$
משפט

נשים נגד גלולת יסמין

בשבוע שעבר הוגשה בקשה לאישור ייצוגית נגד חברת באייר הגרמנית, יצרנית הגלולה, בעקבות מקרים שבהם גרמה התרופה לקרישת יתר בדם

משה גורלי 09:0823.06.13

אורלי מילר, עו"ד אטי אברהמי־ארז ועו"ד אושרת נייגר הגישו בשבוע שעבר למחוזי בתל אביב בקשה לאישור תובענה ייצוגית בסכום של 5 מיליארד שקל נגד ענקית התרופות הגרמנית באייר ונגד באייר ישראל. עורכי הדין שניסחו את התביעה, אוריאל גניהר, נחמי מייזליש ורונית ביבליך, הגישו אותה בשם "כלל הנשים בתחומי מדינת ישראל שהשתמשו בגלולות למניעת היריון המוכרות בשם המסחרי יסמין או יאז והמכילות בין היתר את ההורמון DROSPIRENONE".

 

לפי הנטען, באייר הסתירה סיכונים רבים הכרוכים בשימוש בגלולה, שעיקרם הגברה משמעותית של הסיכוי לקרישיות יתר בדם עד כדי מוות, אף שהמידע על סיכונים אלה היה ידוע לחברה עוד במועד הגשת הבקשה לאישור הגלולות למינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). בחוות דעת של ד"ר מרדכי בן־דוד, מנהל מחלקת נשים בבית החולים לניאדו, שצורפה לבקשה, נכתב ש"המסקנה המתבקשת היא שעד 2010 העלימה באייר במכוון מידע על סיכון היתר הטמון בגלולה בהשוואה לגלולות אחרות. כך היא מנעה מרופאים הרושמים את הגלולה ומנשים הנוטלות אותה את הזכות האלמנטרית לשקול את התועלת בגלולה למול נזקיה ולעשות בחירה מושכלת ומודעת".

 

 

חפיסת גלולות יסמין. המחקרים הצטברו חפיסת גלולות יסמין. המחקרים הצטברו

 

טענה נוספת היא שממועד השקת התרופה בישראל הצטברו מחקרים שתיעדו עשרות מקרים של פקקת ורידים הקשורה לשימוש בגלולות, פקקת שגרמה לתסחיפים שחלקם נסתיימו בתוצאה קטלנית. החברה היתה מודעת למחקרים אלה ובכל זאת, נטען, בחרה להסתירם. בסופו של יום דרש משרד הבריאות לשנות את המידע לציבור, ובינואר 2010 הופץ יחד עם הגלולות עלון חדש, שהנוסח שלו, לטענת התובעות, כה שונה מהנוסח המקורי, עד שניתן לחשוב שמדובר בגלולה אחרת.

 

מבאייר ישראל נמסר: "אנו לומדים את הדברים ונתייחס אליהם כראוי בבית המשפט. גלולות למניעת הריון הן בין תרופות המרשם הנחקרות ביותר והמצויות בשימוש הנרחב ביותר. באייר עומדת מאחורי פרופיל הבטיחות של הגלולות שלה, כולל יאז ויסמין. גלולות למניעת הריון נמצאו יעילות ובטוחות, והתועלות בשימוש בהן עולה על הסיכון האפשרי כשהשימוש נעשה על פי העלון לרופא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x