$
מוסף מנהלים דצמבר 2012

איציק צאיג: "הרגע הקשה שלי היה כשנקראתי להחליף את גזי קפלן"

איציק צאיג, מנכ"ל אסם מקום 5; "כשהתחלתי את התואר השני במינהל עסקים הבנתי שהדבר הנכון עבורי הוא לעסוק בניהול"

גיל קליאן 09:0525.12.12

מתי הבנת שאתה רוצה להיות מנהל?

"במשך שנים הכנתי את עצמי להיות חקלאי. למדתי בבית הספר החקלאי בכפר גלים, אחר כך התגייסתי לנח"ל ועם השחרור למדתי בפקולטה לחקלאות ברחובות. כשהתחלתי את התואר השני במינהל עסקים הבנתי שהדבר הנכון עבורי הוא לעסוק בניהול, ומאז לא חזרתי לחקלאות".

 

איציק צאיג, מנכ"ל אסם איציק צאיג, מנכ"ל אסם צילום: יוסי צבקר

 

מי זיהה את הפוטנציאל שלך?

"התפקיד הניהולי הראשון שלי היה בחטיבה העסקית של בנק לאומי, שם הייתי אחראי על פורטפוליו של לקוחות גדולים ובינוניים. אחר כך עסקתי בייעוץ כשותף של פרופ' יחיאל זיו, ושם פגשתי לראשונה את גזי קפלן, שהאמין בי והציע לי להיות מנהל השיווק של טבעול, תפקיד שממנו החלה הקריירה שלי בענף המזון".

 

מה היה הרגע הכי קשה בקריירה שלך?

"זה שבו נקראתי להחליף בנסיבות טראגיות את גזי קפלן, שהיה מנהל, חבר ומנטור ברמות העמוקות ביותר. גזי היה מנכ"ל בעל שיעור קומה יוצא דופן שהצעיד את אסם להישגים מרשימים. היתה לי זכות נדירה לעבוד 20 שנה לצד מנהלים כמוהו וכמו דן פרופר. להחליף אותו הוא האתגר הגדול שלי".

 

איך אתם מסכמים את השנה היוצאת?

"כמו 2011, גם 2012 עמדה בסימן המחאה החברתית. אסם נמנעה מהעלאת מחירים זו שנה שנייה ברציפות, וכאשר אי אפשר להדביק את העליות בחומרי הגלם והתשומות על ידי עדכון המחיר, האתגר המרכזי הוא לצמוח ולהרוויח בלי לפגוע בפעילות. נוסף על כך, בשנה זו נכנסה אסם לשוק המשקאות, שהוא שוק חדש עבורה, בלוחות זמנים קצרים ומאתגרים, בלשון המעטה. למרות זאת, הצלחנו להחזיר את נסטי למדפים ובתוך חודש להגיע ליותר מ־20% נתח שוק, מול מתחרה רציני ונחוש כמו קוקה־קולה".

 

אתם מאמין שתוכלו לשמור על מגמת הצמיחה גם בשנה הבאה?

"2013 מסתמנת כשנה שבה ההאטה הכלכלית עלולה להעמיק, בעקבות גזירות כלכליות שיינקטו לאחר הבחירות

וישפיעו על כיסו ומצב רוחו של הצרכן. גם בתנאים אלה אסם תעשה כל מאמץ להמשיך לצמוח לפי מודל עסקי שמבוסס על חדשנות, גם במוצרים וגם בתהליכים ארגוניים, תמיכה במותגים והמשך הרחבת הפעילות בחו"ל".

 

למי מגיע המקום הראשון?

"מנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן, הצליח להוביל את הבנק לעידן הדיגיטלי בתקופה לא פשוטה לסקטור הבנקאי. גם מנכ"ל סודה סטרים, דניאל בירנבאום, מוביל אותה במעין סיפור סינדרלה, עם הרבה תעוזה ומקוריות".

 

על מה אתה אוהב לבזבז?

"כחובב בישול, אני אוהב להוציא כסף על חומרי גלם משובחים שמשמשים ביצירת מאכלים טעימים. איני נוטה להוציא כסף על גאדג'טים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x