$
דעות

אלף לילה ולילה: למה הורדת המחירים של מגה תיכשל?

הצרכן החדש מבין שעל הוזלת אלף מוצרים הוא ישלם במוצרים אחרים

נורית קדוש 08:1523.10.13

 אף שלשיטתו, הקושי הגדול של מגה בעיר נובע מכך שהתחרות העזה בין רשתות הדיסקאונט גורמת לה להיתפס כיקרה, גם מוטי קרן מבין שאת הבעיה האמיתית אי אפשר לפתור בהורדת מחיר נקודתית בלחיצת כפתור. מגה סובלת כבר שנים ממשבר אמון חריף, שספק אם ניתן יהיה לשקם באמצעים שאינם דרסטיים. ההתפכחות שעבר הצרכן הישראלי בשנתיים האחרונות הביאה לכך שהוזלת אלף מתוך 15–20 אלף מוצרים בחנות, נתפסת כהונאה. הצרכן ה"חדש" כבר מבין, שבמהלך כזה, בו הרשת מוזילה מוצרים מסוימים, לא מן הנמנע שהוא ישלם על זה במוצרים אחרים. אם לא די בכך, הרי שהמהלך שמוביל כעת קרן נוסה על ידי קודמיו וחלק ממתחריו, אך אף פעם לא הוכיח עצמו כעקבי ואמין.

 

מוטי קרן מנכ"ל מגה. המהלך אך אף פעם לא הוכיח עצמו כעקבי ואמין מוטי קרן מנכ"ל מגה. המהלך אך אף פעם לא הוכיח עצמו כעקבי ואמין

 

קרן נאלץ היום להתמודד עם טעויות שעשו קודמיו, שלא השכילו לטפח את הרשת העירונית המהווה את הנכס המרכזי – אם לא היחיד – שבידי מגה. אחרי שאיבדו את המגזר החרדי שהחרים את שפע שוק והתקשו למצב את מגה בול כמתחרה ראויה בשוק הדיסקאונט, ריסקו קודמיו את מגה בעיר. כדי להתמודד עם אובדן ההכנסות בדיסקאונט ובמגזר החרדי, פיצתה עצמה החברה בתמחור חזירי בעיר. המיקומים הטובים ביותר בשכונות ובמרכזי הערים הניבו לרשת קהל שבוי של קשישים וצעירים שמתקשים להגיע לחנויות הדיסקאונט. את אלו חלבה מגה בעיר עד תום ומבלי לחשוב על המחיר שתשלם על כך בעתיד.

 

הלקוחות לא מצפים לקסמים ומוכנים לשלם פרמיה על הנוחות. אלא שהפרמיה שגבתה מגה בעיר בשנים האחרונות היתה חריגה. מי שמצא אלטרנטיבות בדמות רשתות מתחרות או מינימרקטים נטש ומי שנאלץ להמשיך לקנות במגה בעיר פיתח כלפיה רגשות שליליים. עם כל אלו נאלץ היום קרן להתמודד כשהציפייה ממנו היא להחזיר את מגה למקומה כרשת השנייה בארץ – ובהקדם. אולם את ההרס שנעשה במשך כעשור ייקח לפחות אותו פרק זמן לשקם, ולכן מלבד סבלנות, כדאי לבעלי המניות לצייד את קרן גם בכלים של ממש ולא רק באקמול בדמות הנחה נקודתית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x