$
בארץ

פרסום ראשון

נאמני הדסה ביקשו 900 אלף שקל מקדמת שכר טרחה - השופט אישר פחות מרבע

עו"ד ליפא מאיר ואשר אקסלרד ביקשו 150 אלף שקל לחודש לכל אחד. השופט דוד מינץ לא נעתר לבקשה ופסק להם 33 אלף שקל לחודש; מחר תוגש תוכנית ההבראה החד-צדדית לבית החולים

ענת רואה ומיקי פלד 12:3107.05.14

נאמני בית החולים הדסה, עו"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקסלרד, הגישו שלשום (ב') בקשה לפסוק להם מקדמת שכר טרחה בגין שלושת החודשים הראשונים לעבודתם, בסכום של 150 אלף שקל לכל אחד מהם לחודש, לפני מע"מ. ואולם בית המשפט אישר להם היום פחות מרבע מהסכום. בסך הכל ביקשו הנאמנים 900 אלף שקל ומע"מ (1.062 מיליון שקל כולל מע"מ), וביקשו בנוסף כי לכונס הנכסים הרשמי, פרופ' דוד האן, ייפסק בנוסף 180,000 שקל בגין "אגרת השגחה".

 

מאיר ואקסלרד ביססו את בקשתם על תחשיב לפי שעות עבודה בפועל והגישו דו"ח שעות מפורט. הם ביקשו לקבל תעריף של 750 שקל לפני מע"מ עבור כל שעת עבודה שלהם עצמם או שותף במשרדיהם; 500 שקל ומע"מ לכל שעת עבודה של עו"ד אחר ו-250 שקל ומע"מ עבור שעת עבודה של מתמחה.

 

מימין: נאמני הדסה, עו"ד אשר אקסלרוד וליפא מאיר מימין: נאמני הדסה, עו"ד אשר אקסלרוד וליפא מאיר צילום: נמרוד גליקמן, גיא אסיאג

 

למרות שהתעריף 750 שקל לשעה ומע"מ הוא כפול מהתעריף המופיע בנוהל הכונס הרשמי בנוגע לבקשות שכר טרחה ותקרתו היא 100 דולר לשעה, השניים כתבו כי הכונס הרשמי הביע את הסכמתו לבקשה גם ביחס לתעריף. יש לציין כי הכונס הרשמי לעתים מסכים ולעתים מתנגד לתעריפים הגבוהים מהנוהל שלו ולא ניתן להצביע על חוקיות ברורה.

 

למרות הסכמת הכונס הרשמי, השופט דוד מינץ לא נעתר לבקשת השכר במתכונתה ובהחלטה שמסר היום כתב כי בשלב זה הוא פוסק לכל אחד מהנאמנים שכר טרחה של 100,000 שקל ומע"מ וכן החזר הוצאות. מכך עולה שהשכר שישולם כעת יסתכם ב-200 אלף שקל ומע"מ ואגרת ההשגחה של הכונס הרשמי תעמוד על 40,000 שקל.

 

כונס הנכסים הרשמי, דוד האן. הביע את הסכמתו לתעריף גבוה יותר מהנוהל כונס הנכסים הרשמי, דוד האן. הביע את הסכמתו לתעריף גבוה יותר מהנוהל

 

העובדים עלולים לחדש את העיצומים

 

במקביל, ביקשו שלשום נאמני בית החולים, המצוי בהקפאת הליכים, ארכה עד מחר כדי להגיש דו"ח הצעת הסדר ואת תוכנית ההבראה החד צדדית שלהם לבית המשפט המחוזי בירושלים, לאחר שהמו"מ בין שלושת הצדדים - המדינה, ארגון נשות הדסה ו-ועדי הרופאים - הגיע למבוי סתום. אם לא תהיה פריצת דרך במשא ומתן אז ב-13 במאי נושי בית החולים יצטרכו להחליט האם לקבל את תכנית ההבראה או לא. אם הם יסרבו יעבור בית החולים הליך "פירוק פעיל", שבו הוא ימשיך לתפקד באופן מינימלי אך יפורק וייפתח מחדש. כרגע הסיכוי לפירוק שכזה עדיין נראה נמוך, לדברי גורמים המעורים במשא ומתן.

 

העובדים עצמם - הרופאים, האחיות ועובדי המנהל והמשק - מסרבים לתוכנית שכזו ועשויים לפתוח בעיצומים עד כדי חזרה לעבודה במתכונת חירום בלבד.

 

עד כה הושגה התקדמות במשא ומתן רק בקרב עובדי המנהל והמשק. בשבוע שעבר נחתם הסכם בין הועד להנהלת הדסה בו נקבע כי 275 עובדי מנהל ומשק מתוך 2,500 עובדים יאולצו לפרוש עם פיצויים מוגדלים והשלמת המכסה, אם לא יהיו מספיק עובדים שיפרשו, תיעשה בפיטורים. העובדים שיישארו יקבלו שכר מקוצץ בכ-3.15% למשך 3 שנים שיוחזר אחרי 10 שנים, בצעד שיחסוך כ-13 מיליון שקל.

 

אמנון ברוכיאן,יו"ר ועד עובדי מנהל ומשק בהדסה, אמר ל"כלכליסט", כי "אנחנו עוד לא יודעים אם המדינה תומכת בהסכם", והוסיף כי "בית החולים ריק במצב הזה וקשה לי להאמין שזה ישתקם בשנה הקרובה. יקח הרבה זמן לשקם את מה שקרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x