$
דעות

לוחמה פסיכולוגית

המשולש טבע־מיילן־פריגו יצא כבר מזמן מגבולות מאבק עסקי שגרתי - כעת זוהי מערכה דיפלומטית רווית יצרים

סופי שולמן 08:0524.06.15

המשולש טבע־מיילן־פריגו יצא כבר מזמן מגבולות מאבק עסקי שגרתי והפך למשהו גדול יותר. כעת זוהי מערכה דיפלומטית רווית יצרים שדורשת פחות ופחות הבנה בתחום הפארמה ויותר היכרות עם תורת המשחקים ואפילו תורת מקיאוולי. 

המהלך הנוכחי של מיילן הוא דוגמא מצויינת לכך. בהנהלת מיילן מבינים כי לא הגופים המוסדיים הישראליים הם אלה שיכריעו את עתיד הצעת הרכש של מיילן לפריגו. יהיו אחזקותיהם במניית פריגו גדולות ככל שיהיו, בעלי המניות הגדולים יותר בפריגו הם עדיין אלה שיחרצו את גורל העסקה. כל המוסדיים הישראליים מחזיקים יחדיו ב־7% ממניות פריגו, בעוד שלמשל חברת ההשקעות בלקרוק וקרנות הנאמנות וואנגארד מחזיקות כל אחת קרוב ל־8%, ואחריהן יש עוד שורה ארוכה של גופי השקעה מובילים בארה"ב.

 

אז למה בכל זאת מתאמץ רוברט קורי, יו"ר מיילן, לשגר לישראל הקטנה את סמנכ"ל הכספים שלו ועוד לסדרת פגישות מרתוניות עם גופים קטנים בקנה מידה אמריקאי ועם מנכ"ל של בורסה שמעטים שמעו עליה מחוץ לגבולות ישראל? מדובר בעוד מהלך בלוחמה הפסיכולוגית בין מיילן לטבע.

 

הביקור של ג'ו שייהן הוא קודם כל צעד הצהרתי של נחיתה הישר בחצר האחורית של טבע. במיילן החליטו שהמכתבים של קורי כבר אינם מספיקים מול הנהלת טבע, שנהנית מיתרון עקב היותה הגדולה ביותר במונחי שווי השוק והמכירות. גם מול פריגו, שיש לה פעילות לא קטנה בישראל ואשר מניותיה נסחרות בבורסת תל אביב, יש לטבע לכאורה יתרון ביתי שמתבטא בעיקר בחפיפה רבה בגופים המוסדיים שמחזיקים במניות שתי החברות, אבל זוכרים חסד נעורים לחברה בניהולו של ארז ויגודמן.

 

הביקור של סמנכ"ל הכספים לא יכריע את המערכה, אבל הוא מהווה תגובה הולמת למסע רכישת המניות של מיילן על ידי טבע ופגישות ההנהלה עם בעלי המניות הגדולים במיילן.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x