$
משפט

רעיית גרינפלד לביהמ"ש: "מבקשים לפנות פנסיונרית מביתה"

ג'ורג'ט גרינפלד מבקשת מבית המשפט למנוע את פינויה מהדירה שבו היא מתגוררת במגדלי אקירוב בטענה כי הזכויות בדירה שייכות לה בלבד - ולא לבעלה, מבעלי השליטה בקרדן

זוהר שחר לוי 18:5903.01.16

ג'ורג'ט גרינפלד, רעייתו של יוסף גרינפלד, מבעלי השליטה בקבוצת קרדן, מבקשת מבית המשפט למנוע את פינויה מהדירה שבו היא מתגוררת במגדלי אקירוב בטענה כי הזכויות בדירה שייכות לה בלבד, ולא לבעלה וכי היא דיירת מוגנת.

 

"גברת גרינפלד פנסיונרית בת 68", נכתב לבית המשפט, "אשר מבקשים לפנותה מבית מגוריה בפעם השנייה, תוך פחות משנתיים, חרף זכויותיה בדירה והיותה, גם במקרה של מכירה, דיירת מוגנת בהתאם להלכה פסוקה".

 

לפי גרינפלד, היא שילמה בפועל מכספה תמורת מכירת דירה בבעלותה, עבור מחצית הזכויות בדירה המדוברת.

 

הודעתה של רעייתו של גרינפלד הוגשה במסגרת הליכי פשיטת הרגל המתנהלים נגדו מאז מרץ האחרון. זאת, לאור חובות שצבר המסתכמים ב-350 מיליון שקל. את הליך פשיטת הרגל פתח בנק לאומי, על רקע חוב כלפיו הנאמד בכ-110.3 מיליון שקל. בהמשך, הגיש גם בנק אגוד הליך דומה. לפי בנק אגוד, גרינפלד צבר כלפיו התחייבויות העומדות על 27.5 מיליון שקל, בעיקר לטובת שלוש דירות יוקרה שברשותו הממוקמות במתחם מגדלי אקירוב שבצפון תל אביב. בית המשפט הפריד בין שני ההליכים כשהליך מכירת הדירות נמצא בעיצומו.

 

יוסף גרינפלד יוסף גרינפלד צילום: עמית שעל

 

בשבוע שעבר התקיים דיון בפני שופט הפירוקים של בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, בבקשות שהגיש בנק אגוד למימוש הדירות של בני הזוג גרינפלד. מדובר ב-3 דירות במגדלי אקירוב, כשאחת מהן משמשת למגורים. נציין כי במסגרת הליך כינוס הנכסים מומשה דירה אחת מתוך השלוש בתמורה ל-6.3 מיליון שקל שמתוכו הועבר סכום של 5.1 מיליון שקל לבנק אגוד.

 

אף שהתעוררה מחלוקת בין  הכונס שמונה מטעם בנק אגוד לבין המנהל המיוחד לנכסיו של גרינפלד שמונה מטעם בנק לאומי, קבע השופט אורנשטיין, בתום הדיון, כי מי שיממש את הדירות של גרינפלד יהיה הנציג של בנק אגוד.

 

באותה החלטה קבע השופט כי דירת המגורים של בני הזוג תהיה השלישית שתימכר (בין 3 הדירות שבבעלותם), אף שנטען על ידי המנהל המיוחד כי יש לשנות את סדר המימוש. "לא ראיתי לנכון לשנות עתה את סדר המימוש כמו גם להורות על מימוש לאלתר של דירת המגורים".

 

במקביל לדיון בבית המשפט, הגישה רעיייתו של גרינפלד בקשה לבית המשפט בדרישה שלא לפנותה, כשלשיטתה דירה זו "היא מפלטה האחרון למגוריה ולמרכז חיה". גרינפלד מציינת כי שתי דירות שבהן הייתה לה זכות בפרויקט סי אנד סאן נשללו ממנה על ידי הבנקים וכי הדירות הנוספות באקירוב נמכרו או שהן בהליכי מימוש.

 

"למנהל המיוחד אין זכות", כך היא כותבת, "משום סוג, לגרום לפינוי המבקשת מהדירה או למכרה לטובת קופת הנושים של גרינפלד". לדבריה, ב-2001 היה שווי נכסיו של גרינפלד כ-90 מיליון דולר ושווי נכסיו עלה על שווי התחייבויותיו ב-60 מיליון דולר. את הדירות באקירוב רכשו בני הזוג באותן השנים. זכויות הקניין והחזקה בדירות היו שייכות באופן מוחלט במחציתן לה. עוד היא מציינת כי מכרה דירה אחרת כדי לממן מחצית מרכישת הדירות.

 

שווי הדירה בה מתגוררים בני הזוג, כך לפי הערכת שמאי, עומד על 14.1 מיליון שקל, והיא היקרה בין 3 הדירות שבבעלותם באקירוב.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x