$
בארץ

המשקיעים בגז ונפט מחכים לפטור ממס כבר כמעט שלוש שנים

כך לדברי יוסי אלפיה מארנסט אנד יאנג שטוען שהנושא "תקוע" אצל שר האוצר. שאול מרידור: "לא כולם בממשלה מבינים את חשיבות הנושא"

ליאור גוטמן 13:0614.01.14

משקיעי הגז והנפט, אלו שקנו בשנים האחרונות יחידות השתתפות, מחכים כבר שלוש שנים שרשות המסים תסדר עבורם את הפטור ממס על השקעות. כך אמר הבוקר (ג') יוסי אלפיה, ראש תחום הגז והנפט בפירמת רואי החשבון ארנסט את יאנג.

 

לדברי אלפיה, הטענה היא שהנושא "תקוע" ומחכה לחתימת שר האוצר, ולאחר שיוסדר המשקיעים יוכלו לקבל החזרי מס על השקעות בחברות שביצעו קידוחי גז בשנים האחרונות. הדברים נאמרו בכנס גז ונפט שעורך משרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' בשיתוף פירמת ארנסט אנד יאנג.

 

בפאנל שעסק בנושא ייצוא הגז אמרו הנוכחים שעודף הרגולציה של הענף מאיים להקפיא אותו. יו"ר איגוד מחפשי הגז והנפט אורי אלדובי סיפר שלצערו בשנה החולפת כמחצית מחברי האיגוד פרשו כיוון ש"הרימו ידיים" מהתמודדות עם כמה משרדי ממשלה במקביל. "המוטו של המדינה הוא להחרים רישיונות חיפוש ולהוציא אותם למכרז. כאילו שהיא תעשה את זה יותר טוב ותחזור לימים שההיא החזיקה חברות לחיפושי גז דוגמת חנ"ל", אמר.

 

מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו צילום: אוראל כהן

 

מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו התייחס לעניין יצוא הגז שהחל לקרום עור וגידים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", לפני כשבוע וחצי חתמה שותפות לוויתן על חוזה ייצוא ראשון מישראל לרשות הפלסטינית עבור הפעלת תחנת כוח שתבנה בקרבת ג'נין. "ב-2009 כבר דיברנו על ייצוא גז נוזלי וכבר אז הסתכלו עלינו כעל עוף מוזר. היום מבינים את הפוטנציאל ובין השווקים שיכולים לבוא בחשבון לעניין הייצוא יש את ירדן, טורקיה ומצרים, שם יש מתקני הנזלת גז שעומדים ללא שימוש", אמר.

 

מנכ"ל רציו יגאל לנדאו הזכיר לכולם שפרויקט "לווייתן" ידרוש השקעות של 5 עד 10 מיליארד דולר, ובלי רגולציה יציבה השחקנים החדשים לא יבואו לישראל והגופים המממנים יתקשו להעמיד מימון לפרויקט כה מסובך.

 

מרידור מציע: תשתיות משותפות

 

סגן ראש אגף התקציבים לשעבר, שאול מרידור, אמר שלצערו לא כולם מבינים את חשיבות ייצוא הגז מישראל. "לצערי לא כל השחקנים בממשלה מבינים את עניין הייצוא. אם לא יהיה ייצוא גז לא יקומו, יחפשו וימצאו (מאגרים) חדשים ולא תהיה תחרות במשק. אם לא יהיה ייצוא מאגרים קטנים, עם כמות נמוכה ממאגרי 'תמר' ו'לווייתן' לא יוכלו להתפתח", אמר.

 

לתפיסתו של מרידור, אחת האפשרויות שהמדינה יכולה לעודד באמצעותה את השחקנים הוא שימוש בתשתיות משותפות לכל המאגרים הקטנים, מהלך שיקל למכור גז לשוק המקומי או לחו"ל וייתר השקעות נרחבות בתשתית הולכה, שייצאו מכיסה של חברה בודדת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x