$
בארץ

הופל פה אחד: ועדת השרים דחתה הצעת חוק להעסקה ישירה

חרף העובדה כי 62 חברי כנסת מכל הקשת הפוליטית תמכו במהלך, דחו השרים את הצעת החוק, שנועדה לקבוע תנאים שיובילו להעסקה ישירה של עובדי הרשויות הציבוריות; הצעת החוק לשקיפות בנוגע למצבם הכספי של הח"כים תועבר לדיון עם נציגי הסיעות

רוני זינגר 17:4616.06.14

ועדת שרים לענייני חקיקה העבירה היום (ב') ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין את הדיון בהצעת החוק של ח״כ מיקי רוזנטל (העבודה) בדבר שקיפות אינטרסים כספיים וגילוי עניינים של חברי כנסת ושרים. בוועדת השרים, שהביעה תמיכה בהצעה, נטען כי השרים יכולים לתמוך רק בכל הנוגע להתנהלות שרים, ואילו בכל הנוגע לחברי כנסת הרי שיש לקיים את הדיון בכנסת. כיוון שכן, הועבר הנושא לדיון שאמור יו"ר הכנסת לקיים עם נציגי הסיעות השונות. על פי הצעת החוק, יחויבו נבחרי הציבור לפרסם בפומבי אינטרסים כספיים שיש להם ואשר יכולה להיות להם השפעה על מעשיהם והתבטאויותיהם של נבחרי הציבור במסגרת תפקידם. זאת, כדי למנוע חשש לניגוד עניינים. ועדת השרים תשוב ותדון בהצעת החוק בעוד חודש.

בהמשך, הפילה ועדת השרים פה אחד את הצעת החוק להעסקה ישירה של חברי הכנסת זהבה גלאון (מרץ) וחיים כץ (הליכוד). על הצעת החוק היו חתומים 62 חברי כנסת מכל הקשת הפוליטית. למרות זאת, כל שרי הוועדה הצביעו נגדה. הצעת החוק מבקשת לקבוע תנאים שיובילו להעסקה ישירה של עובדי הרשויות הציבוריות בישראל - משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, רשויות ממשלתיות ואחרות.

 

דיון בוועדה בכנסת (ארכיון) דיון בוועדה בכנסת (ארכיון) צילום: עטא עוויסאת

 

בדברי ההסבר של הצעת החוק מצוין כי "דוחות מבקר המדינה, הוראות החשב הכללי, הודעות נציבות שירות המדינה והכתיבה האקדמית והעיתונאית, מאירים באופן ברור את הכשלים של שיטת מיקור החוץ. השירות הציבורי הישראלי מאופיין בהעסקה ארוכת טווח של עובדי קבלן בתפקידים הכוללים אחריות שלטונית, בתנאים נחותים ביחס לחבריהם, מעבר לתקן המוכתב ובלא פיקוח נדרש של נציבות שירות המדינה”. לפי נתוני הלמ"ס לשנת 2013, כ-38% מתוך כלל העובדים המועסקים השירות הציבורי, הם עובדי קבלן. ביום רביעי הקרוב, לקראת העלאת ההצעה להצבעה בקריאה טרומית בכנסת, ידונו שבע ועדות שונות בכנסת בהיבטים של העסקה ישירה במגזר הציבורי.

 

בנוסף, הצעתן של חברות הכנסת מיכל בירן (העבודה) וגילה גמליאל (הליכוד) בדבר חשיפת תנאי העבודה בין עובדים באותו מקום עבודה, נדחתה גם היא בוועדת השרים. על פי הצעת החוק יוכלו עובדים לחשוף את משכורתם ותנאי העסקתם בפני עובדים אחרים, זאת בניגוד למצב הקיים כיום שבו ברבים מחוזי העבודה קיים סעיף סודיות האוסר על חשיפת תנאי העובד.

 

הצעת החוק נשענת על נתונים המצביעים על כך שנשים מרוויחות פחות מגברים העובדים איתן באותו תפקיד במקום העבודה. חברת הכנסת בירן מסרה היום כי ״שר הכלכלה נפתלי בנט, כנראה שכח שעליו מוטלת החובה להגן על העובדים מבריונות מעסיקים שפוגעת בחופש הביטוי וזכות ההתארגנות. ראוי שבנט יזכור שהוא לא לוביסט של המעסיקים אלא שר הכלכלה של כל אזרחי ישראל״. את הדברים אמרה בירן לאחר שבנט הביע התנגדות להצעת החוק וכאמור אף הצביע נגדה.

 

הצעת החוק תעלה ביום רביעי הקרוב להצבעה בקריאת טרומית במליאת הכנסת. כפי שפורסם מוקדם יותר היום, אישרה ועדת השרים את תוכניתו של שר האוצר יאיר לפיד לפטור ממע"מ ברכישת דירה ראשונה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x