$
בארץ

התעשיינים חוששים מחזרתה של המחאה ומודאגים מהשפעות חוק המזון

בנוסף מתמודדות יצרניות המזון גם עם כוונתו של הממונה על ההגבלים העסקיים להרחיב את סמכותו להתערב במקרה של מונופול בשיעור הרווחיות

נורית קדוש 07:0331.03.14

יצרני המזון נהנו עד לפני 3 שנים מחופש פעולה מלא, שכלל בין היתר אישור לרכישת חברות מזון קטנות ובינוניות רבות. אבל בחודשים האחרונים הם חשים מאוימים - עיקר החשש נובע מהתפרצות חוזרת של המחאה החברתית, הפעם בצורה סוערת ואגרסיבית יותר.

גם הרגולטורים מהווים איום מבחינת התעשיינים הישראלים. חוק המזון, שעבר בקריאה שנייה ושלישית לפני כשבועיים במליאת הכנסת, צפוי להצר את צעדיהם של התעשיינים. יצרניות המזון ציינו בדו"חותיהן כי עדיין אין בידיהן די מידע בכדי להעריך את מידת ההשפעה של חוק המזון על תוצאותיהן העסקיות.

 

הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה צילום: אוראל כהן

 

מלבד חוק המזון, מתמודדות היצרניות גם עם כוונתו של הממונה על ההגבלים העסקיים להרחיב את סמכותו להתערב במקרה של מונופול בשיעור הרווחיות. הממונה מבקש לקבוע כי מוצרי מונופול לא יימכרו לצרכן ברווחיות עודפת.

 

רצונה של הממשלה להציג תוצאות מהירות בטיפול במחירי המזון הגבוהים הוביל גם למינוי צוות להורדת יוקר המחיה בראשותה של יעל אנדורן, מנכ"לית משרד האוצר. הצוות כבר שיגר מכתבים ליצרנים וליבואנים גדולים בדרישה לקבל מהם נתונים כספיים. הדרישות במכתב התמקדו בדו"חות כספיים ובתמחור מוצרים בהם החברות מהוות מונופול או בעלות נתח שוק משמעותי.

 

בתוך כך, בשבוע שעבר קיים איגוד המזון פגישה במשרדי קוקה קולה. במסגרת הפגישה, שנחשפה ב"כלכליסט", דנו היצרנים הגדולים בכוונתם לצאת בקמפיין לביטול המע"מ על מוצרי מזון. גורמים ברשות ההגבלים אמרו כי קיום הפגישה מהווה מהלך גבולי מבחינת ההגבלים העסקיים. חשיפת "כלכליסט" ותגובת הרשות להגבלים צפויה לצמצם את הקמפיין האמור לטובת שיפור תדמית התעשייה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x