$
בארץ

מנכ"ל משרד ראש הממשלה: "מי זאת ועדת המדיניות שתקבע לשר?"

אלי גרונר יגיע הבוקר להופיע בפני ועדת שירות המדינה וינסה לשכנע את 11 חבריה לאפשר לשרים לבחור את המינויים המועדפים עליו למשרות בכירות . בשיחה עם "כלכליסט הוא אומר: "הדרג הנבחר לא מאמין בפקידות"

רוני זינגר 08:2615.03.16
מנכ״ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר יגיע הבוקר להופיע בפני ועדת שירות המדינה, שם ינסה לשכנע את 11 חבריה לאשר את הצעת ההחלטה שהוא מקדם, שלפיה יש לאפשר לוועדות האיתור לסנן שלושה מועמדים ולא רק אחד, ולאפשר לשר הממונה לבחור מתוך אותם שלושה את המינוי המועדף עליו. אם תאשר ועדת השירות את ההצעה, היא תעלה באחת מישיבות הממשלה הקרובות לאישור.

 

בשיחה עם ״כלכליסט״ אמר אתמול גרונר כי ״הגישה שאנחנו לא רוצים לתת לשר לבחור את האנשים שלו היא טרגדיה, אי אפשר לעבוד ככה. כיום הם מחוייבים לקבל את המלצות הוועדה, כולם בממשלה הפכו לחותמות גומי ובכך הפכנו את הנבחרים שלנו לחלק מטקס, זה לא נורמלי״.

 

גרונר, שמקדם בלהט את ההצעה יוצא נגד ״שלטון הפקידים״ וטוען כי חוסר אמון הציבור נובע לא פעם מכך: ״שרים נבחרים כדי לקדם מדיניות, הם מחויבים לבוחר ולא ייתכן שזו לא תקודם כי הפקידות תקבע מי יהיו האנשים שיקדמו מדיניות. אם שר רוצה למנות לתפקיד מישהו יותר שמרן או פחות שמרן, מי היא ועדת המדיניות שתקבע לו? יש סיבה שהציבור לא מאמין בדרג הנבחר, כי הדרג הנבחר לא מאמין בפקידות״.

 

כלומר, הפקידים אחראים לחוסר אמון הציבור בשירות המדינה?

״אני לא מטיל אחריות על הפקידות, אבל יש פה מעגל של אובדן אמון והציבור צריך להבין ממה זה נובע״.

 

אותם פקידים אלו גם אנשי משרד המשפטים שמתנגדים להצעה שלך?

״אני באמת לא מבין למה גורמים במשרד המשפטים מתעקשים לא לתת לשרים מרחב תמרון ויכולת לבחור בין שלושה מועמדים ראויים. למה ההתעקשות על מועמד יחיד?״.

גרונר מוסיף ואומר כי ״אני מרגיש שאני עומד על ראש הר וצורח שאנשים יבינו עד כמה קשה לנהל ככה משרד. דרוש פה טיפול שורש לאובדן האמון וזו אחת הדרכים לעשות זאת. המהלך הזה נכון לשירות הציבורי, הוא נכון ליכולת של השרים למשול ונכון לתת שירות טוב יותר לאזרח״.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x