$
מחפשי עבודה

להתקשר או לא להתקשר? האם כדאי לפנות למעסיק אחרי ראיון עבודה

הייתם בראיון עבודה וחשבתם שהיה מצוין. עכשיו אתם בודקים את הטלפון כל דקה וממתינים לתשובה. מצד אחד אתם רוצים לדעת איפה אתם עומדים, מצד שני אינכם רוצים להיתפס כ"נודניקים". מה עושים?

מעין מנלה 18:0607.04.14
הייתם בראיון עבודה וחשבתם שהלך בסדר, או אפילו שהיה מצוין. עכשיו אתם מוצאים את עצמכם בודקים את הסלולרי כל דקה כדי לראות אם קיבלתם טלפון או מייל, מרעננים את העמוד בתיבת האימייל חמש פעמים בדקה, מחכים לתשובה. מצד אחד אתם רוצים לדעת איפה אתם עומדים, במיוחד אם אתם נמצאים בתהליך גיוס גם במקומות עבודה אחרים, מצד שני, אתם לא רוצים לנדנד או לעצבן ולפגוע בסיכוייכם להתקבל לעבודה.
"בתהליך הגיוס לעבודה כדאי לברר ולבדוק מהו התהליך שאתם עומדים לעבור. ברגע שיש תיאום ציפיות יותר קל לא להיות במתח גם במהלך השלבים השונים", אומר ליאת גני, סמנכ"לית מנהלת חטיבה במנפאואר ישראל. כלומר, כדי לברר כמה ראיונות בדרך כלל עוברים בחברה אליה אתם מתראיינים, כמה זמן לוקח התהליך, מה הוא כולל וכן, בסופו של התהליך, אם אמרו לכם שיהיו איתכם בקשר תוך שבוע – כדאי להיעזר בסבלנות.

 

אם אחרי שבוע, או אחרי פרק זמן אחר שציינו שאחריו יהיו עמכם בקשר, לא פנו אליכם בהחלט אפשר להרים טלפון לאיש הקשר שלכם בחברה ולשאול איפה הדברים עומדים, אומרת גני.

 

כמה זמן לחכות לפני שמתקשרים?

במידה ואין לכם קנה מידה, כלומר, לא אמרו לכם שיחזרו אליכם תוך כמה ימים - ההמלצה היא לחכות שבוע לפני שמתקשרים לברר מה קורה. "פרק הזמן גם מאוד תלוי בתפקיד. כאשר מתראיינים לתפקיד בכיר משך המיון ארוך יותר מאשר לתפקיד בלתי מקצועי שהאיוש שלו הוא מהיר. גם התשובות מצד המעסיקים משתנות בהתאם לתפקיד אליו מתבצע המיון", אומרת גני.

 

איך לפנות?

כמובן שזה לא ייתפס בצורה חיובית אם תחכו כל יום למנהל הגיוס מתחת לבניין, אבל אפשר בהחלט לשלוח מייל, ואם נתנו לכם פרטי התקשרות אפשר גם לפנות בטלפון. אם בחרתם להתקשר או לשלוח מייל חכו לתשובה ואל תפנו כל יום למעסיק הפוטנציאלי. "אם לא חוזרים אליכם אחרי פעמיים-שלוש, אפשר להרים ידיים", אומרת גני. עם זאת, אם השיבו לכם ואמרו כי התבטל התקן או שהקפיאו גיוסים והתהליך הסתיים ללא קשר לראיון, אפשר להישאר בקשר, לברר ולחכות שייפתח שוב תקן ואז לפנות ולבקש להילקח בחשבון למשרה.

 

מחכים לטלפון? כדאי לחכות שבוע ולהתקשר בעצמכם לברר מחכים לטלפון? כדאי לחכות שבוע ולהתקשר בעצמכם לברר צילום: שאטרסטוק

 

לא כדאי לנדנד

תהליכים גיוס לוקחים זמן, ויש תפקידים שממיינים עבורם הרבה אנשים ולכן המראיינים מאוד עסוקים בתהליך. "ברגע שאתה מנג'ס אתה יוצר מותג שלילי וגם בעתיד יזכרו את השם שלך כמי שמתקשר כל יום. זה בסדר להתקשר לברר מה מצבך, אבל לא כל יום במשך חודש", אומרת גני.

 

לפעמים תהליכי המיון מתעכבים מכיוון שהמנהל שצריך לראיין לא נמצא, לפעמים לא מוצאים את הממליצים שנתת. הרבה פעמים כאשר תתקשרו ותבדקו יגידו לכם שלמשל הם עדיין מחכים לממליצים, או שמחכים לתשובות ממכון חיצוני אליו הלכת למבחני מיון.

 

פנו בנימוס

כאשר אתם מתקשרים או פונים במייל, כדאי לעשות זאת בנימוס. גם אם אתם מרגישים שחיכיתם הרבה זמן או שזו הפעם השנייה או השלישית שאתם פונים ולדעתכם מדובר בהתנהגות לא ראויה, אתם לא רוצים לפגוע בסיכויים שלכם להתקבל לעבודה. כאמור, לפעמים העיכוב תלוי בגורמים חיצוניים ובכל מקרה כדאי לשמור על פנייה מנומסת. "אתם יכולים להגיד משהו כמו, הייתי לפני שבוע בראיון ואמרתם שתוך שבוע תחזרו אלי, הייתי רוצה לדעת אם יש תשובה. אם אתם מועמדים לעבודה בחברות אחרות אפשר לציין זאת, אך להדגיש שאתם מעוניינים במשרה שאליה התראיינתם. זה משדר את הרצון והמוטיבציה להתקבל לחברה", אומרת גני.

 

רוב מקומות העבודה היום חוזרים למרואיינים אם כי לא כולם עושים זאת באופן אישי. יש כאלו שעושים זאת באמצעות מכתב או באמצעות מייל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x