$
משפט

האם ענבל אור במצוקת תזרים או איתנה פיננסית

קבוצת אור סיטי התנגדה לבקשת הפירוק בביהמ"ש בטענה שיש לה הון של 57 מיליון שקל. מוקדם יותר באותו היום אמרה אור עצמה לרשות המסים כי ערבות של 500 אלף שקל תקשה עליה לנהל את עסקיה

עמרי מילמן, תומר גנון וזוהר שחר לוי 08:1906.03.16

האם יזמת הנדל"ן ענבל אור סבורה שהחברות שבשליטתה "נקלעו למצוקה תזרימית המקשה מאוד על הבטחת המשך הפעילות העסקית", או שהן "איתנות פיננסית"? משתי בקשות שונות שהגישה אור לשני בתי משפט שונים בשבוע הקודם, ייתכן שהיא סבורה שגם וגם.

 

 

שבוע שעבר, בניסיונה להתגונן מבקשה למינוי מפרק זמני לקבוצת אור סיטי שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, טענה אור לפני שופט הפירוקים איתן אורנשטיין כי החברות בשליטתה איתנות פיננסית. מבקש הפירוק הראשון אברהם וולך, שרכש דירה באחד הפרויקטים של אור, אמנם ביקש לחזור בו מהבקשה עוד בטרם התקיים הדיון לאחר שהגיע להסכמות עם נציגי החברה, אולם שני מצטרפים נוספים הובילו לכך שהשופט קיים דיון בסוגיה בסופו של דבר.

 

הדו"חות החיוביים של אור

 

בדיון הציגו באי כוחה של אור דו"חות כספיים של החברה מהתקופה הנוכחית וטענו כי “החברה חיה ונושמת". “בדו"חות המבוקרים לשנת 2014, מדובר במכתב של משרד רו"ח מוכר, מצוין כי ההון העצמי של החברה הוא הון עצמי חיובי בסך כולל של 57 מיליון שקל. המאזן הבוחן של החברה נכון להיום מראה כי לחברה יתרת זכות של למעלה מ־19 מיליון שקל", הם הוסיפו.

 

מימין: עו"ד עמית חדד, ענבל אור ועו"ד יעקב וינרוט בשבוע שעבר בבית המשפט מימין: עו"ד עמית חדד, ענבל אור ועו"ד יעקב וינרוט בשבוע שעבר בבית המשפט צילום: אוראל כהן

 

גם אור בעצמה התייחסה לנושא, ובדיונים אמרה לתקשורת כי “כולם יודעים מה ההון העצמי של החברה וכמה היא איתנה. כולם יודעים איך היא עומדת בהתחייבויות שלה לאורך 11 שנים. זה מה שחשוב".

 

למרות טענות אור ובאי כוחה, נושים שהשתתפו בדיון לפני השופט אורנשטיין ציינו כי קיימות תהיות על הנתונים שהחברה מציגה באשר ליציבותה הכלכלית. בין השאר נכח בדיון בא כוחו של בנק מזרחי עורך הדין עמית פינס שדיווח כי לאור קיימת יתרת חוב בסכום של כ־10 מיליון שקל אשר מגובה בביטחונות גבוליים. לדבריו, בשל האירועים שקרו בימים שקדמו לדיון, כמו חקירתה ברשות המסים, העמיד הבנק את החוב לפירעון מיידי - דבר שהוביל לאי כיבוד המחאותיה של החברה של אור.

 

בשעות הערב של יום חמישי דחה השופט אורנשטיין את הבקשה למינוי מפרק זמני. אף שהדו"חות שהונחו לפניו טרם עמדו בבחינה מעמיקה, הוא פסק כי “נחזה שאין החברה בחדלות פירעון, וזאת מבלי שיהיה בהחלטה זאת כדי לקבוע מסמרות". נוסף על כך, הוא הדגיש כי באותו היום פרעה החברה תשלום על סך מיליון שקל לחברת גלובל, אחת מנושיה שממנה רכשה קרקע. “לעמדת החברה היא בעלת יציבות פיננסית ויכולה לעמוד בהתחייבויותיה", הוא הדגיש.

 

מציאות קצת שונה

 

באותו היום, שעות אחדות לפני שדחה השופט אורנשטיין את הבקשה למינוי מפרק זמני, הגיעה אור להסכמות עם רשות המסים הנוגעות לתנאי השחרור שלה במסגרת חקירת החשד כי העלימה מס בהיקף של 12 מיליון שקל, בעסקאות שעשתה בהיקף של מיליוני שקלים. במסגרת תנאי השחרור שלה, שנקבעו לפני כשבועיים, הוחלט כי עליה לשהות במעצר בית וכי היא צריכה להפקיד ערבות של חצי מיליון שקל, שמאה אלף שקל מתוכם כבר הופקדו.

 

אור, באמצעות עורך דינה הפלילי עופר רחמני, טענה לפני רשות המסים כי הגבלות מעצר הבית וכן גובה הערבות מקשים עליה לנהל את עסקיה. עורך דינה טען את הדברים על בסיס אמירות המציגות מצב קצת שונה ממה שהוצג לפני השופט אורנשטיין.

 

בבקשה לאשר ההקלות, שנשלחה לבית המשפט השלום בירושלים ואושרה על ידו לבסוף, נכתב: “נוכח שינוי הנסיבות המהותי, בעיית הנזילות הקשה שנוצרה, הצורך להפקיד מיליון שקל ולגייס סכומים גבוהים נוספים, כמו גם העלויות הגבוהות של ניהול כל ההליכים, מוסכם כי חלף הפקדת יתרת ערובה של 400 אלף שקל יופקדו 100 אלף שקל עד יום שני".

 

כמו כן, בבקשה מצוין כי הוסכם בין הצדדים שאור תחתום על ערבות של 200 אלף שקל נוספים, וכי תובא ערבות נוספת של בן זוגה שלומי טהורי בסכום של 300 אלף שקל.

 

כאן לא הסתיימו ההקלות שביקשה אור, שביקשה גם לאפשר לה לצאת לפגישות עם גורמים במערכת הבנקאית בתיאום עם היחידה החוקרת. זה ההסבר שניתן לבית המשפט לחשיבות הנושא: "ברור מן ההליך לפני השופט אורנשטיין, כי אור והחברות שבבעלותה נקלעו מאז פרסום החקירה למצוקה תזרימית בלבד, המקשה מאוד על הבטחת המשך הפעילות העסקית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x