$
בארץ

אושר לקריאה שנייה ושלישית: המדינה תחבר 450 מפעלים לגז עד סוף העשור

משנת 2009 ועד היום חוברו רק כ-15 מפעלים מתוך כ-1,000 שממתינים בתור; יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל: "הצעת החוק הממשלתית שופרה באופן דרמטי כדי להביא למהפכה בתעשייה"

ליאור גוטמן 10:1506.11.15

ועדת הכלכלה אישרה אמש לקריאה שנייה ושלישית את הרפורמה להסרת חסמים בחיבור מפעלים לרשת הגז הטבעי. הרפורמה נכללה בחוק ההסדרים כדי "לחתוך" את הביורוקרטיה שעיכבה את רוב התוכניות לחיבור מפעלים לגז - משנת 2009 ועד היום חוברו רק כ-15 מפעלים מתוך כ-1,000 שממתינים בתור.  

 

יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל אמר: "המשימה היתה להוציא את ההצעה הטובה ביותר, ובמהלך הדיונים שופרה ההצעה הממשלתית באופן דרמטי, כדי להביא מהפכה גדולה לתעשייה בישראל". בסופם של הדיונים בוועדה נרשמו נוכחים רק חברי כנסת מהאופוזיציה, אף שמי שהגישה את החוק כאמור היתה הממשלה. כבל אמר כי "הצורה שיש כאן רק חברי אופוזיציה, ח"כ כבל וח"כ עיסאווי פריג' (מרצ), מעידה על כך שאין כאן שאלה של אופוזיציה-קואליציה אלא של רצון להזרים את הגז בצינורות למפעלים".

 

החוק החדש כולל גם טיפול במשאיות המובילות גז טבעי דחוס (CNG) והצבה של מתקנים שיאפשרו למפעלים להשתמש בגז - כך שמי שיאשר את נסיעת המשאיות יהיה משרד התחבורה, ולא יהיה צורך באישור הן של משרד התחבורה והן אישור של משרד האנרגיה, כפי שקורה כיום. 

  

קידוח תמר קידוח תמר צילום: אלבטרוס

  

במהלך הדיונים בוועדה, בשבועיים האחרונים, נקבע כי אישור הבטיחות יינתן תוך 30 עד 45 ימי עסקים, ובמקרים בהם יידרשו השלמות, זמן התגובה של הגוף הבודק עד 15 ימי עסקים לאחר שקיבל את המסמכים שדרש מהמפעל. עוד נקבע, בהתאם להצעת היו"ר כבל, כי בדיקה תקופתית של המערכות תתבצע אחת ל-5 שנים ולא אחת ל-3 שנים כפי שהציעה הממשלה. כמו כן קוצר הליך אישור תוכנית העבודה להנחת רשת החלוקה - הצינורות המזרימים את הגז למפעלים - ובוטל הצורך בקבלת היתר בנייה. במקום המצב כיום, שבו הליך אישור התוכניות ארוך, מסורבל וללא לו"ז ברור, נקבע כי ההליך יוגבל לתקופה קצרה של 90 עד 130 יום לכל היותר.

 

בדיון הראשון בהצעה אמר רכז תעשייה ומסחר במשרד האוצר, אמיר רשף, כי המהלך צפוי לחסוך למדינה 500-700 מיליון שקל בשנה, וכי היעד הוא לחבר 450 מפעלים חדשים לרשת הגז הטבעי עד 2020.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x