$
בארץ

נתניהו ינסה לנפח את תקציב הביטחון בעזרת תמיכה אמריקאית

רה"מ צפוי לבקש בפגישתו עם נשיא ארה"ב בשבוע הבא עוד מיליארד דולר לתקציב הסיוע כפיצוי על תוכנית הגרעין וכך להגדיל את תקציב הביטחון. הסכמה אמריקאית תחלץ את נתניהו מהצורך להכריע בין צה"ל ללוקר ותקבור סופית את הדו"ח

שאול אמסטרדמסקי 06:5702.11.15

תקציב הביטחון לשנה הבאה אמור לעמוד על 56 מיליארד שקל (לא כולל עוד כ־7 מיליארד שקל שמיועדים למוסד והשב״כ), אבל אפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז בישיבת הממשלה שבה אושר תקציב המדינה שהוא יגדל בהמשך.

משה בוגי יעלון משה בוגי יעלון צילום: נמרוד גליקמן

 

השבוע הקסם הזה שבאמצעותו תקציב הביטחון צריך לגדול, צריך להתרחש. הוועדה המשותפת לוועדת הכספים ולוועדת החוץ והביטחון צפויה להצביע ולאשר את תקציב הביטחון, שעוד לא ברור כיצד יגדל.

 

מנכ״ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר ויו״ר המועצה לביטחון לאומי יוסי כהן טוענים שהם במגעים עם נציגי משרדי האוצר והביטחון בנוגע לצורה והשכמות שבהם יגדל תקציב הביטחון. השניים אמורים לבחון אילו המלצות מדו"ח ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון יש לאמץ, וכיצד משלבים אותן בתוכנית העבודה הרב־שנתית (״גדעון״) שגיבש צה״ל. עם זאת, כל הגורמים ש״כלכליסט״ שוחח איתם טוענים כי הם אינם יודעים מה טיב התקדמותם.

 

במקביל ימריא נתניהו בעוד שבוע לוושינגטון לפגישה עם הנשיא ברק אובמה, ובמערכת הפוליטית משערים כי הוא ינצל את הפגישה כדי לקדם, אם לא לסכם סופית, את עניין הגדלת הסיוע הביטחוני האמריקני לישראל.

 

הנשיא האמריקאי הודיע בחודשים האחרונים כי ארה״ב תגדיל את הסיוע הביטחוני שהיא מעניקה לישראל כמעין פיצוי על הסכם הגרעין שנחתם בין ארה״ב והמעצמות לבין איראן. כעת נתניהו ממוקד בניסיון להגדיל את הסיוע השוטף מ־3.1 מיליארד דולר לשנה ליותר מ־4 מיליארד דולר.

 

הסכם שכזה אכן יהיה פתרון מוכן מראש, אבל הוא רק ישפוך כסף על צה״ל בלי לגרום לו להכיר בבעיות העומק המבניות שלו, כמו עודפי כוח האדם ומבנה השכר בצה"ל, שעליהם מצביעים דו"ח לוקר וכן דו"ח מבקר המדינה בנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x