$
בארץ

מתקפה אירופית נגד ישראל: מתואמים עם ארה"ב

במהלך מתואם מראש זימנו שבדיה, בריטניה וצרפת את שגרירי ישראל לשיחות במחאה על החלטת ממשלת נתניהו לבנות בהתנחלויות. גם רוסיה וגרמניה הצטרפו לגינויים. "ישראל נוקטת צעדים המהווים 'נקמה צרופה'". ירושלים לא מגיבה למהלך

ynet 14:2603.12.12

מתקפה אירופית מתואמת נגד ממשלת נתניהו: שבדיה, בריטניה וצרפת זימנו היום (יום ב') את שגרירי ישראל לשיחות במחאה על החלטת ממשלת ישראל לבנות בהתנחלויות ולקדם את הבנייה בשטח E1.

 

"אנו מגנים את החלטת ממשלת ישראל לבנות 3,000 יחידות דיור חדשות ולהפשיר בנייה בשטח E1. זה מאיים על קיומו של פתרון של שתי מדינות", נמסר בהודעת משרד החוץ הבריטי.

  

דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה צילום: בלומברג

 

"קראנו לממשלת ישראל לבטל את ההחלטה הזאת. השגריר הישראלי ללונדון, דניאל טאוב, זומן הבוקר רשמית למשרד החוץ על ידי השר לענייני המזרח התיכון, אליסטר ברט. השר הציג לעומק את החששות הבריטיים".

 

"כל החלטה על צעדים שיתקבלו על ידי בריטניה תלויה בתוצאת השיחות שלנו עם ממשלת ישראל ועם השותפים הבינלאומיים כולל ארצות הברית והאיחוד האירופי".

 

דובר משרד החוץ הגרמני קרא לממשלתו של בנימין נתניהו להימנע מהרחבת הבנייה בהתנחלויות. גם רוסיה הצטרפה למקהלת הביקורת נגד מדיניות ישראל וקראה לה לשקול מחדש את החלטתה להרחיב את הבנייה מעבר לקו הירוק. שתי המדינות הוסיפו כי צעדיה חותרים תחת הסיכויים למשא ומתן ישיר.

 

"אנו קוראים לממשלת ישראל לחדול מהמהלך הזה (של בניית התנחלויות נוספות)", מסר דובר משרד החוץ הגרמני סטפן זייברט. עם זאת, הוא אמר שהמחלוקות עם ישראל לא יסכנו את ביקורו הקרוב של נתניהו בגרמניה. "הקנצרלית (אנגלה מרקל) מצפה לפגוש את מר נתניהו לארוחת ערב ולשיחות ביום רביעי בערב. אנו מצפים לשיחה פתוחה בין חברים".

 

שרת החוץ האירופית, קתרין אשטון, אמרה שהרחבת ההתנחלויות היא "צעד אסטרטגי הפוגע בציפיות למדינה פלסטינית בת-קיימא בעלת רצף טריטוריאלי עם ירושלים כבירה משותפת לה ולישראל".

 

גם בצרפת מגנים בחריפות את הרחבת ההתנחלויות. שר החוץ, לורן פביוס, קרא לממשלת ישראל "להימנע מכל החלטה הנוגעת לכך ולהפגין רצון לחדש את המשא ומתן"

 

שבדיה: ישראל נוקמת

 

ממשרד החוץ במוסקבה נמסר כי "רוסיה מתייחסת לכוונות הישראליות בחומרה רבה. ליישום של התוכניות לפעילות ארוכת טווח בהתנחלויות תהיה השפעה שלילית על המאמצים לחדש את המשא ומתן הישיר שנועד להביא לפתרון של שתי מדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני". במשרד החוץ הישראלי עדיין לא נמסרה תגובה לצעד האירופי החמור.

 

שר החוץ השבדי, קרל בילדט, תקף במילים קשות ואמר ש"ממשלת ישראל הכריזה על מספר צעדים המהווים נקמה צרופה נגד הפלסטינים לאחר ההצבעה באו"ם. הופסקה העברת כספי המסים וההתנחלויות הבלתי חוקיות סביב ירושלים מורחבות באופן שעלול להסלים את המצב באופן דרמטי". בילדט פרסם את הדברים בבלוג שלו.

 

בתגובה לשדרוג המעמד של הפלסטינים באו"ם, הודיעה ממשלת ישראל ביום שישי על בניית 3,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק וקידום הליכי תכנון בשטח שבין ירושלים למעלה אדומים (E1) - דבר שצפוי למנוע רצף טריטוריאלי במדינה הפלסטינית העתידית. הצעד הישראלי עורר זעם ברחבי העולם וגרר גינויים נרחבים.

 

מוקדם יותר הבוקר אמרו מקורות לרשת "סקיי ניוז" כי בריטניה תדון בקרוב בהחזרת שגרירה מישראל ובהשעיית הסכמי הסחר עם ישראל בתגובה לתוכניות הבנייה הישראליות. עוד נמסר כי משרד החוץ הבריטי שוקל איזו פעולה לנקוט ואמר ש"כל האופציות נמצאות על השולחן". עם זאת, רשת BBC דיווחה כי בריטניה מכחישה כי בכוונתה להשיב את שגרירה מישראל.

 

הממלכה המאוחדת היא יעד הייצוא הרביעי בגודלו של ישראל, אחרי ארצות הברית, הונג קונג ובלגיה. בשנת 2011 עמד היקף הייצוא לממלכה על 3.4 מיליארד דולר, כ-5 אחוזים מכלל הייצוא הישראלי.

 

הענף העיקרי שמייצא לממלכה המאוחדת הוא ענף התרופות, שהיקף המכירות שלו בבריטניה עמד על 1.7 מיליון דולר ב-2011. כמו כן, החקלאות הישראלית מייצאת לבריטניה בהיקף של מאות אלפי דולרים בשנה וגם ענף הפלסטיקה נהנה ממכירות של יותר מ-100 אלף דולר בשנה לממלכה המאוחדת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x