$
משפט

בלעדי לכלכליסט

דליה טל דרשה 10 מיליון דולר למיזוג עם מיתר

בסבב מגעים קודם למיזוג בין משרד קנטור אלחנני טל לבין מיתר ליקוורניק גבע, דרשה עו"ד טל להבטיח לה מענק פרישה חריג. הלקוח הבולט שמביאה עמה טל הוא בנק לאומי, אבל כיום לא ברור אם הבנק יישאר במשרד לאחר המיזוג

ענת רואה 06:5528.01.13

עו"ד דליה טל דרשה לקבל סכום עתק של 10 מיליון דולר כחלק מהמיזוג הענק בין המשרד שבראשו היא עומדת, קנטור אלחנני טל, לבין משרד מיתר ליקוורניק גבע ושות', כך נודע ל"כלכליסט". עו"ד טל דרשה לקבל את הסכום כמענק פרישה שיוסדר במסגרת המיזוג ויוענק לה בעתיד, בעת שתחליט לצאת לגמלאות.

 

מדובר בדרישה כמעט חסרת תקדים בגובהה לעומת המקובל בענף, בעיקר על רקע העובדה שעו"ד טל דרשה שהמענק לא יהיה מותנה בדבר, אלא ישולם לה אוטומטית בעת שתפרוש. במשרד מיתר לא הסכימו לדרישתה של עו"ד טל וגם לא למענק פרישה בגובה מחצית מהסכום המבוקש. לא ידוע מהו מענק הפרישה של עו"ד טל שנקבע בסופו של דבר בין הצדדים.

 

מימין עו"ד מיה ליקוורניק ועו"ד דליה טל מימין עו"ד מיה ליקוורניק ועו"ד דליה טל צילום: אוראל כהן, עמית שעל

 

המיזוג הענק צפוי לשנות את ענף עורכי הדין

 

אתמול יצא לדרך המגה־מיזוג בין שני המשרדים, שנחשף ב"כלכליסט" ב־1 בינואר. המהלך יהפוך את המשרד הממוזג לשני בגודלו בישראל, ןיכלול 203 עורכי דין. המיזוג כרוך באישור הממונה על ההגבלים, ואתמול הועברה אליו פנייה של שני המשרדים בעניין.

 

המגעים למיזוג בין שני המשרדים החלו כבר לפני שנים אחדות, אך בשלב מסוים הם לא צלחו והנושא ירד מהפרק. בחודשים האחרונים שבו שני המשרדים לנהל מגעים למיזוג, והפעם אלה הבשילו.

 

המיזוג הסעיר אתמול את קהילת עורכי הדין בשל ההשלכות שיש לו על הענף, כשמבחינת שני המשרדים נראה שמדובר בעסקה משתלמת מאוד: משרד מיתר ליקוורניק גבע ושות', שבראשו עומדת עו"ד מיה ליקוורניק, הוא משרד גדול מאוד, אך הוא נחשב כבעל חולשה בתחומי הבנקאות והמקרקעין והנדל"ן.

 

המיזוג מחזק מאוד את משרד מיתר ושות' בשני תחומים אלו, שהם התחומים שבהם מתבלט משרד קנטור אלחנני טל, וצפוי להפוך אותו לשחקן דומיננטי בתחומים אלו בקרב המשרדים הגדולים.

 

גליה מאור גליה מאור צילום: עמית שעל

 

בנוסף, המשרד הממוזג מתכנן להוסיף פעילות משמעותית בתחום הפירוקים והכינוסים, שהפך בשנים האחרונות לנחשק מאוד בקרב המשרדים הגדולים בגלל ריבוי קריסות של חברות, הסדרי חוב וסכומי שכר הטרחה הגבוהים המגולגלים בו.

מהעבר השני, משרד קנטור אלחנני טל, אשר מנה רק 43 עורכי דין והתבלט מאוד בעיקר בתחום הבנקאות, הופך בזכות המיזוג לחלק מהמשרד השני בגודלו בישראל ולפירמת ענק הפועלת במגוון תחומים. בראש משרד זה עומדת עו"ד טל, דמות בכירה ומוכרת מאוד בעולם הבנקאות.

 

עורכי הדין מסתייגים ממענקי פרישה גבוהים

 

עו"ד טל החלה את דרכה בבנק ישראל במחלקת הפיקוח על הבנקים, וכיהנה 13 שנה בלשכת היועץ המשפטי של בנק ישראל כאחראית לענייני הפיקוח על מטבע החוץ והפיקוח על הבנקים. ב־20 השנים האחרונות היא משמשת כיועצת המשפטית של דירקטוריון והנהלת בנק לאומי.

 

עו"ד טל ומשרדה מביאים לפירמה הממוזגת כאמור כמה וכמה לקוחות, ובהם גם בנק מזרחי, בנק אגוד וחברת הביטוח הפניקס, אך הבולט והעיקרי שבהם הוא כאמור בנק לאומי. טל נחשבת לחברה קרובה של גליה מאור, שפרשה בשנה שעברה מניהול בנק לאומי ונמצאת מספר פעמים בשבוע במשרדה של טל.

 

לפי הערכות, המחזור השנתי של קנטור אלחנני טל מבנק לאומי בלבד הסתכם ב־3 מיליון דולר בשנה בממוצע כשכר טרחה, עבור מכלול השירותים שהעניק לבנק.

 

ההכנסות השנתיות של המשרד אינן ידועות, אך משרדים ברמה שלו מכניסים בדרך כלל סכום שעומד על 800 אלף שקל עד 1.2 מיליון שקל בממוצע לכל עו"ד במשרד. לפי הערכה על בסיס נתון זה והעובדה שבמשרד עובדים 43 עורכי דין, הכנסות המשרד הסתכמו בכ־10 מיליון דולר בשנה, כך שבנק לאומי היווה כ־30% ממחזור המשרד. בהנחה שרווחיות המשרד גבוהה ועומדת על 50% מהמחזור, הרי שהמענק שביקשה עו"ד טל מהווה את רווחי המשרד נטו במשך שנתיים שלמות.

 

בשנה האחרונה נחלש מעט מעמדו של משרד עו"ד טל בבנק לאומי, על רקע התערבות בנק ישראל שלא ראה בעין יפה את תפקידה הכפול של עו"ד טל מול הבנק, כמי שמעניקה ייעוץ משפטי הן להנהלת הבנק והן לדירקטוריון. בתחילת 2010, בתקופת היו"ר הקודם איתן רף והמנכ"לית גליה מאור, נערכה ביקורת של בנק ישראל ונמצאו כשלים באפקטיביות עבודת הדירקטוריון. הטענה היתה שעו"ד טל לא יכולה לייעץ להנהלה ולאחר מכן לדירקטוריון שאמור לפקח על אותה הנהלה. עו"ד טל הגיעה לבסוף לסיכום עם המפקח על הבנקים ולפיו תמשיך לתת ייעוץ משפטי רק להנהלת הבנק, אך זאת רק החל מתחילת 2014.

 

במסגרת המשא ומתן מול מיתר נדחתה דרישתה של עו"ד טל למענק הגבוה שדרשה, ובעת שחודשו המגעים בחודשים האחרונים הסכום בגובה 10 מיליון דולר לא עמד עוד על הפרק. גורמים בענף אומרים כי מעבר לעובדה הידועה שלעולם אין ודאות כי לקוח יישאר עם משרד עורכי דין לאורך זמן, הרי שבמקרה של בנק לאומי אי־הוודאות אף גדולה יותר מאז פרישתה של מאור, מקורבתה של עו"ד טל, מהנהלת הבנק.

 

בנוסף, בענף משרדי עורכי הדין מסתייגים מהסכמה למענקי פרישה גבוהים שאינם מותנים בדבר לשותפים בכירים, משום שבכך נוצרים תקדימים שיעוררו דרישות דומות גם מצד שותפים אחרים בפירמות.

 

הפירמה הממוזגת מוחקת את השותפים הוותיקים

 

בהודעה רשמית שפרסמו אתמול שני המשרדים על המיזוג ביניהם נאמר כי המשרד הממוזג יפעל תחת השם מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.

 

מהשם הממוזג הושמט עו"ד דרור ברנדווין, שפרש לפני כמה שנים ממשרד מיתר. מצד משרד קנטור אלחנני טל, רק עו"ד טל תצטרף לשם הפירמה. השותף המייסד הנוסף במשרד, עו"ד ירון אלחנני, לא ייכלל בשם של הפירמה הממוזגת. השותף המייסד השלישי היה עו"ד ישראל קנטור, אשר פרש מהמשרד בשנת 2010, ועוסק מאז באומנות, ציור, מוסיקה, כותב מאמרים ופעיל בפורומים ציבוריים שונים.

 

במשרדים סירבו להגיב לנושא מענק הפרישה של עו"ד טל.

 

לפי הודעת המשרד הממוזג, הוא ימוקם בבית עורק ברמת גן, שם ממוקם כיום משרד מיתר. בהודעה נכתב כי המיזוג בין שני המשרדים יחזק את פעילות הפירמה הממוזגת בתחום הבנקאות והנדל"ן. עו"ד דני גבע, שותף בכיר במיתר, מסר: "אנו שמחים על צירופו של משרד קנטור אלחנני טל אל משרד מיתר ועל מיזוג הפעילות של המשרדים. אנו צופים כי המשרד הממוזג יחזק את הדומיננטיות שלנו בשוק הישראלי ויענה על כל הציפיות ואף מעבר להן, עת יקנה ללקוחותיו מענה מקצועי כולל לכל הסוגיות המשפטיות שלהן יזדקקו".

 

בשמה של עו"ד דליה טל נמסר כי "מגמת המיזוגים ויצירת 'משרדי־על' צוברת תאוצה, ולפיכך חשבנו שגם משרד קנטור, אלחנני טל ושות' ראוי שיהיה חלק ממגמה זו. משרד מיתר נמצא על ידינו כבחירה הטובה ביותר ובעלת פוטנציאל סינרגיה גבוה, ואני שמחה שהם בחרו בנו כשותפים החדשים. בשם שותפי ובשמי, אני שמחה על הצלחת המהלך ומצפה בכליון עיניים ליציאה לדרך המשותפת".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x