$
בארץ

הפרטת תעש: אלביט ופלקסטרוניקס הגישו את מסמכי השלב השני במכרז

ביום רביעי הקרוב תדון ועדת המכרזים במשרד האוצר בטענות שהועברו למבקר המדינה לגבי התנהלות המכרז

הדס גליקו 21:3011.01.16

חברת אלביט והשותפות אינווקטוס שבשליטת פלקסטרוניקס (90%) האמריקאית הגישו היום (ב') לרשות החברות את מסמכי השלב השני במכרז לרכישת תעש.

 

מקורבי קבוצת נסקא שמיר אמרו הערב ל"כלכליסט", כי הקבוצה לא תתמודד במכרז לרכישת תעש. מסמכי השלב השני במכרז אינם כוללים הצעת מחיר או תשלום ערבות השלב הסופי בגובה של 35 מיליון שקל, אולם רק מי שיגיש אותם יוכל להתקדם לשלב ההתמחרות על החברה בעוד כשבועיי,ם תוך הגשת הערבות הסופית במכרז.

 

היום אחר הצצהריים נפגש מבקר המדינה, יוסף שפירא עם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד וראש הרשות החברות הממשלתיות אורי יוגב. הפגישה עסקה בטענות בנוגע ל"מעורבות גורמים ברשות החברות הממשלתיות ומשרד הביטחון כדי להשפיע על תוצאות המכרז. כמו כן נטענו טענות בנוגע לשוויה של תעש". הפגישה הסתיימה בהחלטה לפיה האוצר ידון ביום ד' במסגרת ועדת המכרזים בטענות שהועברו למבקר המדינה לגבי התנהלות המכרז וידווח לשר האוצר, משה כחלון ולמבקר המדינה.

 

מימין: מנכ"ל האוצר שי באב"ד ושר האוצר משה כחלון מימין: מנכ"ל האוצר שי באב"ד ושר האוצר משה כחלון צילום: אלכס קולומויסקי

 

במקביל נודע ל"כלכליסט", כי המתמודדות בשותפות נסקא שמיר פנו במכתב ליוגב שבו הן שוטחות שורה של טיעונים שאם ייפתרו אזי הקבוצה נותרה מעוניינת ברכישת תעש מערכות. המכתב מתוארך לאותו יום שבו הודיעה מבטח שמיר לבורסה כי היא פורשת מההתמודדות במכרז תעש.

 

על פי טענות הקבוצה, "הם אינם רואים את עצמם במצב המאפשר הגשת הצעה לרכישת מניותיה". וזאת מאחר והרוכש מתחייב בהתחייבויות כספיות ברורות ומוצקות בעוד תמונת המצב של תעש מערכות אינה ברורה ונכסיה והתחייבויותיה אינם וודאיים וכוללים חשיפות ללא גבול או תקרה. עם זאת, החברה הדגישה שהיא נותרה מעוניינת ברכישה ואף מוכנה לעמוד ברף מחיר המינימום שנקבע (בגובה של 1.1 מיליארד שקל) ואף להוסיף לו בהליך תחרותי ראוי.

 

משרד הביטחון דחה את הטענות שלפיהן ניסה להשפיע על זהות הרוכש במכרז. על פי הטענות שהעלו המתמודדים, אלביט היא המתמודדת הבטוחה במכרז. היקף הרכש כחול-לבן של מנהל הרכש של משרד הביטחון נאמד בשנת 2014 ב-14 מיליארד שקל של רכישות מכלל הספקים ולא רק תעשיות ביטחוניות. לכך יש להוסיף רכש ופיתוח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x