור שהגישה רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, על פסק הדין בעניינו. לטענתו, כל תכלית הערעור היא להוות פלטפורמה "להטיח בו השמצות פרועות וחסרות שחר ולפגוע בבית הדין האזורי לעבודה". מנגד, נתניהו מערערת על ההחלטה שלא לפסול את השופטת הדנה בתביעת העובד לשעבר גיא אליהו וטוענת: "יש לתמוה מדוע לא פסל את עצמו בית הדין האזורי לעבודה מיוזמתו כמתחייב".

 

עורכת דינו של נפתלי עו"ד נאוה פינצ'וק-אלכסנדר, טוענת עוד כי נתניהו הייתה עדה בלבד ולכן היא לא זכאית להגיש ערעור. "מצב שבו אישיות בעלת מעמד ציבורי כאשת ראש הממשלה פותחת במתקפה אישית משולחת רסן על שופטי בית הדין, במסגרת ערעור שמלכתחילה לא יכול להיות מוגש על ידה, הוא מצב פסול מיסודו ופוגע בשלטון החוק". פינצ'ק-אלכסנדר מוסיפה כי החשיפה התקשורתית של תיק זה היא כזו שהביטויים הקשים מוצאים את דרכם לקהל רחב בהרבה וזורעים נזק משמעותי הרבה יותר לשלטון החוק בישראל, וכי אין להתעלם מהעובדה שיוזמת המתקפה היא אישיות בעלת מעמד ציבורי חשוב ביותר.

 

לפני כחודשיים קבע בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, כי המדינה תפצה את מני נפתלי בסכום של 170 אלף שקל, לאחר שנקבע כי בתקופת עבודתו היה חשוף לתנאי העסקה פוגעניים. "בחינת חומר הראיות מעלה תמונה עגומה ביותר לגבי המתרחש במעון ראש הממשלה בכל הנוגע לאופן העסקת העובדים, סביבת העבודה שהם חשופים אליה, היחס אליהם והשמירה על כבודם ועל זכויותיהם", כתבה השופטת דיתה פרוז'ינין בפסק הדין.

 

בעקבות פסק הדין הגישה אשת ראש הממשלה שרה נתניהו הודעת ערעור לבית הדין הארצי לעבודה, בה טענה כי יש לבטל את פסק הדין ולהורות על השבת התיק לבית הדין האזורי, על מנת לאפשר לה להביא ראיות ועדויות בכל הקשור לקביעות שנקבעו כנגדה בפסק הדין. לחילופין, ביקשה נתניהו להורות לבית הדין האזורי לבטל את הקביעות נגדה.

 

במקביל, בתביעה המתנהלת בעניינו של עובד אחר ממעון ראש הממשלה, גיא אליהו, הגישה היום (ה') נתניהו בקשה נוספת לפסילת השופטת הפעם לבית הדין הארצי לעבודה.

 לפני כשבועיים דחתה השופטת פרוז'ינין את בקשתה של נתניהו לפסילתה. נתניהו ביקשה את פסילת השופטת משום שזו דנה כבר בעניינו של נפתלי תוך מתיחת ביקורת חריפה על התנהלותה ועל כן, כך לשיטתה, הדבר יחייב אותה לתת פסיקה זהה גם לגבי אליהו. כך, לפי הבקשה, בית הדין הסתמך בכל הקשור לטענת ההעסקה הפוגענית כלפי נפתלי, בעיקר על עדותו של אליהו ו"קיבל אותה כתורה מסיני", תוך שהוא דוחה את גרסת ההגנה "בשגגה רבתי" ותוך "יישום בלתי שוויוני ושגוי של דיני הראיות".

 

מימין אשת ראש הממשלה שרה נתניהו ואב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה מני נפתלי מימין אשת ראש הממשלה שרה נתניהו ואב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה מני נפתלי צילום: אוראל כהן, יובל חן

 

"נעלה מכל ספק", כותב בא כוחה של נתניהו, ד"ר יוסי כהן, "כי בית הדין אינו יכול לפסוק באופן שונה בתיק זה, שכן הקביעות העובדתיות הברורות שקבע – חלקן שלא לצורך וכפי הנראה תוך חריגה מהסעדים שלהם עתר נפתלי – אינן מאפשרות קביעה אחרת".

 

נתניהו מוסיפה כי בית הדין היה "כל כך נחרץ" בקביעות לטובת נפתלי ונגדה "עד שיש לתמוה מדוע לא פסל את עצמו בית הדין האזורי לעבודה מיוזמתו כמתחייב". לשיטתה, מרגע שפסקה השופטת פרוז'ינין בעניין נפתלי כל שנותר לה בעניינו של אליהו הוא טכני. נימוקי השופטת שלא לפסול את עצמה, כך לפי רעיית ראש הממשלה, עומדים בניגוד לפסיקת בג"ץ הקובעת כי מרגע ששופט הכריע בטענה עובדתית בפסק דין, כפי שעשתה השופטת פרוז'ינין, היא וכל חברי המותב פסולים.

 

תגובתה של עו"ד נעמי לנדאו, המייצגת את מני נפתלי וגיא אליהו: "הגברת נתניהו מחפשת להיות בכותרת. ראוי היה שאת הכותרות היתה מרוויחה בזכות פעילות ציבורית שהיתה יכולה להוביל נגד התעמרות בעובדים ובעד מינהל תקין, ופחות בהטרדת מערכת המשפט בפניות שווא, אך למרבה הצער זה אינו המצב. על הגברת נתניהו לדעת שאפילו בארמון האליזה ובבית הלבן יש הפרדת רשויות. הגיעה הזמן שהיא תפנים זאת."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x