$
מחפשי עבודה

נעים להכיר: הרובוטים שקוראים את קורות החיים שלך

קורות החיים שלכם לא תמיד ממויינים על ידי המגייסים, אלא נשלפים מתוך מערכת ממוחשבת באמצעות מילות חיפוש. איך מקדמים את הרזומה מול עין שאינה אנושית?

נטלי ריער 13:3911.02.15

השנה 2015, האינטרנט השתלט באופן סופי על עולם חיפוש העבודה והמועמדים שולחים קורות חיים בקצב מסחרר. הכמות הגדולה של קורות החיים שנשלחים לכל משרה, והרצון לעקוב אחר הסטטוס של כל אחד מהפונים, הולידו פתרונות טכנולוגיים שמטרתם לעזור למגייסים למצוא את המועמד המתאים ביותר בתוך ים וירטואלי של קורות חיים. ומחפשי העבודה? לפעמים הם טובעים במאגר.

קריאה מתוך האינבוקס? פחות…

בעקבות העומס והקושי שחוות חברות גדולות שמתמודדות מדי יום עם הררי קורות חיים וירטואליים, אנשי הגיוס באותן חברות כבר מזמן לא מקבלים את קורות החיים ישירות לתיבת המייל שלהם, אלא לתוך מערכת ממוחשבת. כדי לחפש מועמדים מתאימים בתוך מערכת כזו, המגייסים עושים בערך את מה שאתם עושים כשאתם מחפשים משהו בגוגל - נעזרים במילות מפתח.

 

עד כמה זה באמת נפוץ? מדובר במגמה שרווחת בעיקר בקרב החברות הגדולות. על פי לזלי מילטר, נשיאת Priority Candidates, אין נתונים רשמיים בנוגע לכמות החברות שמשתמשות במערכות סינון אוטומטיות. ההערכה היא כי מחצית מהחברות הבינוניות וכמעט כל החברות הגדולות נעזרות במערכות מסוג זה. לדבריה, חברות אשר מונות יותר מ-500 עובדים ישתמשו ברוב המקרים בשירותים אלה.

 

לשיטת המיון הזו יש חסרונות רבים, כשהבולט ביניהם הוא היעדר תשומת לב פרטנית לכל קובץ שנשלח. שכן מחשב, לעולם לא יכול לסנן בצורה אישית ולבחון את קורות החיים בעין אנושית של אדם. כך למשל, המערכת תמצא את המועמדים המתאימים ביותר רק על פי הקריטריונים שהוגדרו לה, אך לא תוכל לאתר את אותם ״יהלומים לא מלוטשים״ - כלומר את הפוטנציאל הגלום במועמדים. יחד עם זאת, עבור החברות הגדולות שמתמודדות עם מאות ואף אלפי טפסים ביום, מערכות אלו מהוות קרש הצלה משמעותי ודרך יעילה להתמודד עם העומס.

 

אז אם אי אפשר להילחם בתופעה, אפשר לפחות להכיר אותה ולדאוג להתאים את קורות החיים גם לעין הממוחשבת. לפניכם ה"איך".

 

כך תדברו אל הרובוט שקורא את קורות החיים שלכם

 

1. שלחו קורות חיים בפורמט Word בלבד

במודעות הדרושים בדרך כלל לא מצוין באיזה פורמט עליכם לשלוח את קורות החיים, אבל רוב האנשים מבינים שמדובר במסמך Word. ומכיוון שמערכות סינון רבות לא מצליחות להתמודד עם קבצים אחרים, בנקודה הזו לא כדאי להיות מקוריים. קובץ PDF, או נתונים שהודבקו כתמונה על המסמך, לא בהכרח יצליחו לעבור את שלב הסינון הראשוני.

 

המערכת תמצא את המועמדים המתאימים ביותר רק על פי הקריטריונים שהוגדרו לה, אך לא תוכל לאתר את אותם ״יהלומים לא מלוטשים״ - כלומר את הפוטנציאל הגלום במועמדים המערכת תמצא את המועמדים המתאימים ביותר רק על פי הקריטריונים שהוגדרו לה, אך לא תוכל לאתר את אותם ״יהלומים לא מלוטשים״ - כלומר את הפוטנציאל הגלום במועמדים צילום: שאטרסטוק

 

2. הימנעו מאלמנטים משבשים

תמונות שלכם, צילומי מסך, אלמנטים גרפיים אחרים ואפילו טבלאות - כל מה שאינו טקסט עלול לגרום לבעיות בסריקת המסמך. מכיוון ששום דבר שאינו טקסט גם לא באמת נחוץ לקורות החיים שלכם, אפשר להימנע מכך מלכתחילה. כמו כן, כותרת עליונה ותחתונה אולי נראית טוב לעין האנושית, אבל אין עירבון לכך שהתוכן שתיצקו לתוכה ייקרא.

 

3. הכי חשוב - עשו אופטימיזציה לתוכן של קורות החיים שלכם

מחשבים לא מבינים יצירתיות - השדות שהם קוראים הם ספציפיים ומוגבלים, ולכן מתן כותרות ״מיוחדות״ רק עלול למנוע מהמידע להופיע בשדות הנכונים. מסיבה זו, העדיפו תמיד "לקרוא לילד בשמו" ולציין כל תפקיד בשם המקובל שלו. כמו כן, הימנעו מראשי תיבות ותיאורים מעורפלים.

 

זכרו: אם התוכנה סורקת את קורות החיים שלכם ומוצאת את מה שהיא מחפשת, יש סיכוי טוב שיקראו לכם להגיע לריאיון. אך אם הסריקה לא תשלוף את המילים הנחוצות, קורות החיים שלכם לא יעברו הלאה.

 

כיצד ניתן לדעת אילו מילות מפתח המערכת מחפשת? ברוב המקרים, ניתן למצוא את הרמזים במודעת הדרושים עצמה ולהיעזר בביטויים המדויקים שבהם השתמש המגייס. סביר להניח שאלו אותם הביטויים שבהם הוא גם ישתמש כדי לאתר את המועמדים המתאימים. ההמלצה שלנו היא לעבור על מודעת הדרושים ולסמן לעצמכם את כל הכישורים, המיומנויות והניסיון הדרושים לתפקיד, ולוודא שהמילים הללו מופיעות גם בקורות החיים שלכם - כמו שהן, ללא קיצורים. כך ניתן בקלות לשפר את הסיכויים שלכם לעבור את הסינון האוטומטי הראשוני.

 

בשורה התחתונה, על אף שלעתים מערכות הסינון מפספסות מועמדים איכותיים, הן עדיין מייעלות את תהליך המיון ולכן הן פה כדי להישאר. לכן, כדאי לצאת לדרך עם קורות חיים מעולים שיעברו את הסינון הראשוני, אך יישארו כנים, מרשימים ונוחים גם לקריאה על ידי המגייס עצמו. נסו לעקוב אחרי הטיפים, וללמוד תוך כדי תנועה מה עובד עבורכם ויעניק לכם יתרון אל מול מועמדים אחרים.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs
בטל שלח
    לכל התגובות
    x