$
בארץ

יחימוביץ': פרץ מעורב בפרשת חשד לקניית קולות

עדויות שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות" חשפו כי שני מועמדים שרצו בפריימריז של העבודה שילמו לכאורה לקבלני קולות. פרץ השתתף באחת מפגישות השוחד לכאורה, ויחימוביץ' חשפה את שמו. התגובה: "היא שותפה לעלילות, ברוע המאפיין אותה לא תשנה את יושרי"

ynet 08:5905.03.13
החשיפה החדשה והמטרידה מביאה לשיא את העימות בין עמיר פרץ לשלי יחימוביץ': שבוע לאחר ש"ידיעות אחרונות" חשף כי המשטרה חוקרת חשד לשחיתות בבחירות המקדימות של הבית היהודי, מתפרסמות הבוקר בעיתון עדויות חדשות שמהן עולה לכאורה כי גם בפריימריז של מפלגה אחרת שילמו מועמדים כסף תמורת קולות. הבוקר מפרסם ynet לראשונה כי המפלגה המדוברת היא מפלגת העבודה - ויו"ר המפלגה כבר דיברה בגלוי על השר הבכיר לשעבר ששמו הוזכר בפרשה: ח"כ עמיר פרץ.

אתמול החלו כבר במשטרה לבדוק את הנושא ולגבות עדויות, וכעת מגיעה הסערה גם למערכת הפוליטית. "אני יודעת שהשר הבכיר לשעבר הוא עמיר פרץ", אמרה שלי יחימוביץ' הבוקר בגלי צה"ל.

 

ח"כ עמיר פרץ ח"כ עמיר פרץ צילום: זהר שחר

 

בעקבות הפרסום פרסמו יחימוביץ' ומזכ"ל המפלגה ח"כ חיליק בר תגובה משותפת, ואמרו כי "אנו מגנים בחריפות את התופעות המתוארות בכתבה ומביעים שאט נפש מהן. לשמחתנו מי שביצעו לכאורה את המעשים אינם חברים עוד במפלגת העבודה". יש לציין כי חלק מהשמות שהוזכרו עזבו את המפלגה, ואחרים עדיין מכהנים בה.

 

לפי ההודעה, "מפלגת העבודה ביצעה בשנה וחצי האחרונות שורה של מהלכים להבטחת טוהר הבחירות וניקיונן. המפקד של מפלגת העבודה כיום הוא חופשי ואידיאולוגי ברובו המכריע, ויותר ויותר מתפקדים עושים זאת מביתם, באופן עצמאי, באמצעות האינטרנט".

 

יחימוביץ' ובר הוסיפו כי "בפריימריז לחברי הכנסת לא פורסמו התוצאות בישובים והן נעולות, בלתי מעובדות, בכספת, כדי למנוע לחץ על המצביעים מצד גורמים שונים. כמו כן הפעילה ועדת הבחירות עורכי דין וחוקרים פרטיים ביום הפריימריז, ואלה התריעו בזמן אמת על כל ניסיון הטיה של ההצבעה. בקלפיות אלה הופסקה מיידית ההצבעה. בכוונתנו להמשיך ולעמול על טוהר המפקד ונתייחס בחומרה מרובה לכל ניסיון לבצע מעשים מהסוג המתואר בכתבה".

 

פרץ עצמו, שחבר לפני הבחירות לציפי לבני ומועמד כעת לתפקיד שר, כינה את התבטאות יחימוביץ' "אמירה חסרת אחריות" והוסיף כי "אחת התכונות שאופייניות לה היא להשתתף בעלילות על בני אדם". לדברי אנשיו, "פרץ למד אתמול בלילה מכתב 'ידיעות אחרונות' על הפרטים. כל הפרטים המתוארים בכתבה לא היו ולא נבראו ואין להם כל קשר למציאות. אין לנו כל מושג על חקירה או בדיקה שמתבצעת. אנו מציעים ליחימוביץ' להמתין מעט עם השמחה לאיד שלה. פרץ ידוע ביושרו ובהקפדה על כל פרט ופרט. יחימוביץ', ברוע המאפיין אותה, לא תצליח לשנות זאת".

 

גם סמי שושן, גיסו של פרץ שהוזכר על ידי יחימוביץ', אמר אתמול בתגובה לעדויות כי "בשום פנים ואופן לא היה שום דבר. הכול שטויות ושקר. בחיים לא קיימתי פגישה משותפת עם השר לשעבר ומועמד נוסף. הכול שקר. זה נכון שהעברתי (לשר נוסף לשעבר) צ'ק על פעילות משותפת עבור הפעילים, כי הפעלנו מטה משותף. אבל כל היתר זה שמועות שמתרוצצות על כל המפלגות. אני לא מכיר קבלני קולות ולא שילמתי לאיש".

 

בדיקת הפוליגרף: העדות - אמת

מהעדויות החדשות עולה כי שרים לשעבר וחברי כנסת מכהנים - ובהם השר הבכיר לשעבר, שיחימוביץ' חשפה שזהו פרץ - היו מעורבים לכאורה בתשלום לקבלני קולות, בתמורה לכך שיתמכו בהם בפריימריז. חלק מהעדויות החדשות, המגובות ברישומי יומן, כבר הועברו אתמול לחוקרי המשטרה שפתחו בבדיקה. גם בכירים בכנסת עודכנו בנושא.

 

מי שעומד במוקד הפרשה החדשה הוא פ', בעל תפקיד בכיר במטה הבחירות של אחד ממועמדי המפלגה לכנסת. האיש, שהיה נוכח לדבריו בחלק גדול מהמפגשים האסורים שבמהלכם הועברו כספים לקבלני קולות בתמורה לתמיכה בקבוצת מועמדים ("דיל"), מסר עדות מפורטת. ביוזמת העיתון, עבר פ' בדיקה במכונת אמת במכון הפוליגרף "שגיא", שנבחר לשם כך על־ידי "ידיעות אחרונות". בדיקת הפוליגרף העלתה כי פ' דובר אמת.

 

על פי עדותו של פ', מועמד המפלגה שכר את שירותיו כחודש לפני הפריימריז. בפרק הזמן הזה בילו השניים שעות ארוכות בנסיעות לכל רחבי הארץ, במסגרת הניסיון להתברג לרשימת העבודה לכנסת. הניסיון הזה, יש לציין, לא צלח - והמועמד לא הגיע לבסוף למקום ריאלי ברשימה.

 

לטענת פ', במקום לנסות ולכבוש את לב הבוחרים - המועמד שלו ניסה לכבוש את הכיס שלהם. "הייתי לצדו כשבהזדמנויות שונות הוא העביר כספים בתמורה לתמיכה בדיל הפוליטי שלו", העיד פ', ומנה את שמותיהם של שורת ח"כים ומועמדים בעבודה שהיו לכאורה חלק מהדיל הזה. "נפגשנו עם קבלני הקולות בבתי קפה ובמסעדות, ובסיום כל פגישה הוא שלח אותי להביא את פנקס הצ'קים מהרכב. במקרים רבים הייתי עד למסירת התשלום בעבור התמיכה בקלפי".

 

יחימוביץ'. "שאט נפש מהתופעות המתוארות" יחימוביץ'. "שאט נפש מהתופעות המתוארות" צילום: עמית שעל

 

כסף כדי "להרגיע"

אלא שבחלק מהמקרים המועמד לא היה לבדו: העדות החריפה ביותר היא נגד פרץ. לפי פ', פרץ התלווה למועמד שלו לפגישה עם קבלני קולות בצומת בית קמה בדרום. הפגישה נערכה במהלך מבצע "עמוד ענן". שם, לאחר שלגמו כמה ספלוני קפה, סוכם כי קבלני הקולות יעבירו את תמיכתם לפרץ ולמועמד שבעבורו עבד פ' - וכן יתמכו בשאר מועמדי העבודה שנכללו בדיל שלהם.

 

בתמורה, טוען פעיל הבחירות, מסר המועמד שלו צ'ק בסכום של כמה אלפי שקלים לאחד מקבלני הקולות. רק לאחר מכן, העיד פ', עזב פרץ את המקום. פ' סיפק פרטים נוספים שקושרים את פרץ לפעילותו של המועמד.

 

לטענתו של פ', ביום הפריימריז עצמו - בזמן שמועמדים אחרים נדדו בין הקלפיות כדי להמריץ את פעיליהם - המועמד שלו הוזעק לפגישה דחופה בדרום. אחד מקבלני הקולות בנגב הודיע לו שהוא זקוק לתשלום נוסף כדי "להרגיע" את אנשיו, החוששים מהשוטרים ומהחוקרים הפרטיים ששכרה הנהלת המפלגה כדי לשמור על טוהר הבחירות. גם הפעם המועמד לא היסס: לטענת פ', הוא שלף את פנקס הצ'קים ושילם.

 

במקרה אחר, חמור לא פחות, נפגש המועמד עם שר נוסף לשעבר. גם הפעם, טוען פ', שלף המועמד בתום הפגישה את פנקס הצ'קים - והעביר המחאה לאותו שר לשעבר לאחר שהבטיח לתמוך בו במרוץ לרשימת המפלגה לכנסת.

 

שולט בעיריות

מקרה שלישי, שבו נקנו לכאורה קולות בכסף, אירע במרכז מסחרי בכניסה לזיכרון יעקב: באחת המסעדות נפגשו המועמד של פ' ומועמד נוסף בפריימריז - שמכהן בכנסת הנוכחית - עם שר לשעבר אחר, שלישי במספר, מהמפלגה שלהם. אותו שר לשעבר הבטיח לשניים תמיכה בבחירות המקדימות, ובתגובה קיבל לטענת פ' צ'קים משניהם.

 

בהזדמנויות אחרות, טוען פ', נפגש המועמד לבדו עם קבלני קולות במקומות שונים בארץ ושילם להם כדי שיתמכו בו ובקבוצה שהייתה חלק מהדיל שלו בבחירות המקדימות.

 

לאורך עדותו מספר פ' על קשרים הדוקים של המועמד עם ראשי ערים, עם סגני ראשי רשויות ועם בעלי תפקידים נוספים שחלקם כלל אינם חברים במפלגת העבודה - שסייעו לו אף הם לכופף את הכללים במקרה הטוב, או לעבור על החוק במקרה הרע. "הוא התרברב כל הזמן כיצד הוא משלם לראש העיר הזה, או לסגן ראש העיר ההוא", העיד פ'. "היו מקרים שבהם ראיתי שהוא אכן שולט בעיריות הללו, ומצליח למשל לבטל דו"חות חניה בכמויות מסחריות". לדבריו, הנציגים המקומיים הללו סייעו למועמד בפריימריז בערים שלהם.

 

חוקרי המשטרה, שכאמור קיבלו חלק מהעדויות הללו כבר אתמול, בודקים ויצטרכו לקבוע האם המועמד אכן שילם כספים תמורת קולות, והאם ח"כים ושרים לשעבר היו מעורבים בכך אף הם.

 

"התשלום? השתתפות בהוצאות"

עדותו של פ', שנמצא דובר אמת בבדיקת פוליגרף ושלדבריו יש גיבוי ברישומי יומן, לא הרשימה את הפוליטיקאים בעבר ובהווה ששמם נקשר בפרשה. הם העדיפו להכחיש לחלוטין את הטענות, אך בכמה מהמקרים סתרו זה את זה.

 

"בשום פנים ואופן לא היה שום דבר", טען המועמד שהעסיק את פ', "הכל שטויות ושקר. בחיים לא קיימתי פגישה משותפת עם (הח"כ הוותיק) ועם (מועמד נוסף, המכהן בכנסת כיום). הכל שקר. זה נכון שהעברתי ל(שר נוסף לשעבר) צ'ק על פעילות משותפת עבור הפעילים, כי הפעלנו מטה משותף. אבל כל היתר זה שמועות שמתרוצצות על כל המפלגות. אני לא מכיר קבלני קולות, ולא שילמתי לאיש".

 

אחד השרים לשעבר שהוזכרו כמי שקיבלו לכאורה תשלום אמר: "אתה לא רוצה שאצחק. פגשתי את כל המועמדים וגם את אלה שהזכרתם, אבל אני מצטער שאתה שואל שאלות כאלה. לא נורא, זה שטויות".

 

שר נוסף שכיהן בעבר הכחיש גם הוא: "מפיצים הרבה שמועות. מה זה מעניין אותך אם המועמד נתן לי צ'ק ביד? השאלה הנכונה זה אם הוא דיווח על זה או לא. זה הכל שטויות. מעולם לא קיבלתי צ'ק מהמועמד ולא קיבלתי תרומה ממנו".

 

לאחר שהוצג בפניו דו"ח מבקר המדינה, שם נכתב כי המועמד העביר לו תרומה,

אמר השר לשעבר כי "הוא אכן נתן לי תשלום, אבל זה עבור השתתפות בכנס שאירגנתי, כמו מועמדים אחרים. זה דווח למבקר, אבל זה לא תרומה אלא השתתפות בהוצאות".

 

ח"כ נוסף שהוזכר בעדות של פ' אמר כי פגש את השר לשעבר רק בימים האחרונים בכנסת, אך לאחר מכן נזכר כי פגש בו גם בזמן הפריימריז. "אנשים מלכלכים ללא סיבה", טען, והכחיש כי שילם כספים כלשהם בניגוד לחוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x