$
משפט

מעצרו של ערן מזרחי הוארך עד תום ההליכים

שופט ביהמ"ש המחוזי בתל אביב: "עם 30 מיליון שקל הוא יוכל לספוג אובדן ערבויות גם כבדות ביותר"; נגד מזרחי הוגש כתב אישום המייחס לו 96 אישומים ביניהם הלבנת הון בהיקף של 246 מיליון שקל

אירית קוטונה 14:1411.07.12
בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה היום (ד') על מעצרו של ערן מזרחי עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. השופט ציון קאפח קבע כי מעצרו יוארך, ולו בגלל "יכולת מוכחת לבדות ראיות ומסמכים".

 

עוד קבע השופט כי הסיכוי שמזרחי יחזור ויעבור עבירות מרמה הוא "בולט ומוחשי" וקיים חשש להימלטותו של מזרחי מאימת הדין. "עם סכום של 30 מיליון שקל לערך, יוכל המשיב לספוג אובדן ערבויות, גם כבדות ביותר. יפים הדברים שבעתיים כאשר נותנים את הדעת לעונש הצפוי וליכולת זיוף המסמכים" פסק השופט.

 

עם זאת, הקושי שיגרום המעצר על מזרחי ועל הגנתו במשפט לא חמק מעינו של השופט. "אני ער לקושי המובנה בניהול הגנה המושתתת על מסמכי הנהלת חשבונות, בעוד המשיב מצוי בתא המעצר. אולם, במאזן הכולל של השיקולים, חוששני כי הכף נוטה לעבר אי שחרור המשיב".

 

ערן מזרחי בביהמ"ש (ארכיון) ערן מזרחי בביהמ"ש (ארכיון) צילום: יריב כץ

 

נגד מזרחי הוגש לפני כשבועיים כתב אישום, המייחס לו 96 אישומים ובהם עבירות גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, משיכת צ'ק ללא כיסוי, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף וביצוע פעולות ברכוש אסור לפי החוק לאיסור הלבנת ההון בהיקף של כ-246 מיליון שקל. על פי כתב האישום החל משנת 2007 ועד למאי השנה מזרחי הציג מצגי שווא וטענות כזב בפני אנשים רבים, ביניהם בני משפחתו וחברים קרובים, בכוונה לקבל מהם במרמה כספים, כאשר הסכומים שהופקדו בידיו מסתכמים על פי כתב האישום ב-45 מיליון שקל.

 

על פי החשדות, מזרחי היה בעלי חברת השקעות המתמחה בהשקעות במט"ח ובלווי תיקי לקוחות בשוק המטבעות. כאשר הוא הציג בכזב כי הוא משיא ללקוחותיו תשואות קבועות גבוהות בפרופיל השקעה סולידי, תוך הבטחות שווא והתחייבויות כי הכספים יושקעו באפיקי השקעה במט"ח בבנק HERITAGE בשוויץ, לרבות באפיקי השקעה מיוחדים מזדמנים.

 

על פי החשדות, בפועל מזרחי לא השקיע את כספי הלקוחות בהשקעות מט"ח אלא עשה בכספים לצרכיו האישיים. כתב האישום מייחס למזרחי גם עבירות של הלבנת הון. כאשר על פי החשד הוא עשה פעולות ברכוש אסור בהיקף של יותר מ-246 מיליון שקל, בכך שהעביר באופן תכוף אל חשבונותיו כספים שהתקבלו מהנפגעים, אותם העביר בין חשבונותיו השונים, ללא סיבה עסקית מוצדקת, על מנת ליצור ערפול בין כספים הנהנים לכספים הנחזים להיות כספי הרווחים של החברה. כמו כן מזרחי עבר על פי כתב האישום על חוק איסור הלבנת הון בכך שהעביר לחשבונות לקוחותיו כספים שמקורם בכספי נפגעים אחרים, ושמסר מידע כוזב באשר לייעוד הכספים ובאשר לפעולות שנעשו בהם.

 

השופט קאפח ציטט בהחלטתו להארכת המעצר עד תום ההליכים, כי בחקירותיו של מזרחי במשטרה הוא סיפר כי: "היה תחת 'שכרון מהלומות' נוכח איומים שקיבל מגורמים עלומים. הואיל והאיומים נגעו גם לבני משפחתו, אשתו, ילדיו ואביו, הוא שילם לגורמים אלה סכומים רבים העולים כדי מאות אלפי שקלים. מאוחר יותר אמר כי העביר לגורמים עברייניים 'מאות אלפי דולרים, דהיינו מיליוני שקלים ולא מאות אלפי שקלים'. 'הלחצים והאיומים הללו לאורך התקופה האחרונה גרמו בעצם לנפילה – ניקוי אורוות שנעשה'.(ההדגשה במקור- א.ק)"

 

השופט קאפח ציין כי השבוע הועברה אליו הודעה דחופה מטעם סנגוריו של מזרחי, עוה"ד מנחם רובינשטיין וארז אבואב, כי הכספים שהתקבלו מלקוחותיו בשנת 2012 הועברו הלאה ללקוחותיו השונים, ולא נלקחו לכיסו. עם זאת השופט לא ראה זאת כנסיבה מקלה, אלא קבע כי "זו ההונאה בהתגלמותה. זו תרמית פירמידה, על פיה יצר המשיב אצל המשקיעים הראשונים תחושה של רווחים, בעודו גוזל ומוליך שולל את המשקיעים האחרונים משום שבפועל לא השקיע את כספם. המשיב קיבל את הכספים להשקעה ולא לכיסוי חובותיו למשקיעים אחרים. התוצאה היא, שבקשר לחלק הארי של התקופה, המשיב מחריש, בעוד שלגבי החודשים האחרונים הוא מודה בפה מלא כי הונה את המשקיעים".

 

את המדינה ייצגו בדיון עורכי הדין יוסי אלון ויוחאי בן שמואל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x