$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

אייפקס ישראל רכשה את חברת ההסעדה המשפחתית שולץ

הקרן רכשה 70%–80% מהחברה בכ־150 מיליון שקל. שולץ זכתה השנה במכרז להסעדת עיר הבה"דים בנגב במשך 22 שנה תמורת 80 מיליון שקל בשנה. זוהי הרכישה הראשונה של קרן ההשקעות בניהולה של זהבית כהן המתמקדת בעסקים בינוניים

גולן חזני 06:4213.04.15

קרן אייפקס רכשה 70%–80% ממניות חברת ההסעדה שולץ לפי שווי של כ־200 מיליון שקל. העסקה מתרחשת פחות משבועיים לאחר האקזיט המרשים בתנובה, שבו מכרה קרן אייפקס בישראל את מניותיה בחברה לברייט פוד הסינית.

הבעלים של חברת שולץ, יחיאל שולץ המייסד והיו"ר, ובניו אורן וניר המשמשים כמנכ"לים משותפים, ימשיכו להחזיק ביתר מניות החברה ולכהן בתפקידיהם הניהוליים. אתמול עדכנה משפחת שולץ את לקוחותיה הגדולים בנוגע למכירה.

 

שולץ זכתה בחוזה שעתיד להכניס 1.8 מילארד שקל

 

שולץ מעסיקה 1,400 עובדים ומפעילה כ־90 חדרי אוכל ביניהם בחברות גדולות כמו אמדוקס, קומברס, טבע, סלקום, פרטנר, ביטוח ישיר ובנק הפועלים. החברה רוכשת את המזון (בין היתר גם מתנובה) ומאכילה בו את עובדי החברות בתעריפים של 17–18 שקל לסועד.

 

החברה המשפחתית נהנית ממחזור הכנסות של כ־350 מיליון שקל בשנה, והיא אחת משתי חברות ההסעדה הגדולות בארץ וככל הנראה בעלת המחזור הגדול ביותר. שתי האחרות הן סולדסקו ו־ISS שרכשה את נורקייט.

 

מימין ניר ואורן שולץ, מנכ"לים משותפים בקבוצת שולץ מימין ניר ואורן שולץ, מנכ"לים משותפים בקבוצת שולץ צילום: אוראל כהן

 

 

ב־2013 החלה שולץ להפעיל גם חנויות נוחות בחלק מהחברות שבהן היא פועלת ובכך מקווה להגדיל את נתח הרווחים שלה, שכן שיעור הרווח הגולמי משירותי ההסעדה עומד על כ־40% בלבד.

 

הלקוח הגדול ביותר של חברת שולץ הוא צה"ל. לפני קצת פחות משנה זכתה קבוצת שולץ במכרז להסעדה של עיר הבה"דים שהוקמה בנגב והחלה לפעול בשבועות האחרונים. החברה זכתה במכרז ל־22 שנה שבמהלכן תרכוש מזון מספקים ומכירתו לצה"ל ולכ־10,000 חיילים ונותני שירותים במקום. רק במקרה של תלונות מתמשכות לגבי איכות המזון והשירות של שולץ ניתן יהיה להפסיק את ההתקשרות לפני תום 22 השנה.

 

את המכרז ניהלה חברת מבט לנגב, חברת ההקמה של עיר הבה"דים המאגדת ארבע חברות שניגשו יחדיו למכרז ההקמה של העיר (מנרב אחזקות בתחום הבנייה והתשתיות, קרן נוי להשקעות בתחומי התשתיות והאנרגיה, אלקטרה מקבוצת אלקו אחזקות בתחומי קבלנות בניין ותשתיות ובינת תקשורת בתחום תקשורת מחשבים). מנתונים שפורסמו עם הזכיה במכרז עולה כי המחזור השנתי הצפוי מאספקת המזון לעיר הבה"דים הוא 80 מיליון שקל בשנה.

 

במסגרת הזיכיון תהיה שולץ האחראית הבלעדית על כל מערך ההסעדה, שיספק כ־30 אלף ארוחות ביום, שיוכנו במטבח במקום. בנוסף לכך תנהל החברה חצר מזון שתוקם בלב המרכז המסחרי על שטח של כ־1,000 מ"ר ותכלול סופרמרקט, חנות נוחות, בתי קפה, מסעדות וקפיטריות.

 

החברה תהיה אחראית על השכרת השטחים לזכיינים ותעסיק 250 עובדים להפעלת מערך ההסעדה. בזכות הבלעדיות בתחום צפויות לחברה הכנסות בסך 1.8 מיליארד שקל בשני העשורים הקרובים.

 

שולץ אירגנה בעבר את הארוחות בקבלת הפנים ובפרידה מנשיא ארה"ב ברק אובמה, בביקורו האחרון בישראל. בנוסף לשירותי ההסעדה, לשולץ שיתוף פעולה עם רשת אספרסו בר, שבתי הקפה שלה פועלים באתרים בהם פועלת החברה.

 

שולץ הוקמה לפני 33 שנה על־ידי משפחת שולץ ועד היום היתה בבעלותה המלאה. המשפחה החליטה לקיים מכרז למכירת הפעילות ואייפקס הגיעה לשלב הסופי מול ISS וזכתה לאחר שהסכימה להעניק שווי של כ־180 מיליון שקל לחברה.

העסקה בוצעה על ידי AMI, קרן ייעודית להשקעה בחברות בגודל בינוני בישראל, שהוקמה על ידי מנכ"לית אייפקס ישראל זהבית כהן. אייפקס העולמית השקיעה ומייעצת גם היא בקרן.

 

קרן ההשקעות AMI צפויה לסגור 500 מיליון דולר השנה

 

כהן החליטה להקים את הקרן בסיכום עם מנהלי אייפקס בכוונה לגייס 300 מיליון דולר. הקרן סיימה סגירה ראשונה של גיוס 260 מיליון דולר ממשקיעים ישראלים, אוסטרלים, אמריקנים וסינגפורים, וצפויה להשלים סגירה סופית של יותר מ־500 מיליון דולר עד סוף השנה. אייפקס והשותפים הפרטיים בקרן, ביניהם כהן, השקיעו בה 40 מיליון דולר.

 

כהן בחנה השקעות שונות עבור AMI ב–2014, בין השאר בחברות כמו טמבור, ניו־פארם, פוקס, יד־2 וזאפ. שולץ היא ההשקעה הראשונה שלה.

 

בין המשקיעים הנוספים בקרן היו בנק לאומי, באמצעות לאומי פרטנרס וקופת התגמולים של עובדי לאומי, בנק הפועלים באמצעות פועלים שוקי הון, ודיסקונט באמצעות דיסקונט שוקי הון, שהשקיעו 20–30 מיליון דולר כל אחד, עמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות, וקרן הפנסיה של עובדי חברת החשמל שהשקיעה 100 מיליון שקל וקיבלה אופציה להכפיל את ההשקעה.

 

הקרן מהווה סוג של תחרות לקרן פימי של ישי דוידי, והקרנות טנא ופורטיסימו שמתחרות על אותו נתח של חברות בינוניות בעלות הכנסות של כ־100 מיליון דולר.

 

כהן חתומה על אחד האקזיטים הגדולים במשק, כשמכרה את השליטה בחברת תנובה יחד עם מאיר שמיר (77%) לענקית הסינית ברייט פוד לפני כשבועיים. אייפקס רשמה רווח אדיר של קרוב למיליארד דולר כתוצאה מההשקעה, כולל הדיבידנדים שמשכה מתנובה לאורך השנים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x