$
בארץ

הפרטת תעש: החברה תוכל להימכר רק ל"חברה ישראלית"

כך עולה מאישור הסכם ההפרטה ע"י הממשלה; עם זאת, הכוונה היא לחברה הרשומה בישראל, אפילו עם עד 90% ממניותיה מוחזקים ע"י גורם זר

גיל קליאן 21:3328.12.13
בשבוע שעבר אישרו משרדי הממשלה את ההסכם להפרטת תעש – אך הדרך להשלמת הפרטת החברה עדיין ארוכה. באוצר רק מתחילים לעבוד על המכרז, שצפוי להתפרסם עוד חצי שנה לפחות. בינתיים, בחודש הבא יגיע מתווה ההפרטה לאישור ועדת הכספים של הכנסת, ובהנהלת החברה החלו לעבוד על ההכנות הראשוניות לפרישה של מעל 1,000 עובדים במסגרת מתווה ההפרטה המוצע.

 

 

 

תעש צפויה להימכר בדרך של מכרז לקבוצה שתציע את הסכום הכספי הגבוה ביותר. עם זאת, לא כל קבוצה תוכל להתמודד על תעש. בהחלטת הממשלה על הפרטת החברה נקבע כי תעש תוכל להימכר רק ל"חברה ישראלית", כלומר חברה שרשומה בישראל, אך מדובר בהגדרה גמישה יחסית שכן עד 90% מהמניות של אותה חברה יכולים להיות בידי גורם זר.

 

 

פלסן. לא מעוניינת לרכוש את כל תעש פלסן. לא מעוניינת לרכוש את כל תעש צילום: גיל נחושתן

 

כך או כך, המכריע האמיתי על זהות הרוכש יהיה משרד הביטחון – שיצטרך לאשר כל קבוצה לא רק כאשר היא רוכשת את השליטה בתעש, אלא הוא אפילו יצטרך לאשר כל קבוצה על מנת שתוכל להיכנס לחדרי המידע שייפתחו כחלק מהליך המכרז. הבעלים החדשים ימשיכו להיות כפופים לכל תקנות משרד הביטחון, שלמעשה ימשיך להיות הרגולטור הראשי על החברה והלקוח הגדול ביותר שלה, כמו גם הגוף שמאשר לה לייצא.

 

החברה שתימכר תכלול כ-2,000 עובדים, כאשר מעל 1,000 עובדים ייצאו לפרישה מוקדמת במימון משלם המסים (הפרטים הסופיים לגבי הפרישה המוקדמת נסגרים בימים אלה בין הוועד להנהלה בתעש) ו-300 עובדים יישארו בחברה ממשלתית חדשה בשם תומר שתקלוט את הפעילות המסווגת של תעש, שהמדינה אינה רוצה כי תימכר למשקיע פרטי.

 

בין השמות שהוזכרו בעבר כמתמודדים אפשריים בהליך ההפרטה וככל הידוע עדיין מעוניינים לקחת חלק בהליך: אלביט מערכות, מאיר שמיר, סמי קצב, שלמה פוגל, אריה מזרחי (יו"ר תעש לשעבר) ופלסן, שלא מעוניינת לרכוש את תעש כולה, אך ייתכן כי תהיה מעוניינת לרכוש חלקים מהחברה. בהצעת המחליטים נכתב כי המדינה תשקול גם שיקולים של הגברת תחרותיות, אך עדיין נראה כי הסוגיה שתכריע את זהות הרוכש תהיה גובה הסכום שהוא מוכן לשלם על החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x