$
ועידת תחזיות 2013

תחזיות 2013

שירי שחם: "שהרגולטורים יקבעו את כללי המשחק - אבל שלא יתערבו בו"

שחם, שותפה בכירה במשרד יגאל ארנון ושות' אמרה בוועידת כלכליסט: "יש לי משאלה שיותר רגולטורים יבואו מהמגזר העסקי"

רותי לוי 12:2825.12.12

הייתי מאוד רוצה שהרגולטורים יסתפקו בקביעת כללי המשחק ולא יתערבו במשחק" - כך אמרה היום (ג') שירי שחם, שותפה בכירה ביגאל ארנון ושות' שנאמה בוועידת תחזיות 2013 של "כלכליסט".

 

לשחם, שותפה בכירה ביגאל ארנון ושות' שנאמה בוועידה יש שלוש משאלות הנוגעות לרגולציה הישראלית בשנים הקרובות, "המשאלה הראשונה שלי היא שיותר רגולטורים יבואו מהמגזר העסקי" אמרה. "אני לא מתייחסת רק לראשי הפירמידה, רק לראשי רשות זו או אחרת אלא לשכבת הסגל של הרגולטורים. שיהיה לנו רגולטור ברשות ניירות ערך שישב פעם בישיבת דירקטוריון, שיהיה לנו רגולטור ברשות להגבלים עסקיים שהגיע מחברה עסקית וראה איך חברה מתמודדת עם התחרות".

 

את המשאלה השנייה מגדירה שחם "פרוצדורלית" והיא לאפשר הליך ברור ויעיל לקבלת מידע מהרגולטורים "אין הליך כזה היום, לבנק ישראל אין הליך רגולטורי להתקשר אליו ולשאול אותו שאלות - אין שקיפות. אם בנק מסוים קיבל תשובה 'איקס' אין דרך לציבור לאמת את התשובה, שום דבר לא כתוב ומתועד", מסבירה שחם.

 

"אני חושבת שיש אפשרות לשאול את הרגולטור שאלות תיאורטיות ולא לומר בשם מי אני פונה. שאפשר יהיה לשמור על אנונימיות. וגם הייתי רוצה שיהיה אפשר להפנות שאלה לשני רגולטורים ושהתשובה ביניהם תהיה מתואמת ולא להגיע למקרים שבהם יש לנו שני רגולטורים שנוקטים עמדות סותרות".

 

שירי שחם נואמת בוועידה
שירי שחם נואמת בוועידה צילום: אוראל כהן

 

את המשאלה השלישית היא מכנה: "פחות!" כוונתה להתערבות מופחתת של הרגולטור במגזר העסקי. "בשנים האחרונות יש שינויים משמעותיים מאוד ברגולציה ולדבר הזה יש עלויות, הוא יוצר עומס גדול על המגזר הפרטי, הוא יוצר שינוי במיקוד, כשאנחנו יושבים בישיבות דירקטוריון אנחנו רואים כמה זמן מוקדש במהלך הישיבה בשביל הדיון על איך לרצות את הרגולטור במקום איך להתעסק בחברה ובמהלכים"

 

בנוסף, שחם מוחה על התערבות של רגולטורים ברמה הניהולית. "למשל, תיקון 20 בשכר הבכירים שתוכניות אופציות צריכות להיות מיועדות לתגמול יעדים לזמן ארוך. אך בשבוע שעבר רשות ניירות ערך עשתה כנס ובו היא נתנה דוגמאות לסוגים של תוכניות אופציות שהן נכונות לדעתה ולכאלה שאינן נכונות. איך הרגולטור מעלה על דעתו לקבוע לנו שהסדר מסוים הוא נכון והסדר אחר אינו נכון. כשלמדתי אזרחות אמרו לי שאחד מהסדרי היסוד של הדמוקרטיה הוא חירות - יש חירות לאנשים לעשות את הדברים כפי שהם רואים לנכון והמדינה צריכה להתערב רק איפה שהיא חייבת, החוכמה לא ניתנה לאף אחד ולא ייתכן שרגולטור יכריע איזו דרך טובה יותר ואיזו לא. לסיכום, הייתי מאוד רוצה שהרגולטורים יסתפקו בקביעת כללי המשחק ולא יתערבו במשחק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x