$
משפט

איש הצללים חיים הייטנר: כך תיווכתי בעסקאות הגדולות במשק

תביעה שהגיש מנכ"ל תדיראן לשעבר חיים הייטנר לביהמ"ש המחוזי בת"א חושפת טפח מהפעילות שביצע מאחורי הקלעים בשנים האחרונות. "מעולם לא נדרשתי לפנות לביהמ"ש כדי לקבל את המגיע לי", הוא טוען בתביעה, "הפעם לא היתה לי ברירה"

זוהר שחר לוי 09:2511.11.12

"בשנים האחרונות שימשתי כמתווך בין גופים עסקיים מהגדולים במשק ובכמה מהעסקאות הגדולות שנחתמו כאן", כך מתאר מנכ"ל תדיראן לשעבר חיים הייטנר את פעילות התיווך, שבה הוא עוסק בשנים האחרונות.

 

בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת שיווק התמרוקים הולילנד קוסמטיקס טוען הייטנר כי לא קיבל מהחברה דמי תיווך בגובה 5.8 מיליון שקל עבור מאמציו למכירתה לקרן טנא, עסקה שלא יצאה לבסוף לפועל. כדי להגן על המוניטין שלו כמתווך, חושף הייטנר פרטים על עסקאות אחרות שבהן היה מעורב.

   

 

"לאור שמי הטוב, המוניטין שלי וניסיוני בתיווך וקשירת עסקאות, פונים אליי רבים וטובים כדי לקבל את שירותיי", מציין הייטנר בתביעה, "הם יודעים שאני מתווך דיסקרטי, ובעל ידע נרחב מהמובילים בעולם".

 

"עמלת תיווך של 4% בלי הסכם בכתב"

 

במסגרת התביעה מתאר הייטנר את עסקת המכירה הכושלת של הולילנד לקרן טנא, שבעטיה נאלץ לפנות לבית המשפט. על פי התביעה, בעסקה, שנחתמה ב־2008, הסכימה טנא לרכוש את פעילות חברת הקוסמטיקה, אולם כמה שבועות לאחר החתימה חזרה בה מההסכמה. על רקע זה, הגישה הולילנד תביעה לאכיפת העסקה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. ב־2009 הורתה השופטת יהודית שבח להעביר את התביעה לבוררות אצל הבורר דני וקנין, ובחודש פברואר השנה פרסם האחרון את החלטתו בפרשה. במסגרת פסק הבורר שנתן, דחה וקנין את הבקשה לאכיפת ההסכם, אך הורה לטנא לפצות את הולילנד ב־10 מיליון שקל.

 

תשעה חודשים לאחר ההחלטה, דורש הייטנר את הקופון שלטענתו מגיע לו מהעסקה. לדבריו, אף שטנא שילמה פיצויים לקבוצת הולילנד, הוא עצמו לא קיבל את המגיע לו מהעסקה. בכתב התביעה טוען הייטנר, המיוצג על ידי עורכי הדין יצחק בן מנחם וניר בורשטיין, כי זו הפעם הראשונה שבה הוא נאלץ לפנות לבית המשפט כדי לקבל דמי תיווך. "מעולם בעבר", נכתב בתביעה, "לא נזקק הייטנר להליך משפטי כדי לקבל לידיו תשלום בגין שירותיו. הוא עשה ככל שביכולתו כדי להימנע מתביעה גם הפעם, אולם התנהלות הנתבעים והתעקשותם להתעלם מזכויותיו, לא הותירו בידיו את הברירה אלא להגיש תביעה זו".

  

חיים הייטנר חיים הייטנר

 

הייטנר מפרט בתביעה את המגעים שניהל עם בעל השליטה בהולילנד צבי דקל. לטענתו, פנה אליו האחרון ב־2007 וביקש ממנו לאתר רוכש שיקנה ממנו את עסקיו. תמורת העסקה, כך לפי הייטנר, הובטחה לו עמלה של 4% בתוספת מע"מ, אך לא נחתם הסכם בכתב. שווי העסקה לפי הייטנר עמד על 104 מיליון שקל, ולכן העמלה המגיעה לו היא 4.1 מיליון שקל לפני מע"מ.

 

לטענת הייטנר, בסופו של דבר טנא התנערה מהעסקה וגם דקל "גרר רגליים" ו"לא פעל ברצינות ובזריזות" כדי להוציא את העסקה לפועל. לדברי הייטנר, טנא ניצלה את המצב, אך עמדה בפסק הבורר שנקבע בין הצדדים והעבירה את הפיצויים לידי הולילנד. "נראה שהנתבעים 'התאהבו' בסכום הפיצוי שנפל בחלקם... והחליטו להתנער מחבותם כלפי הייטנר ולהמציא גישה חסרת שחר ולפיה מגיע לו סך של 400 אלף שקל בלבד", כותב הייטנר.

 

"הייטנר מנסה לקבל את מה שאינו זכאי לו"

 

במסגרת תביעתו, חושף הייטנר, כאמור, טפח מפעילות התיווך שביצע בחמש השנים האחרונות. העסקה הגדולה ביותר שהוא מזכיר בתביעתו היא זו שבה נרכשה השליטה בדש אייפקס על ידי קבוצת BRM שבשליטת אלי ברקת, תמורת 630 מיליון שקל.

 

במקביל תיווך הייטנר בעסקה שנרקמה בין משקיעים מהודו לקיבוץ נען לרכישת 50% ממפעל ההשקיה נען־דן בעסקה בגובה 100 מיליון שקל. עוד היה מעורב, לטענתו, בעסקה שבה רכשה פימי 50% מבגיר גרופ - עסקה בהיקף של יותר מ־160 מיליון שקל.

 

עסקאות נוספות שבהן תיווך הייטנר על פי התביעה היו העסקה שבה נמכרו 50% ממפעל טלדור לקרן ההשקעות טנא - עסקה בהיקף של כ־130 מיליון שקל - והעסקה למכירת השליטה בחברת דנאל־כוח אדם לקרן KCPS, שהיקפה עמד על 100 מיליון שקל.

 

הולילנד קוסמטיקס בתגובה: "התביעה טרם הומצאה לחברה ואחר קבלתה תוגש תגובה סדורה לבית המשפט. על פניו מדובר בניסיון של מר הייטנר לקבל כספים שהוא אינו זכאי להם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x