$
הוועידה לעתיד החינוך
ועידת החינוך גג כתבה

"תקראו את החדשות - אם היה אפשר לעקוב אחרי הילדים היה יותר טוב להורים ולתלמדים"

אריה דרעי, יו"ר ש"ס בוועידת עתיד החינוך של "כלכליסט": "אני לצערי מתמודד עם רשת חינוך שחושבת לא על מחשבים אלא עם כסא לכל תלמיד, קרוואן ועוד בעיות קשות". לדבריו, לאחרונה החלה רשת החינוך של ש"ס בניסוי אינטרנט "סגור" בין כתלי בית הספר. "עם כל השמרנות אפשר להוציא תוצאות טובות למורים, להורים ולתלמידים"

ליאור גוטמן 14:2624.12.13
"לצערי, מי שעוקב אחרי החדשות בימים האחרונים רואה מה קורה לילדים שלנו שלא עקבו אחריהם. לא מדובר בהורים רעים אבל אם להורים היה מעקב טוב יותר אחרי הילדים שלהם היינו מונעים הרבה מאוד בעיות כי מסגרת הבית ספר של היום זה לא מה שהיה פעם, לפני 50 שנה. היום יותר הורים עסוקים, יותר עובדים, ולא כולם יודעים מה קורה עם הילדים שלהם"- כך אמר היום (ג') יו"ר תנועת ש"ס הרב אריה דרעי. הדברים נאמרו במסגרת וועידת עתיד החינוך של "כלכליסט" ומיזם "סיסמה לכל תלמיד".

 


 

דרעי התייחס לאפשרויות התקשוב בבתי ספר שהקידמה הטכנולוגית היא אינה מציאות מובנת מאליה. "אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואני מהדור הישן. רק לאחרונה למדתי מה זה SMS. ולכן, כשביקשו אותי להסביר על תקשוב התחמקתי: היה קשה לי לתאר על מה אדבר איתם כי מה לי ולזה?", אמר.

 

דרעי הזכיר שהוא אחראי לרשת "מעיין החינוך התורני" של תנועת ש"ס, זו שזכתה לביקורת נוקבת ביוני האחרון מצד מבקר המדינה. "אני לצערי מתמודד עם רשת חינוך שחושבת לא על מחשבים אלא עם כסא לכל תלמיד, קרוואן ועוד בעיות קשות, כך שללכת עכשיו לשמוע על 'סיסמא לכל תלמיד' זה קשה. בסוף, כשהבנתי איך זה עובד, גיליתי שלא מדובר בפתרונות אלא להתאים תוכנית לכל מגזר וכל קהילה", אמר.

 

יו"ר ש"ס, אריה דרעי יו"ר ש"ס, אריה דרעי צילום: עמית שעל

 

40 אלף תלמידים, כמעט ואין אינטרנט

 

דרעי סיפר שרשת החינוך שמפעילה ש"ס כוללת כ-40 אלף תלמידים ב-200 מוסדות חינוך. "95% מהתלמידים לומדים מאה אחוז לימודי ליבה, והשאר 90% מלימודי הליבה. אנחנו הרשת הכי קרובה למינימום למשרד החינוך וזה גם בנים וגם בנות. יש לנו מגבלות של הפרדה בין המינים, תכני לימוד שונים ורוב הבתים לא מחוברים לאינטרנט ולחלק גדול מהם אין מחשב, אז קשה יותר להטמיע לימוד מרחוק".

 

דרעי סיפר שלאחרונה הם החלו ניסוי עם אינטרנט "סגור" בין כתלי בית הספר. "יש בעיה של תקשורת בין שכבות שונות אבל כדאי להתאמץ כי בסוף, וועם כל השמרנות, אפשר להוציא תוצאות טובות למורים, להורים ולתלמידים. ההורה יוכל לדעת מה קורה עם הילד והפתרונות שמצאנו הם בצורה הכי כשרה למהדרין עם אינטרנט בבית הספר, מה שישאיר את הילדים שם יותר שעות", סיכם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x