$
משפט

חשד: מנהלי השקעות בכירים ביצעו תרמית בני"ע - וגרפו 11 מיליון שקל

משה גולדמן, לשעבר מנהל ההשקעות של גדיש בפסגות וכיום סמנכ"ל במנורה מבטחים, שאול מאור, מבעלי בית ההשקעות מאור לוסקי, והדר אשרת, מנהל חדר העסקאות בדויטשה בנק ישראל - נחקרו ושוחררו בתנאים מגבילים; החשד: תיאמו עסקות למכירה ורכישה של מניות. גולדמן: "כופר בהאשמות"

תומר גנון 20:2528.01.14
רשות ניירות ערך חקרה היום (ג') באזהרה את משה גולדמן, סמנכ"ל במנורה מבטחים ולשעבר מנהל ההשקעות הראשי של קופת הגמל גדיש בבית ההשקעות פסגות, בחשד לביצוע עבירות של תרמית בניירות ערך, עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנות הון. יחד עם גולדמן נחקרו שאול מאור, מבעלי בית ההשקעות מאור לוסקי העוסק בניהול תיקים וקרנות נאמנות וכן הדר אשרת, עובד כמנהל חדר מסחר בדויטשה בנק ישראל. השלושה שוחררו בתנאים מגבילים.  

 

על פי החשד, השלושה מעורבים בפעילות עבריינית שהתבצעה בשנים 2008-2013, אשר הביאה לגריפת רווחים של לפחות 11 מיליון שקל לכיסם על חשבון כספי העמיתים. זאת, באמצעות עסקאות מתואמות ופעולות מסחר מוכוונות שער בהיקפים משמעותיים. החשד הוא שהתרמית באה על חשבון לקוחות פסגות. הפעולות, על פי החשד, נעשו תוך ניצול מעמדם ותפקידם בשוק ההון, וכן תוך טשטוש והסתרה של חלוקת הרווחים האסורים שכללה שימוש בחשבונות בני משפחה ומקורבים הן בארץ והן בחו"ל.

 

משה גולדמן והדר אשרת משה גולדמן והדר אשרת צילום: אוראל כהן

 

 

על פי ממצאי החקירה, בתקופה הרלוונטית לחקירה תיאם מאור גולדמן רכישת ניירות ערך שונים כאשר הוא מודע לכך שאותם ניירות ערך יירכשו בהמשך על ידי פסגות. בדרך זו ביצעו מאור וגולדמן בין חשבונות פסגות לבין החשבונות הפרטיים בחברת מאור לוסקי מאות עסקאות מתאומות בדפוס פעולה קבוע המתאפיין לרוב ברכישת ניירות ערך במהלך המסחר, ומכירתם תוך זמן קצר בשער גבוה יותר לחשבונות פסגות. דרך פעולה זו הניבה רווח מובטח לחשבונות הפרטיים במאור לוסקי. הרווחים היו על חשבון הלקוחות בפסגות.

 

לפי ממצאי החקירה, גולדמן הוא שביצע את הפעילות המתואמת מצידה של פסגות מול החשבונות הפרטיים שבשליטת מאור, פעילות שהביאה לרווח תרמיתי המתסכם בלמעלה מ-2.5 מיליון שקל אותו חלקו מאור וגולדמן באופן נתוחכם ומסווה באמצעות חשבונות בארץ ובחו"ל.

 

על פי החשד, פעלו גולדמן, מאור ואשרת באופן תרמיתי בניירות ערך לפחות בארבע הזדמנויות שונות בשנת 2008, שעניינן מכירות אחזקות של דסק"ש לדויטשה, מתוך כוונה שדויטשה תמכור לאחר מכן את ניירות הערך בשוק ו/או לחשבונות פסגות. על פי החשד, קודם ביצוע ההפצות על ידי דויטשה, עליהן הופקד אשרת, דאג האחרון לעדכן את מאור אודותיהן. בעקבות מידע זה פעל מאור בשתי דרכים.

 

הראשונה, ביצוע מכירות בחסר (שורט) באחד מחשבונותיו הפרטיים. סמוך לאחר מכן, מכר אושרת מדויטשה את ניירות הערך במחירים נמוכים ממחיר המכירות בחסר אותן ביצע מאור בחשבונו. פעילות זו אפשרה למאור לסגור את הפוזיציה ברווחים משמעותיים אותם חלק עם אשרת. על פי החשד, אשרת הסתיר ממנהליו את עובדת היותו צד לעסקאות אלה ובכך קיבל את הסכמתם לביצוע הפעילות מבלי שהביאו בחשבון את העובדה כי הוא חולק יחד עם מאור את הרווחים התרמיתיים בפעילות זו.

 

הדרך השנייה שבא פעל מאור, הייתה מכירת ניירות ערך בהיקפים של מאות מיליוני שקלים כאשר רובם ככולם נמכרים בתאום ובידיעה של גולדמן לחשבונות פסגות. זאת תוך שפעילות זו מותירה רווח של מיליוני שקלים אותם חילקו החשודים זה עם זה.

 

עו"ד נוית נגב ממשרד שינמן-נגב-ניב המייצגת את אשרת מסרה: "הדר מכחיש את החשדות נגדו. הוא פעל באופן ענייני, כמקובל ולטובת דויטשה בנק".

 

מעו"ד מוטי לזר ממשרד עיני,ליטבק לזר ושות', המייצג את מאור, לא נמסרה תגובה.

 

מבא כוחו של גולדמן, עו"ד נתי שמחוני, נמסר: "גולדמן כופר בחשדות המיוחסים לו, והינו תקווה שיתברר כי התנהלותו היתה כדין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x