$
משפט

ביהמ"ש אישר את מכירת נכסי אקווה להומליין תמורת 9.5 מיליון שקל

עובדי קבוצת אקווה הגישו בקשה בקשה לפירוקה בטענה כי החברות נכנסו למצב שאין באפשרותן לפרוע התחייבויות לנושים. ביהמ"ש מינה מפרקת וכונס זמניים

זוהר שחר לוי 15:2715.05.14

בית המשפט המחוזי מרכז אישר היום (ה') את מכירת נכסי חברת אקווה מקבוצת גאון אחזקות לידי חברת הומליין של איש העסקים שלום ציון תמורת 9.5 מיליון שקל.   

"לאחר דיון ממושך באולם בית המשפט, עולה אפוא, כי כל הגורמים הרלוונטים מסכימים לאישור המכר ובכלל זה העובדים, בעלי התפקידים, בעלי השעבודים, הספקים העיקריים של החברות ובכלל זה מוטורולה, אחת משני הספקים העיקריים. כמו כן, ב"כ הכנ"ר סבור כי יש לאשר היום את המכר להומליין", קבעה השופטת וינברג נוטוביץ.

  

השופטת הוסיפה עוד כי החובות עבור אגרות החוב של שתיים מחברות הקבוצה עולים באופן משמעותי על סכום התמורה שיתקבל, על פי ההצעה, תמורת נכסי החברות "ובמצב דברים זה, לעמדת הנושים המובטחים משקל משמעותי ביותר ביחס לאישור המכר. ההסתייגות היחידה הועלתה ע"י ב"כ מוטורולה, לפיה מוטורולה זקוקה לפרק זמן קצר נוסף כדי לאשר את הומליין כרוכשת". בהתאם לכך, תשלים מוטורולה בדיקת נאותות בימים הקרובים.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

בתחילת החודש הגישו עובדי קבוצת אקווה בקשה לפירוקה בטענה כי החברות נכנסו למצב שאין באפשרותן לפרוע התחייבויות לנושים וכי עתידן לוט בערפל. "כל יום שעובר", כתבו עוה"ד אלון הורנשטיין וגלילה הורנשטיין מטעם העובדים לבית המשפט, "מקטין את הסיכוי להפעילה כ'עסק חי'".

  

בעקבות בקשת העובדים, מינה בית המשפט את עו"ד קרן רייכבך סגל ממשרד איתן מהולל שדות כמפרקת הזמנית של הקבוצה ואת עו"ד גיל הירשמן ככונס זמני. לידי השניים הגיעו מספר הצעות לרכישת נכסי החברה מאת החברות: צינורות המזרח התיכון, אלקו, אוראנוס שוקי הון, פיתוח בגן, גני בר עפר פיתוח והומליין. בתום הליך התמחרות שנערך אתמול, נבחרה חברת הומליין לזוכה.

 

קבוצת אקווה כוללת 2 חברות פרטיות תחתיה ועוסקת בטכנולוגית בקרת השקייה. החברות עוסקות במתן שירותי התקנה, הפעלה ומתן שירות למערכות בקרה להשקיית מים ברשויות מקומיות, עיריות, חקלאים, מגרשי ספורט עוד.

 

כמו כן עוסקות החברות בשיווק עולמי של מערכות בקרת מים וזאת באמצעות 4 חברות בת הממוקמות בארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה. העובדים מעריכים כי החברות חולשות על 70%-80% משוק הגינון הציבורי בישראל וכ-70% משוק החקלאות הפתוחה בישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x