$
משפט

הסוף של קיקה ישראל? הנאמנים מבקשים לעבור לפירוק ולפתוח החנות למכירת חיסול

משמעות המהלך היא כי 160 עובדים יפוטרו באופן מיידי. הנאמנים טוענים כי לקיקה "אין כל אפשרות להחזיר את חובותיה"

ענת רואה 18:1320.05.12

חנות הרהיטים קיקה הגיעה ככל הנראה לסוף דרכה בישראל. רק כשבוע לאחר שנקלעה להקפאת הליכים עקב חובות של 170 מיליון שקל, הודיעו לפני זמן קצר הנאמנים עו"ד רון בר-ניר והכלכלן אלון כהן לבית המשפט המחוזי מרכז כי לדעתם יש להורות על הפסקת הקפאת ההליכים וכניסה להליך פירוק.

 

משמעות המהלך היא כי 160 עובדים יפוטרו באופן מיידי, והיתר ימשיכו לעבוד עוד מספר שבועות במהלכם תפתח ככל הנראה החנות בנתניה למעין "מכירת חיסול" במטרה להיפטר מכל המלאי הקיים. לפי בקשת הנאמנים מביהמ"ש התוכנית היא לפתוח את החנות לפרק זמן של 6 שבועות לכל היותר.

 

קיקה ישראל בדרך לפירוק? קיקה ישראל בדרך לפירוק? צילום: שאול גולן

 

הנאמנים הודיעו לביהמ"ש כי בתום שבוע של פעילות אינטנסיבית הם הגיעו למסקנה חד משמעית שלקיקה "אין כל אפשרות להחזיר את חובותיה, ואין גם סיכוי שרוכש פוטנציאלי ירכוש חברה שכזאת על הפסדיה האדירים ונכסיה המעטים יחסית לחובות".

 

לדבריהם, המסגרת הנכונה היא להמשיך את הליכי חדלות הפרעון במסגרת פירוק, במסגרתו ימוצו הניסיונות למכור את נכסי החברה למשקיעים פוטנציאליים, או שלחלופין ימומש בצורה המהירה ביותר מלאי החברה באופן שימקסם את התמורה, ואילו העובדים שיפוטרו יוכלו לקבל את הכספים המגיעים להם מהביטוח הלאומי, על פי חוק.

 

במקביל לבקשה לעבור להליכי פירוק, הגישו הנאמנים דו"ח פעילות לסיכום השבוע החולף, בו הם מפרטים את הנסיבות שהובילו להחלטה שאין מקום וטעם להפעיל את קיקה לטווח ארוך.

 

הוצאות מיותרות ונהלים כושלים

 

בדו"ח נכתב כי במעט הימים מאז מינויים התרשמו הנאמנים שהיו הרבה הוצאות מיותרות ונהלים כושלים בהפעלת החברה החל מהעסקת כ-240-250 עובדים לחנות אחת, גדולה ככל שתהיה, וכלה בהנחות וזיכויים חריגים ללקוחות בגין שירות לקוי, מנגנון הוצאות תפעול מנופח חלקו גם בשל תלות מוחלטת בגורמים חיצוניים, יחד עם זאת, לו גם היתה מחצית מעלות שכר העבודה נחסכת ושיפור תנאי הסחר מול ספקים ושיפור השירות ללקוחות, שהיה מונע זיכויים בדיעבד ללקוחות, היו מביאים לשיפור הרווח הגולמי בכ-5% עדיין היה רבעון ראשון של 2012 מסתיים בהפסד נקי בסך של כ-20 מיליון שקל.

 

בתוכנית ההפעלה מפרטים הנאמנים את העקרונות המוצעים לתוכניתם: החנות תפעל במתכונת של משמרת אחת בתוספת שעה-שעתיים נוספות כל יום, התואמת את ניסיון החברה לגבי שעות ביקור ולרבות פתיחת החנות גם במוצאי שבת. לפי הנכתב, משום עלות התפעול היקרה המסקנה הכלכלית הברורה היא שעדיף לממש בהנחה מעט גבוהה יותר על מנת לסיים ההפעלה בזמן קצר יותר. כל הסחורה אשר לא תמכר בתקופה הנ"ל, ככל שלא תצלח להימכר, תועבר למחסן חיצוני לאיחסון, ותימכר בשלב שני בדרך של מכירת סטוקים. לגבי מחירי מכירת החיסול נכתב כי במכירת חיסול יופחתו מחירי המכירה בשיעורים הנעים בין 30%-50%.

 

הנאמן אלון כהן אמר הערב (א') ל"כלכליסט" כי במקביל לבקשה לעבור להליכי פירוק לקיקה, נמשך מו"מ עם כמה רוכשים פוטנציאליים כך שייתכן שקיקה תמשיך בכל זאת לפעול במתכונת זו או אחרת: "ההנחה שלנו היא שמשקיע נבון לא יעסיק 240 איש בכל מקרה, לכן חייבים להפעיל את החברה הכי יעיל והכי מהיר, אבל זה לא סותר את העובדה שיש מו"מ למכור את קיקה באיזשהו מתווה. יתכן שהקונספציה לא נוהלה נכון, ואילו היו משחקים נכון יותר, אולי החברה היתה מפסידה אך בכל זאת מתייצבת בסופו של דבר. היו כאן עוצמות של שגיאות ניהוליות ושיווקיות. המטרה שלנו כעת היא שבתוך חודש יהיה עסק עם 85 עובדים, ויתכן שיבוא קונה ויקח אותם. אין אומנם ערובה - אך יש תקווה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x