$
משפט

בלעדי לכלכליסט

סרט המתח של סינמה: העסקה של ליגד רוטלוי שהובילה לחקירתו ברשות ני"ע

הפרקליטות תכריע אם שמעון ימין קיבל טובת הנאה בעסקה, במסגרתה העבירה ד.ל.י.ן של רוטלוי את חברת הניהול של שותפות סינמה לידיו . ד.ל.י.ן בתגובה: "דוחים כל ניסיון לקשור את החברה ואת בעלי מניותיה לפרשה"

תומר גנון וענת רואה 09:2119.05.13

חוקרים של רשות ניירות ערך פשטו בספטמבר 2011 על משרדי חברת ד.ל.י.ן שבבעלות ליגד ויאיר רוטלוי, החרימו מסמכים ואף ביקשו מליגד רוטלוי להתלוות אליהם למשרדי הרשות. רוטלוי, המשמש גם כיו"ר שותפות חיפושי הגז רציו הבורסאית, נחקר ושוחרר.

 

העסקה שהובילה את חוקרי הרשות למשרדו של רוטלוי התקיימה תשעה חודשים לפני כן, בדצמבר 2010, ובמרכזה עמדה סינמה, שותפות להשקעות בסרטים, אשר נסחרת בבורסה. כמו כל שותפות, גם סינמה הציבורית מנוהלת על ידי שותף כללי, המשמש למעשה כחברת הניהול שלה. ד.ל.י.ן של רוטלוי החזיקה ב־25% בשותף הכללי.

 

 

 

במסגרת העסקה שחקרה הרשות, שילם שמעון ימין, בעליו של בית ההשקעות הפרטי אתגרים פיננסיים, לד.ל.י.ן (ושלוש שותפותיה בשותף הכללי) 5 מיליון שקל, ובתמורה קיבל את השליטה בשותף הכללי של סינמה ויחידות השתתפות ואופציות בסינמה. ההשקעה הזו נעשתה בכספי הלקוחות של בית ההשקעות, בעבורם, אך לפי החשד של רשות נייירות ערך מבלי ליידע אותם במלוא פרטי העסקה.

 

לאחר השלמת העסקה, פיצל ימין את החבילה שרכש: את יחידות ההשתתפות והאופציות בסינמה הציבורית הוא העביר ללקוחות בית ההשקעות שלו, ואילו את השליטה בשותף הכללי העביר ימין לבעלותו. בכך הוא הפך באופן אישי לבעליו של השותף הכללי, שרשאי למשוך מסינמה הציבורית עד 30 אלף שקל בחודש כדמי ניהול. לפי החשד של רשות ני"ע, העברת הבעלות בשותף הכללי לידי ימין, ומתוקף זאת העברת הזכות למשוך דמי ניהול חודשיים, מהווה לכאורה קבלה של טובת הנאה על ידי ימין.

 

הפרקליטות תכריע

באותו בוקר שבו הגיעו חוקרי הרשות למשרדי ד.ל.י.ן בתל אביב, נערכה פשיטה גם על משרדי אתגרים פיננסיים בהרצליה ונתפסו חוזים ומסמכים. גם ימין נחקר ברשות ושוחרר באמצעות קצין ממונה. שאר בעלי המניות שמכרו את חלקם בשותף הכללי לימין לא נחקרו ולא נחשדו בדבר. רשות ניירות ערך העבירה את התיק להכרעת פרקליטות המדינה במרץ 2012.

השאלה העיקרית שעולה היא האומנם מדובר בטובת הנאה שקיבל ימין. מכאן נגזרת שאלה נוספת, והיא מדוע לא מציינת רשות ני"ע את החשדות כלפי הצד שנתן לכאורה את טובת ההנאה, כלומר ד.ל.י.ן? על השאלות הללו צריכה לענות הפרקליטות.

 

רוטלוי אינו השחקן הראשי בסיפור, אך עד לרגע זה עובדת חקירתו והחרמת המסמכים בד.ל.י.ן טרם נחשפו. ד.ל.י.ן, הנמצאת בבעלות ליגד (67%) ויאיר (33%) רוטלוי, מחזיקה גם ב־10% מיחידות ההשתתפות של שותפות חיפושי הגז רציו. רציו שותפה לבעלות במאגר לווייתן ונסחרת לפי שווי שוק של 2.66 מיליארד שקל. שווי השוק של אחזקת ד.ל.י.ן ברציו הוא 266 מיליון שקל. ברשות ני"ע סירבו להתייחס לשאלה אם היה ראוי שרציו תדווח על האירועים בשל אחזקותיה של ד.ל.י.ן בה ובשל חקירתו של ליגד רוטלוי, המשמש כיו"ר רציו.

 

ליגד רוטלוי, בעלי ד.ל.י.ן ליגד רוטלוי, בעלי ד.ל.י.ן צילום: אוראל כהן

 

ד.ל.י.ן: "החקירה מתמקדת בשמעון ימין"

מד.ל.י.ן נמסר: "אנו דוחים בתוקף כל ניסיון לקשור את החברה ואת בעלי מניותיה לפרשה. ד.ל.י.ן ושותפיה מכרו לפני כשנתיים את מניותיהם בחברה פרטית ששימשה כחברת הניהול של סינמה לשמעון ימין. העסקה דווחה לכל הגורמים הרלבנטיים כולל לציבור. להבנת ד.ל.י.ן, החקירה מתמקדת בימין ובו בלבד, ובהתנהלות שהחלה לאחר המכירה. ד.ל.י.ן נענתה לבקשת הרשות להעביר לידיה את כל המסמכים והמידע שבידיה. שמה של החברה אף הוסר מהבקשה שהוגשה לאחרונה בנושא לבית המשפט. בעלי ד.ל.י.ן התבקשו להשיב לשאלות הרשות פעם אחת בלבד לפני שנתיים, ומאז לא היתה כל פנייה נוספת לחברה. כל ניסיון לקשור את ד.ל.י.ן לפרשה אינו אחראי. הטענות על 'חובת דיווח' או 'טובות הנאה' מופרכות ושגויות מהיסוד, ולא ראויות להתייחסות". שמעון ימין סירב להתייחס לדברים.

 

מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) נמסר ש"טרם התקבלו החלטות בתיק. בשלב זה הפרקליטות אינה נוהגת להתייחס להליכים ולפעולות הקשורים בתיק".

 

מרשות ני"ע נמסר: "איננו משיבים לשאלות בנושאי חקירות ומודיעין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x