$
מחפשי עבודה

משתלם להתגבר על הפחד: הדברים שמונעים מכם לקבל העלאה

לפי סקר שנערך בארה"ב 75% מהעובדים שביקשו העלאה מהמעסק - קיבלו תוספת שכר. מחציתם אף קיבלו את השכר שביקשו. הכירו את המחשבות שמונעות מכם להשיג שכר גבוה יותר ומה ניתן לעשות לגביהן

שירות כלכליסט 13:4505.01.16
אנשים לרוב נלחצים מעצם המחשבה על בקשת העלאה בשכר, אך המחקרים מוכיחים כי משתלם להעז. על פי סקר שערכה חברת PayScale.com, 75% מהעובדים שביקשו העלאה השיגו אותה, ולמעלה ממחציתם אף קיבלו את השכר שביקשו.

 

הסיבות שבגללן אנשים נמנעים מלבקש העלאה הן שונות, אך מומחים בתחום הקריירה טוענים שישנן דרכים להתגבר על גורמי הפחד ולהשיג את התוספת במשכורת. המפתח הוא להבין את המחשבות מאחורי החשש.

 

באתר טיים פרטו כמה מהמחשבות הללו שעלולות לגרום לכם להישאר בשכר נמוך יותר:

 

"לא מגיע לי"

עובדים רבים, אפילו מוכשרים ומנוסים, לא תמיד חשים זכאים לבקש עוד כסף. ב- Salary.com ערכו סקר שמצא כי קרוב לשליש מהמשתתפים מעריכים כי חסרים להם הכישורים או הביטחון לשאת ולתת על שכר גבוה יותר. "זו תופעה שכיחה שאנשים קושרים בין הערך העצמי שלהם לשכר", אומר פול מקדונלד, מנהל בכיר בחברת הייעוץ רוברט האלף. אם מקבלים שכר הנמוך מהערך שלכם, תהיה לכך השפעה שלילית שתמנע מכם לבקש העלאת שכר. אולם הסקר של PayScale מוכיח כי האנשים זכאים להעלאות השכר הללו.

 

חושבים שאתם מקבלים פחות ממה שמגיע לכם? אמרו זאת לבוס חושבים שאתם מקבלים פחות ממה שמגיע לכם? אמרו זאת לבוס צילום: גיל נחושתן

 

מה לעשות בעניין: "חשוב קודם כל להבין ולהכיר בערך העצמי", כתבה הקואצ'רית לולי דסקל במאמר שפורסם בהרווארד ביזנס רוויו. לא רק שתשפרו את מצב חשבון הבנק שלכם, אלא את המוראל האישי. רשמו לפניכם את ההישגים שלכם והתאמנו באופן בו תבטאו אותם לפני הבוס שלכם.

 

"לא נעים לדבר על זה"

"מניסיוני, עובדים לרוב מתביישים לדבר עם המעסיקים או אנשי כוח האדם על נושאי שכר, בייחוד בעת בקשת העלאת שכר", אומר ארט גלובר מהאגודה לניהול משאבי אנוש. לדבריו, רבים יוצאים מנקודת הנחה שבקשת העלאה תיצור עימות או תוציא אותם מאזור הנוחות. תפיסה שחברות רבות לא טורחות להזים.

 

מה לעשות בעניין: גלובר אומר כי במקרה של חברות שמטפחות תרבות של השתקת דיבורים על שכר, הדרך הטובה ביותר היא להגיע לפגישה מצוידים בעובדות ולמקד את הטיעונים. הסיכויים להצליח גדלים אם מכינים מראש טיעונים שנתפסים אובייקטיבים ומבוססים על עובדות.

 

"המעסיק שלי ישלם לי כמה שמגיע לי"

תפיסה נוספת שלרוב מתגלה כמוטעית היא שהבוס יעניק לכם מיוזמתו העלאה כשתהיו זכאים לה. "יש עובדים שחשים שזה התפקיד של המעסיק לשלם להם לפי השווי שלהם והם לא צריכים לבקש העלאה", אומר מקדונלד. אולם הדינמיקה השתנתה בשנים האחרונות, ומאז המשבר הפיננסי העולמי חברות מביעות פחות מוכנות להציע העלאות.

 

מה לעשות בעניין: אל תחכו ליוזמה מצד המעסיק. בתרבות התאגידית המצומצמת של היום, כל אדם חייב לדאוג לעצמו.

 

"מה אם הבוס יסרב?"

זה טבעי לגמרי להעדיף להימנע מדחייה, אך ההימנעות הזו עלולה לעלות לכם בהעלאה בשכר. "יש אנשים שלא מוכנים לשמוע את המילה 'לא' ולהמשיך במשא ומתן משם", אומר מקדונלד.

 

 

מה לעשות בעניין: כנסו לשיחה כשאתם יודעים מה השווי האמיתי שלכם. "כשמשתמשים בנתונים כדי למקד את הדיון, מוציאים מהמשוואה את הלחץ והפחד הנלווה לדיונים על שכר", אומרת אוברי באך, מנהלת השיווק של PayScale. ערכו מחקר בנוגע לשכר הנהוג בתחום ובתפקיד שלכם, כך שתוכלו ביותר קלות להעלות את הנושא בפני הבוס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x