$
בארץ

הותר לפרסום: ציון בן חמו, בעל מפעל פולירן, הוא החשוד הנוסף שמכר סחורות לחמאס

כתב אישום הוגש נגד שלושה ישראלים שמואשמים שהבריחו לרצועה סחורה ששימשה לשיקום תשתית המנהרות. השניים האחרים הם יהורם אלון, מבעלי מפעל פוליפח מאזור בית שמש ונגד מיכאל פרץ, תושב עוטף עזה

זוהר שחר לוי 16:3502.03.15

כתב אישום הוגש הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד שני בעלי מפעלים מאזור בית שמש המייחס להם העברת מתכות וחומרים ששימשו את חמאס לבניית מנהרות ולייצור אמצעי לחימה.

 

בית המשפט התיר בהמשך היום לפרסם את שמו של בעל מפעל המתכות שנעצר בחשד שמכר סחורות שהועברו לחמאס: ציון בן חמו, בעל מפעל פולירן (פרופילים).

 

השופט נסר אבו טהה האריך את מעצרו של בן חמו עד להחלטה אחרת בעניינו. באי כוחו, עוה"ד אייל רוזובסקי וציון אמיר ביקשו להותיר את צו איסור הפרסום על שמו. "כתב האישום מאוד חמור", אמרו במהלך הדיון בבית המשפט, "ופרסום מהסוג הזה מאוד פוגעני. מאחר וטרם ראינו את הראיות איננו יכולים להתמודד ולומר שאין ראיות לכאורה".

 

אחת המנהרות של החמאס במהלך צוק איתן אחת המנהרות של החמאס במהלך צוק איתן צילום: דו"צ

 

כתבי האישום הוגשו נגד יהורם אלון, מבעלי מפעל פוליפח, מפעל מתכת מאזור בית שמש וכנגד בעל מפעל מתכות נוסף, גם כן מאזור בית שמש, ששמו אסור לפרסום. כתבי אישום נוספים הוגשו כנגד מיכאל פרץ, תושב עוטף עזה וכנגד סוחר פלסטיני בשם נאג'י זוערוב משחאדה.

 

לפי האישומים ארבעת בעלי המפעלים, שיתפו פעולה עם הסוחר מיכאל פרץ, והעבירו מוצרים מישראל לרצועה למרות שידעו כי הסוחר סוחר עם חמאס. בין השאר, כך נטען, בדצמבר האחרון, מכר אחד מבעלי המפעלים, ששמו אסור בפרסום, מוצרי ברזל בשווי של 146 אלף שקל ובהמשך, בינואר מכר ברזל בשווי של כ-153 אלף שקל. זאת, למרות שידע שיש אפשרות קרובה לוודאי כי הסוחר "מבצע עסקאות עם חמאס וכי המוצרים עשויים להגיע לחמאס ולשמש אותו במלחמתו בישראל".

 

אחד החשודים יהורם אלון אחד החשודים יהורם אלון צילום: ישראל יוסף

 

בין השאר נמכרו בחודשים האחרונים, לפי האישום, צינורות ברזל, עמודי גדר, סורגים ולוחות ברזל. כל זאת בתקופה שלאחר מבצע "צוק איתן" כשהחשש במשטרה ובשב"כ שמוצרים אלו סייעו לחמאס להשתקם לאחר הלחימה - הן באמצעי ציוד לחימה והן בשיקום המנהרות.

 

לפי כתב האישום, היקפי המסחר המוערכים במיליוני שקלים. עוד מצוין, כי שלושת אנשי העסקים עודכנו בעבר ע"י מערכת הביטחון כי הסוחר שלו הם מוכרים את הציוד מעביר את הסחורה לחמאס והוזהרו שלא למכור לו. בכל זאת, המשיכו הנאשמים למכור לאוסמה באמצעות חברות מסחריות עזתיות, ששימשו כחברות קש.

 

העבירות המיוחסות לנאשמים הם מגע עם סוכן חוץ, פעולה אסורה ברכוש טרור וקשירת קשר לפשע. כמו כן מיוחסת לנאשמים עבירה של סיוע לאיוב במלחמה, אחת העבירות החמורות ביותר בישראל שהעונש עליה הוא עונש מוות, אף כי המדיניות היא לא לבקש עונש זה.

 

השלושה נעצרו לפני כחודש במסגרת חקירה של ימ"ר נגב, השב"כ ורשות המסים ועל הפרשה הוטל צו איסור פרסום עד להגשת כתב האישום הבוקר. הפרקליטות תבקש להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים נגדם.

 

החקירה בפרשה התבצעה גם על ידי מספר יחידות ברשות המסים וכתב האישום מייחס למעורבים עבירות מס שונות שנועדו להסוות את פעילותם. בין השאר, העלמת עסקאות בהיקף של מיליוני שקלים, ניהול פנקסים שלא כדין, שימוש בחשבוניות פיקטיביות ועוד.

 

הבהרה: ציון בן חמו, החשוד בפרשה הוא בעל מפעל פולירן למוצרי מתכת ולא בעל מפעל פולירון (מפעל למזרונים של קיבוץ זיקים) כפי שנכתב, לצערנו בטעות, בעת פרסום הידיעה לראשונה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x