$
משפט

פרקליטות המדינה ערערה על זיכוי מליסרון מהרצת אג"ח

כחודש וחצי לאחר שבית המשפט זיכה את חברת הנדל"ן ואת המנכ"ל אבי לוי מעבירות של תרמית בניירות ערך ועבירות דיווח, ערערה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. נימוקיה יוגשו בתוך 30 יום

זוהר שחר לוי ותומר גנון 12:0408.01.14

המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה ערערה היום (ד') לבית המשפט העליון על זיכוי חברת הנדל"ן מליסרון מעבירות של תרמית בניירות ערך ועבירות דיווח. מנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות, ג'ואי אש, הודיעה לבית המשפט העליון כי נימוקי הערעור יוגשו בתוך 30 יום. שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, זיכה לפני כחודש וחצי את החברה ואת מנכ"לה אבי לוי מהעבירות. הפרקליטות לא ערערה על זיכויו של לוי.

בהכרעת הדין הרשיע כבוב את סמנכ"ל הכספים של עופר השקעות, גולן מדר, ואת החברות עופר השקעות ועופר פיתוח בעבירות של תרמית בניירות ערך, על חלקם בפרשת מליסרון - הרצת אג"ח סדרה ד' של החברה. יחד איתם הורשע יועץ ההשקעות אלי העליון.

 

סמנכ"ל הכספים ויועץ התקשורת הורשעו בפרשה. גולן מדר, אלי העליון ואבי לוי בבית המשפט סמנכ"ל הכספים ויועץ התקשורת הורשעו בפרשה. גולן מדר, אלי העליון ואבי לוי בבית המשפט צילום: אוראל כהן

 

כתב האישום בפרשה הוגש לפני כשנתיים. על פי הכרעת הדין, בחודש נובמבר 2009 המליץ לוי לדירקטוריון מליסרון לגייס כסף באמצעות הנפקת אגרות חוב. במהלך אותו חודש פעלו לוי ומדר לגיבוש פרטי ההנפקה על דרך הרחבה של סדרת אג"ח ד' של מליסרון שנסחרה בבורסה.

 

השניים הסכימו ביניהם לעשות שימוש בחשבונות קבוצת עופר על מנת לבצע רכישות של אג"ח ד' בתקופה שקדמה למכרז למשקיעים המוסדיים. מטרת הרכישות הייתה לגרום לעליית שער האג"ח או למנוע את ירידתו. כתוצאה מתוכנית ההשפעה, ההצעות במכרז למשקיעים המוסדיים ומחיר המינימום של אג"ח סדרה ד' שנקבע בשלב המכרז לציבור, היו צפויים להיות גבוהים יותר.

 

לצורך ביצוע תוכנית ההשפעה נעשה שימוש בחשבון ניירות הערך של עופר פיתוח בפועלים סהר שאליו הזרימו 20 מיליון שקל מחשבונות עופר השקעות. בימים שקדמו למכרז למשקיעים המוסדיים, השבוע האחרון של חודש נובמבר 2009, העביר מדר הוראה לברוקר העליון לבצע פעולות במסחר שיעלו את שער אג"ח ד' לפני המכרז למוסדיים, או ימנעו את ירידתו. ביום המסחר האחרון מתוך ארבעה, מדר אף נקב ביעד וביקש מהעליון להביא את אג"ח ד' לשער של 117 אגורות.

 

מדר הגדיר להעליון את התקופה הקריטית לביצוע הפעולות - הימים שקדמו למכרז המוסדיים. ביום האחרון למכרז זה, העביר מדר להעליון עשרה מיליון שקלים נוספים לשימושו לביצוע פעולות שיעלו את שער אג"ח ד' או ימנעו את ירידתו. ככל שמועד ההנפקה התקרב, הגבירו מדר את הלחץ על העליון. בהתאם לכך פעילותם התרמיתית הפכה אינטנסיבית יותר.

 

כתוצאה מפעילותם של המעורבים בתקופת ההרצה, עלה שער האג"ח בתוך כשבוע משער של 115.72 אגורות לשער של 116.9 אגורות. בתקופה זו רכשה עופר פיתוח אג"ח ד' בסכום כולל של כ-23.9 מיליון שקל. רכישות אלו היוו כ-70% מתוך המחזור המצטבר באג"ח מסדרה זו. בכל תקופת ההרצה פעלה עופר פיתוח רק בצד הקניות והיוותה בין 62% לבין 97% מסך מחזור הקניות של אג"ח ד'. המכרז המוסדי נסגר במחיר של 116 אגורות, והוא היווה את מחיר המינימום במכרז לציבור. כמה ימים לאחר מכן דווחה מליסרון לבורסה כי קיבלה הזמנות מהציבור בסכום כולל של כ-170 מיליון שקל.

 

על פי כתב האישום שממנו זוכתה כאמור מליסרון, בעשותה כך היא הסתירה מהציבור את תוכנית ההשפעה, על אף שזו הייתה אירוע או עניין החורגים מעסקי התאגיד הרגילים, ולא דיווחה עליה במסגרת דו"ח מידי לבורסה. היא הואשמה בעבירות של השפעה בתרמית על תנודת שער של ניירות ערך, בהנעה או ניסיון להניע לרכוש ניירות ערך ועבירת דיווח.

 

מבאי כוחה של מליסרון, עוה"ד נבות תל צור ופיני רובין, טרם נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x