$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

חברת IDE של עידן עופר ויצחק תשובה מפטרת כ-50 מעובדיה בישראל

לפי חברת התפלת המים, הפיטורים הם עקב סיום הקמת פרויקטים גדולים בארץ. בענף המים תולים את כוונת הפיטורים בהודעת המדינה לצמצם את כמות רכישת המים ממתקני ההתפלה השונים

ליאור גוטמן 16:4420.10.14

חברת טכנולוגיות המים IDE, שנמצאת בשליטה משותפת ושווה של כי"ל ודלק תשתיות, הראשונה בשליטת עידן עופר השנייה בשליטת יצחק תשובה, הגישה אתמול לכ-50 עד 60 מעובדיה בארץ מכתב שימוע לפני כוונה לפטרם. כך נודע ל"כלכליסט". החברה מעסיקה 600 עובדים ברחבי העולם. הנימוק שלווה למסירת מכתבי השימוע הוא צמצום בפעילות החברה, מה שמחייב את החברה לבצע התאמות במצבת כוח האדם שלה.

יצחק תשובה (מימין) ועידן עופר יצחק תשובה (מימין) ועידן עופר צילום: ראובן שוורץ, בלומברג

 

חברת IDE היא אחת החברות הוותיקות שפועלות בישראל ובעולם, וברשותה צבר פרויקטים בסין, הודו, ארה"ב ואירופה. החברה מתמחה בפיתוח, הקמה ותפעול של מתקני התפלת מי ים. לפי נתוני החברה, היא מספקת תפוקה כוללת של יותר קרוב ל-2.5 מיליון קוב מים איכותיים ביום, לרבות מי שתיה, מים לתעשיות הנפט והגז, הכרייה, מתקני הזיקוק או תחנות כוח.

 

לפי נתוני רשות המים, החברה שותפה בשלושה מתקני התפלה בארץ. הראשון הוא באשקלון, שהחל לעבוד רשמית באוגוסט 2005 עם יכולת הפקה של עד 120 מיליון קוב מים לשנה. המתקן השני הוקם בחדרה והחל לעבוד בדצמבר 2009 עם יכולת תפוקה של עד 145 מיליון קוב מים בשנה. המתקן השלישי, שנחשב לגדול מסוגו בעולם, הוקם בשורק והחל לעבוד באוגוסט 2013 עם יכולת אספקת מים של עד 150 מיליון קוב בשנה.

 

המדינה קונה פחות מים, אז העובדים אינם נחוצים

 

רק בתחילת שנה שעברה זכתה IDE בחוזה ענק להקמת מתקן התפלה בארה"ב בשווי של כ-650 מיליון דולר. מנכ"ל החברה אבשלום פלבר צוטט אז באומרו ש"זכינו במתקן התפלה הגדול בחצי הכדור המערבי. מדובר קודם בגאווה ישראלית שחברה מקומית מובילה הפרויקט כזה גדול בארה"ב. מדובר בפרויקט המסמל את תפוקת המים הגוברת בדרום ארה"ב. יש פוטנציאל לתוכניות בשלבים שונים של פיתוח שסביר שייצאו לפועל בעתיד".

 

מתקן התפלה באשקלון מתקן התפלה באשקלון צילום: צפריר אביוב

 

למרות העתיד המזהיר, בענף המים תולים את כוונת הפיטורים בהודעת המדינה לצמצם את רכישת המים ממתקני ההתפלה השונים. באוקטובר 2013 הודיעה המדינה שהיא מזהה ירידה בצריכת המים בישראל, מה שהוביל להכרזה שהיא תרכוש פחות מים ממתקני ההתפלה השונים.

 

ואכן, באתר רשות המים, בדף שמתאר את פריסת מתקני ההתפלה בישראל, מציינת הרשות את מכסת המים החדשה והנמוכה יותר שנקבעה לכל מתקן בנפרד. כך למשל, מכסת הרכישה לשנת 2014 למתקן באשקלון נקבעה על 80 מיליון קוב (מתוך היקף תפוקה מקסימאלי של 120 מיליון קוב), מתקן ההתפלה בחדרה יספק רק 85 מיליון קוב (מתוך היקף תפוקה מקסימאלי של 145 מיליון קוב) ואילו מתקן ההתפלה בשורק יספק במהלך 2014 רק 120 מיליון קוב (מתוך היקף תפוקה מקסימאלי של 150 מיליון קוב).

 

מחברת IDE נמסר בתגובה ש"עם סיום עבודות ההקמה וההרצה של הפרויקטים הגדולים שאותם ביצעה החברה בישראל, ואשר מספקים את חלק מתצרוכת המים בישראל, מצמצמת החברה את מצבת כוח האדם שעסק בפרויקטים המקומיים שאותם ביצעה. זאת, לצד שימת דגש חזק על המשך ההשקעה והפיתוח של השווקים הבינלאומיים וכניסה לשווקים חדשים, לצד כניסה לפעילויות בתחומים חדשים. הנהלת IDE רואה בכח האדם שלה נכס אסטרטגי, ועובדי החברה הם אלה אשר מצעידים אותה לחזית הטכנולוגית המובילה בעולם ולכיבוש שווקי היעד. יחד עם זאת, בשל השלמת הפרויקטים בשוק המקומי, נאלצת החברה לבצע צמצום במצבת כח האדם המקומי. חברת IDE תמשיך לפעול כדי להבטיח המשך הצמיחה ומתן פתרונות להתפלת מים ותחומים נוספים בכל רחבי העולם"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x