$
משפט

חברת הנדל"ן גיה בחובות של 30 מ' ש': "עומדת בפני קריסה טוטאלית"

לחברה תשעה פרויקטי בנייה למגורים פעילים ברחבי הארץ. לפי נציגיה, הגישה בבהילות בקשה להקפאת הליכים במעמד צד אחד

זוהר שחר לוי 14:2603.06.15
חברת הנדל"ן גיה בנייה ופיתוח מבקשת הקפאת הליכים לאחר שנקלעה לקשיים תזרימיים ולחובות בגובה של כ-30 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי מרכז ידון היום (ד') בעניינה של החברה.

 

לפי הבקשה שהוגשה בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי מרכז, מבקשת החברה למנות לחברה את עורכי הדין רמי קוגן ואלונה בומגרטן ממשרד נשיץ ברנדס אמיר כנאמנים. כמו כן, היא מבקשת לאסור על נושים לחלט ערבויות בנקאיות או ערבויות אחרות עד לקביעת בית המשפט.

 

הבקשה, מציינים נציגיה, עורכי הדין קוגן ואוהד הראל, בפני בית המשפט, הוגשה בבהילות ובמעמד צד אחד, מאחר שהחברה "עומדת בפני קריסה כלכלית טוטאלית" וזאת בעקבות חילוט צפוי של ערבויות בגובה 1.3 מיליון שקל.

 

חברת הנדל"ן צברה, כך לדבריה, חוב של כ-30 מיליון שקל. מצבת החובות של החברה לנושים בדין קדימה נאמדת בכמיליון שקל וכוללת חוב של כ-600 אלף שקל לעובדיה (לא כולל בעלי השליטה), חוב למס הכנס של כ-280 אלף שקל וחוב למוסד לביטוח לאומי בגובה של כ-120 אלף שקל.

 

לחברה גם חובות לבנקים של כ-18 מיליון שקל, הכוללים חוב של 11.5 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות, 6.45 מיליון שקל לבנק הבינלאומי הראשון. בנוסף, צברה החברה חובות של כ11- מיליון שקל לנושים רגילים.

 

הפרויקטים של החברה פרוסים ברחבי הארץ, בין השאר באור עקיבא, קרית ים,גבעת אולגה, רעננה ותל אביב.

 

"אם תוכנית ההבראה לא תמומש", נכתב בבקשה, "והסדר הנושים לא יאושר והחברה תפורק, סביר להניח שלא ניתן יהיה לממש את נכסיה. הליך של פירוק יביא לחילוט כלל הערבויות הבנקאיות שהועמדו לטובת מזמיני הפרויקטים, תוך גרימת נזק עצום הן לבנקים והן ליתר הנושים". עוד נכתב כי את הנזק ניתן למנוע באמצעות מתן צו הקפאת הליכים לתקופה קצרה ואיתור משקיע בתקופה זו, ש"ימשיך את פעילות החברה והפרויקטים בהם התקשרה ללא פגיעה משמעותית, אם בכלל, במזמיני הפרויקטים".

 

בנייה (ארכיון) בנייה (ארכיון) צילום: אלעד גרשגורן

 

חברת גיה, הינה חברת קבלן לביצוע פרויקטים רחבי היקף בתחום הבנייה למגורים והיא בבעלות אלי אוהב ציון (98%) בשרשור באמצעות חברת צאלי ייזום והשקעות בע"מ (בה מחזיק אוהב ציון ב-100% מהון המניות), יוסף גרינס (1%) ודקל סלקטר (1%). מנכ"ל החברה הוא מרדכי שבבו.

 

לפי הבקשה, החברה הוקמה בשנת 2001 על ידי גרינס וסלקטר ובשנת 2008 נקלעה למצב כלכלי קשה, כתוצאה מהמשבר הכללי העולמי. בעקבות הקושי הכלכלי הגישה החברה, שחובותיה נאמדו אז בכ-20 מיליון שקל, בקשה להקפאת הליכים ובעקבות זאת השקיע אוהב ציון בחברה באמצעות החברה שבבעלותו.

 

החברה חזרה לפעילות שוטפת עד לתקופה האחרונה, אז נקלעה שוב לקשיים תזרימיים בין השאר בשל אי קבלת אשראי מהבנקים וצו עיקול שהוגש נגדה על ידי חברה נושה. נכון למועד הגשת הבקשה, לחברה תשעה פרויקטים פעילים בתחום הבנייה למגורים בהיקף של מאות יחידות דיור וכ-170 מיליון שקל היקף ביצוע כולל והיא מעסיקה כ-15 עובדים ומספר לא מבוטל של קבלני משנה.

 

"הפסדי החברה", נטען בבקשה, "נבעו בעיקר מאירועים חיצוניים חריגים שלא היו בשתליטתה אשר יצרו 'גיבנות' כלכליות אותן הייתה צריכה החברה לכסות באמצעות הזרמת הון עצמי של החברה ושל בעל השליטה. יחד עם זאת, לחברה פעילות בעלת רווחיות משמעותית בפרויקטים בתחום הבנייה למגורים שמצויים בראשיתם ורובם בשלבי סיום של שלב הביסוס, כך ששולי הרווחיות בפרויקטים אלו עתידים לעלות משמעותית תוך זמן קצר. גיוס משקיע שיזרים הון לקופת החברה לצורך המשך הפעלתה והמשך ביצוע הפרויקטים, יאפשר תחילת פירעון של חובות החברה לנושיה באמצעות הסדר נושים בר קיימא".

 

לחברה, כך עולה מהבקשה, אין כמעט רכוש קבוע ממנו יכולים נושיה להיפרע. עיקר רכושה מתמצה בסיווג הקבלני ובפרויקטים בהם התקשרה. לכן, כך נטען, חלופת הפירוק היא חלופה גרועה מחלופה של הקפאת הליכים קצרה, שבמסגרתה יפעלו הנאמנים לאיתור משקיע שיזרים את ההון החיצוני הדרוש לה לצורך התנעתה מחדש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x