$
בארץ

חופשת הלידה לאבות עולה מחר שוב להצבעה בוועדת השרים לחקיקה: סיכוי טוב שתאושר

במקור כללה ההצעה מתן 8 ימי חופשה לאבות לאחר לידת ילדיהם, אך בעקבות דיונים בין מציעי ההצעה למשרד הכלכלה ירד מספר ימי החופשה המוצע ל-6. לאור תמיכת כל סיעות הקואליציה, נראה כי ההצעה עשויה לעבור

רוני זינגר 22:1930.01.16

ועדת השרים לענייני חקיקה תדון מחר בשנית בהצעת החוק למתן ״חופשת אבהות״. במסגרת ההצעה, יינתנו לאבות שישה ימי חופשה לאחר לידת ילדיהם, וזאת במקביל ובנוסף לחופשת הלידה של האם. הצעת החוק נדחתה בשבוע שעבר לדיון שיתקיים כאמור מחר, ונראה כי ישנו סיכוי טוב שתאושר, לאור תמיכת כל סיעות הקואליציה.

במקור כללה ההצעה מתן שמונה ימי חופשה לאבות, אך לבסוף סוכם עם משרד הכלכלה כי מספר ימי החופשה יופחת ל-6. בין הצדדים גובשו הסכמות נוספות שצפויות להביא לכך שמחר החוק צפוי לעבור בלא התנגדויות. 

פעילת אבות ותינוקות (סדנה מרכז פרפרים) פעילת אבות ותינוקות (סדנה מרכז פרפרים) צילום: עדי לם

 

הצעת החוק הוגשה על ידי ח״כ תמר זנדברג (מרצ), שצירפה אליה את חברי הכנסת דוד ביטן (ליכוד), רועי פולקמן (כולנו), יואב קיש (ליכוד) מירב בן ארי (כולנו) שולי מועלם (הבית היהודי) וח"כים נוספים. בשבוע שעבר נדחתה ההצעה, לאור רצון משרד הכלכלה לקדם הצעת חוק דומה משלו בעניין. כעת, כאמור, נראה כי הצעה זו מתייתרת.

 

יוזמת הצעת החוק ח"כ תמר זנדברג (מרצ) יוזמת הצעת החוק ח"כ תמר זנדברג (מרצ)

 

על פי ההצעה, יינתנו גם שלושה ימי חופשת מחלה בתשלום לגבר המלווה את בת זוגו לטיפולים או בדיקות הקשורות להיריון, ויום מחלה עבור נוכחות במהלך הלידה.

 

על פי ההצעה המקורית (שכללה כאמורה שמונה ימי מחלה), חופשת האבהות אמורה היתה להיות מורכבת משלושה ימי חופשה בתשלום וחמישה ימי מחלה על חשבון המעסיק. בדברי ההסבר להצעה צוין כי ״ישראל היא מדינה מתקדמת בכל הנוגע לזכויות נשים בהריון ובחופשת הלידה, אך לעניין חופשת האבהות או חופשה הורית היא נמצאת מאחור. ..ישראל מפגרת כיום באופן משמעותי במאמץ שהיא עושה להבטיח הורות שוויונית יותר…מחקרים רבים מצאו קשר ברור בין מעורבות בגידול ובחינוך הילד ללקיחת חופשת אבהות. ישראל אינה מזכה כיום גברים בחופשת אבהות למרות שישראל היא המדינה עם שיעור הילודה הגבוה ביותר בעולם המערבי מה שהופך כל יום חופש ליקר ערך למשפחות…״.

 

הצעת חוק דומה עלתה בכנסות קודמות וזכתה לתמיכה, אך בכל זאת לא הצליחה עד היום להתקדם מעבר לקריאה הטרומית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x