$
בארץ

הפרטת תעש: ועדת הכספים מקפיאה את המשך התהליך

שר האוצר יבחן את החלופות לתהליך ההפרטה ובינתיים לא ייפתחו חדרי המידע. בתוך כך, ועדת הכספים אישרה לתעש הלוואה בסך275 מיליון שקל לשיפוי דירקטורים במקרה של תביעה

הדס גליקו 12:3624.06.15

רוב חברי ועדת הכספים שנכחו בישיבה הבוקר בישיבה הצביעו נגד המשך תהליך ההפרטה של תעש. לבקשת חברי הוועדה שר האוצר יבחן את החלופות לתהליך ההפרטה ובכפוף להחלטתו לא יפתחו בינתיים חדרי המידע מאחר ופתיחתם תקדם את תהליך ההפרטה באופן שיקשה על עצירתו. בנושא שיפוי הלוואת הבעלים לתעש מהמדינה לטובת שיפוי דירקטורים הוחלט לאשר את ההחלטה.חדרי המידע היו אמורים להיפתח ב-1.7 אולם לא סביר שייבחנו החלופות להפרטה בזמן כה קצר.

ועדת הכספים ניהלה הבוקר דיון בנושא התקדמות בהפרטת תעש כשעל הפרק עמד אישור של הלוואת בעלים בגובה של 275 מיליון שקל במקרה של צורך בשיפוי דירקטורים. בדיון נכחו גם מנכ"ל תעש אבי פלדר, יו"ר תעש אודי אדם וממלא מקום ראש רשות החברות הממשלתיות לצד נוכחות כמעט מלאה של חברי ועדת הכספים.

 

אבי פלדר, מנכ"ל תעש אבי פלדר, מנכ"ל תעש צילום: עמית שעל

 

חברי הכנסת הציגו שורה של טיעונים נגד הפרטת החברה. לתפיסת ח"כ מיקי זוהר מהליכוד מאחר ותהליכי הבראה מסייעים לחברה והיא אמורה להיות מאוזנת ב-2015 ולעבור לרווח ב-2016 יש סיבה טובה לבחון האם לא כדאי להנפיק אותה ולא להפריט אותה. זוהר מתח ביקורת על התגמול לו זוכי המכרז בגובה של מיליארד וחצי שקל על מנת לממן את עלות המעבר.

 

לתפיסת ח"כ מיכל בירן הנושא על הפרק הוא החשיבות האסטרטגית הביטחונית שבמקרה של מלחמה התעשייה הצבאית הפרטית לא תשרת את ישראל כמו החברה הממשלתית. לדבריה, נרשם הישג גדול של ועדת הכספים כיוון שהפרטה של תעש יכולה להיות בכיה לדורות.

 

ח"כ איילת נחמיאס ורבין שהיתה מעורבת בניסוח מניית הזהב באל על אמרה, "הפרטה היא מאוד מורכבת בודאי בחברות אסטרטגיות. במבט לאחור המדינה לא קיבלה כלום מהפרטת אל על. הרבה יותר נכון לבחון מכירת מניות של החברה בהנפקה. התעשייה האווירית הנפיקה חוב וזה הוכיח את עצמו".

 

מי שהתנגד לעצירת תהליך ההפרטה היה אראל מרגלית שהביע חשש שתהליך ההפרטה נעצר על רקע ניסיון לחסום כניסה של משקיע מחו"ל. מרגלית סבור שיש לעודד כניסה של חברה זרה להתמודדות בתעש. וכי החלופות שיוצעו צריכות לשרטט תמונת מצב שמאשרת המשך צמיחה של החברה.

 

אודי אדם ציין כי החברה פועלת "בשנתיים האחרונות תחת החלטת ממשלה ועדת שרים להפרטה ואישור של ועדת הכספים הזו. יש היערכות למעבר לנגב משרד הביטחון האוצר ותעש עוסקים בזה. המעבר יקרה פחות או יותר סביב השנים שנקבעו. הוקמו שלוש חברות. תעש מערכות שהדירקטוריון עובר אליה. נצר השרון שתתעסק בכל החובות השיעוריים כמו זיהום קרקע ואת חברת תומר שאליה עוברים דברים המסווגים".

 

בהתייחס לדברים אמר מאיר שמרה, ראש רשות החברות הממשליות, "מאחר ואני אמון על מכירת החברה לא אשחיר עוד. מאחר ובמקרה של עצירת ההפרטה ו-12 המתמודדים יחזרו בהם ההלוואה כנגד נושאי משרה תמומש בחלקה אנחנו מבקשים לאשר את ההלוואה".

 

חברי ועדת הכספים התנו את אישור ההלוואה שביקשה הממשלה לטובת החברה בעצירה זמנית של ההפרטה עד להתיחסות שר האוצר לחלופות שהוצעו על ידי חברי הוועדה.

 

ח"כ רועי פולקמן השיג את הסכמת שר האוצר להמתין עם פתיחת חדרי המידע עד למסירת הודעה לוועדת הכספים בשאלה האם הולכים להפרטה או לא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x