$
בארץ

אושרה בקריאה ראשונה הגבלת השימוש במזומן: עד 10,000 שקל לעסקה

הכנסת אישרה את המלצות הוועדה לצמצום השימוש במזומן , בהן הגבלת השימוש במזומן ל-10,000 שקל באופן מיידי, שתקטן לאחר מכן ל-5,000 שקל לעסקה. גם על צ'קים סחירים יחולו מגבלות דומות

עמרי מילמן 11:4028.07.15

הכנסת אישרה אמש בקריאה ראשונה את המלצות הוועדה לצמצום השימוש במזומן במשק הישראלי שכוללות את הגבלת השימוש במזומן לעשרת אלפים שקל באופן מיידי, שלאחר מכן תקטן ל-5,000 שקל לעסקה. חריגה מסכומים אלה, כך מציע החוק, תהווה עבירה פלילית שיוטל בגינה קנס.

 

בנוסף אושר כי יחולו על צ'קים סחירים, שמשמשים תחליף למזומן, מגבלות דומות להגבלות על מזומן. כמו כן, תוגבל האפשרות לפרוע צ'ק שסוחר יותר מפעם אחת. בהמשך, על פי הצעת החוק, לא יהיה ניתן להסב צ'קים כלל (למעט הסבה לגוף פיננסי מפוקח, תאגיד בנקאי או בנק הדואר) ותאסר הוצאת צ'קים ללא רישום שם המוטב. זאת במטרה למנוע מצב בו צ'קים של אזרחים מתגלגלים לגורמים שונים ללא ידיעתם.

 

כסף מזומן כסף מזומן צילום: שאטרסטוק

 

מהלך נוסף שנמצא בהצעת החוק של האוצר שמבוססת על המלצות הוועדה היא לחייב את הבנקים להוציא כרטיסי דביט (כרטיסי חיוב מיידי).

 

הועדה, שבראשה עמד מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, הראל לוקר, וכללה נציגים של רשות המסים, הרשות לאיסור הלבנת הון, בנק ישראל, משרד המשפטים, הפרקליטות, המשטרה והממונה על ההגבלים העסקיים, הוקמה במטרה להילחם בהון השחור. בממשלה לא יודעים להעריך מה היקף ההון השחור בישראל, אך נתלים באומדנים של הבנק העולמי וה-OECD שנעים בין 70 מיליארד ל-200 מיליאד שקל בשנה.

 

שר האוצר, משה כחלון: "מדובר בצעד נוסף להגברת האכיפה והענישה במסגרת המלחמה בהון השחור. החוק מאפשר מלחמה בפשיעה ובהלבנת הון, תוך שהוא מביא להרחבת בסיס המס וזאת ללא צורך בהעלאת מיסים ומבלי לפגוע בשגרת חייהם של האזרחים. בנוסף, החוק יביא לפיתוח טכנולוגיות ושירותים שיקלו על חיי האזרחים במסגרת עסקאות בסכומי כסף גדולים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x