$
בארץ

האזיק האלקטרוני: נשארים עם אותה הטכנולוגיה. למה? ככה

האזיק האלקטרוני פועל על טכנולוגיה מיושנת המחייבת קיומו של טלפון קווי בבית העציר

רוני זינגר 06:5613.01.14

ב־2009 עברה האחריות על הפיקוח האלקטרוני מהמשרד לביטחון הפנים לשב"ס. ב־2010 הוציא אגף הטכנולוגיות בשב"ס מכרז לפיילוט לבחינת שיטות מתקדמות יותר להפעלת הפיקוח האלקטרוני. עד אז, ולמעשה עד היום, האזיק האלקטרוני פועל על טכנולוגיה מיושנת המחייבת קיומו של טלפון קווי בבית העציר. גם בשב"ס הבינו שהזמנים השתנו וכי ישנן טכנולוגיות מתקדמות יותר. גם למכרז הפיילוט ניגשת G4S וזוכה, אלא שעל ההחלטה הזו יש מערערים: חברה בשם GPS Global מכפר סבא, שטענה כי לא רק שעמדה בתנאי המכרז לפיילוט, אלא גם הציעה הצעה זולה יותר. בשב"ס השתכנעו, אך נוכח העובדה שהיתה חברה בלתי מנוסה הכריזו עליה כזוכה מותנה. כעבור זמן קצר, כנראה בשל ביצועים לא מוצלחים של GPS, חוזר השב"ס ומכניס לפיילוט את G4S. כעבור שלושה חודשים תם הפיילוט בעלות של כחצי מיליון שקל.

 

במכרז החדש צוין כי "בעקבות הפיילוט ב־2010 הוכח מבחינה טכנולוגית שמערכת פיקוח אלקטרוני אקטיבית מבוסס GPS הנה בשלה לשימוש מבצעי, ובשלב זה הוחלט להמשיך את התוכנית בטכנולוגיה הקיימת". למה? אין הסברים, ואלה לא ניתנים גם כאשר באחד מדיוני ועדות הכנסת שואל על כך ח"כ מאיר שטרית את ציון שי האחראי על הפרויקט בשב"ס, שענה לו "הוחלט לא לשנות את הטכנולוגיה נכון לעכשיו".

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

כמו כן, כמה ימים לאחר צאת המכרז, בתשובה לשאלות שהגישו מתמודדים בעניין, הבהיר השב"ס באופן תמוה ומפתיע כי המתמודד שיזכה לא חייב לדאוג לציוד חדש "מהקופסה". "אין דרישה לציוד חדש, יש חובה לספק ציוד תקין העומד בדרישות המכרז, זה דבר שאי אפשר להבין", אומר אחד המתמודדים, "כבר הוצאתם מכרז מטורף של עשרות אם לא מאות מיליוני שקלים, ואתם לא מבקשים את הדבר המינימלי - ציוד חדש? הרי זה ברור שלחברה שהפעילה עד כה ישנו הציוד הישן, אותו ציוד שפועל על הטכנולוגיה הישנה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x