$
משפט

בקשה לפסילת אלשיך מתיק רחל סופר: "היחסים בין איתן ארז לשופטת חריגים"

סופר, הנמצאת בהליכי פשיטת רגל, טוענת שמכיוון שהמנהל המיוחד איתן ארז חתם על מכתב תמיכה בשופטת אלשיך וכן הקדיש פרק שלם להגנה על השופטת בתביעה שהגיש - אין הוא יכול להמשיך ולהתדיין בפניה. ארז: "מדובר בנוכלת"

ענת רואה 08:3917.04.12
רחל סופר, שנגדה מתנהל תיק פשיטת רגל בהיקף של מיליוני שקלים, מבקשת מסגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשיך להעביר מתפקידו את עו"ד איתן ארז המשמש כמנהל מיוחד של רכושה, או לחלופין לפסול את עצמה מהמשך הטיפול בתיק.

 

עו"ד ארז הוא אחד מ־100 עורכי דין שחתמו על מכתב התמיכה באלשיך בפרשת הפרוטוקול המשופץ שנחשפה ב"כלכליסט", וסופר טוענת בין השאר שהמכתב ש"נחלץ להגנת" אלשיך יוצר חשש ממשוא פנים.

 

נגד סופר, המיוצגת ע"י עוה"ד אבנר רון ותומר ריטרסקי, מתנהלים הליכים משפטיים זה כשנתיים וחצי לאחר שנקלעה לחובות גבוהים. עד לאחרונה כיהן כמנהל מיוחד לצד עו"ד ארז גם עו"ד יהונתן צברי, שהוא גם נושה של סופר. בחודש שעבר הורתה אלשיך על סיום כהונתו של צברי בתפקידו מטעמי ניגוד עניינים, וכעת מבקשת סופר כי גם עו"ד ארז יועבר מתפקידו.

 

לטענתה, יש להורות על שחרורו של ארז "מחמת ניגוד עניינים חריף, אי־סדרים חמורים בתפקודו, הפרת חובותיו כבעל תפקיד, וניהול ההליך ברשלנות רבתי תוך גרימת נזק לענייני החייבת והנושים גם יחד". לחלופין מבקשת סופר כי השופטת אלשיך תפסול עצמה מהמשך ניהול ההליך בטענה ל"מערכת יחסים חריגה בין הנאמן (לבין ביהמ"ש) שיש בה כדי להשפיע על שיקול דעתו".

 

עו"ד איתן ארז עו"ד איתן ארז צילום: יובל חן

 

הבקשה על נספחיה משתרעת על 177 עמודים וכוללת טענות רבות בהקשרים שונים. בין היתר נטען כי ניגוד העניינים שבו היה מצוי עו"ד צברי, המנהל המיוחד השני בתיק, שבגינו החליטה אלשיך לסיים את כהונתו, "דבק גם בעו"ד ארז". סופר טוענת כי ארז אינו פועל לגיבוש הסדר נושים, אלא מנע באופן אקטיבי את הגעתה להסדר עם נושיה, וכי הוא מתנהל כלפיה בסגנון "שחצני, פוגעני ובוטה".

 

חשש למשוא פנים

 

בקשות של חייבים להדיח בעל תפקיד שהתמנה לפעול בעניינם אינן יוצאות דופן. עם זאת, בקשתה של סופר כוללת טענות המתייחסות לפרשת הפרוטוקול המשופץ וכן לתביעת דיבה שהגיש ארז נגד "כלכליסט", ושלטענת סופר מבטאת "מערכת יחסים בלתי שגרתית" בינו לבין השופטת אלשיך.

 

פרשת הפרוטוקול המשופץ, שבמסגרתה השופטת אלשיך תיקנה פרוטוקול דיון שנערך בפניה, מתבררת בימים אלו בפני נציב תלונות הציבור על שופטים אליעזר גולדברג. לאחר חשיפת הפרשה פורסם מכתב תמיכה של 100 עורכי דין בכירים בתחום הפירוקים, ובהם גם עו"ד ארז, אשר חלקו מחמאות לשופטת. לטענת סופר, "העובדה כי עו"ד המכהן בתפקיד מטעם מותב ממנו הוא מצפה לפסיקת שכר אישי פעם אחר פעם, 'עושה נפשות' למען אותו מותב - מקימה למצער חשש ממשי לניגוד עניינים או למשוא פנים". סופר טוענת עוד כי "גם אם נניח שאותה 'עצומה' לא נועדה מלכתחילה להקנות לחתומים עליה 'מעמד מיוחד' אצל המותב דנא, הרי שאין ספק כי די בה כדי להקים חשש כזה".

 

השופטת ורדה אלשיך השופטת ורדה אלשיך צילום: אבשלום שושני

 

עו"ד ארז הגיש נגד "כלכליסט" תביעת דיבה לפני כחודשיים. לפי סופר, הטענות המופיעות בכתב התביעה נכללו בו "במטרה להשפיע על שיקול דעתה של השופטת אלשיך". "עיון בכתב התביעה שהופץ בתקשורת על ידי עו"ד ארז", כותבת סופר, "מגלה כי במסגרתו נכלל פרק שלם שעניינו 'מסע הצלב שמנהלת הנתבעת (כתבת 'כלכליסט') נגד כבוד השופטת אלשיך'".

 

"ערך מחקר סטטיסטי"

 

כמו כן, נכתב בבקשתה של סופר כי "במסגרת היחלצות הנאמן להגנת השופטת אלשיך הוא ערך מחקר סטטיסטי המשווה לשיטתו בין אזכוריה בתקשורת של אלשיך לבין שופטים אחרים". סופר טוענת כי "עסקינן בהתנהלות חריגה ביותר, המצטרפת לחתימת העצומה על ידי ארז ואמירותיו בעל פה, המצביעים לכאורה על מערכת יחסים בלתי שגרתית בינו לבין המותב דנא".

 

לדברי סופר, גם בהנחה שתביעת הדיבה והחתימה על מכתב התמיכה נעשו ללא ידיעת אלשיך, הרי "שלא יכול שיהיה ספק כי אלה נעשים חדשות לבקרים על מנת להשפיע על שיקול דעתו (של ביהמ"ש) בהליכים שבהם מופיע הנאמן בפניו". סופר מוסיפה ושואלת, "האם התנהלות שבמסגרתה בבוקרו של יום עורך הנאמן קמפיין תקשורתי ומשפטי למען הגנת שמו של כב' המותב, ובערבו של אותו יום מצפה הוא לפסיקת שכרו מאותו מותב ולהכרעה בבקשותיו, הנה התנהלות נורמטיבית? האם בנסיבות אלה יכולה החייבת לצפות לקיום דיון ענייני הנעדר חשש למשוא פנים...?".

 

עוד מזכירה סופר בבקשתה הליכים משפטיים שהתנהלו בין עו"ד ארז לבין איש יחסי ציבור שלו לשעבר נתי מור. מור הגיש תביעה נגד ארז ובה טען כי עוה"ד סיפר לו על יחסיו עם "שופטת בכירה בבית המשפט המחוזי", שאיתה "יש לנו מודל שרץ שנים, אני הרמטכ"ל והיא שר הביטחון". באותה תביעה טען מור כי ארז אמר לו על השופטת ש"ברמת הפרגון האישי חשובה לה מילה טובה, מחמאה, אחרי הכל היא אשה. אני עומד בחלק שלי והיא מפרנסת אותי יפה מאוד". בתביעתו לא כתב מור מי השופטת, אך סופר טוענת כי הדברים מתייחסים לאלשיך. בעקבות הגשת התביעה על ידי מור הגיש עו"ד ארז תביעת דיבה נגדו וטען כי מעולם לא אמר את הדברים. בסופו של דבר הסתיימו שתי התביעות ההדדיות בפשרה.

 

עו"ד ארז מסר בתגובה: "הגב' סופר מצויה בהליכי כינוס ופשיטת רגל מ־2009 וחייבת לנושיה 15–20 מיליון שקל. במהלך ההליכים התברר שמדובר בנוכלת שהבריחה את רכושה מנושיה, מהכנ"ר ומהנאמן, וכי השתמשה בזהות בדויה ופעלה באמצעות חברה הרשומה באיי הבתולה. מחקירות הנאמן התברר שהחייבת ובעלה השתמשו בדרכון גנוב, וביהמ"ש המליץ לכנ"ר לנקוט הליכים פליליים כנגדה. היא מתגוררת בדירה יוקרתית ונוסעת ברכב מודל 2011, כשקודם לכן התגוררה בווילה בארסוף שנמכרה תמורת 29 מיליון שקל.

 

"מתחילת הליכי הכינוס שכרה החייבת 14 עו"ד. עקב עובדות אלה היא חויבה בתשלום חודשי הולם של 15 אלף שקל. גם סכום זה אין היא משלמת תוך ביזוי החלטת ביהמ"ש ולכן הוגשה נגדה בקשת מאסר. בהבינה שהיא עומדת בפני מאסר, הגישה בקשה שקרית זו שכל כולה לשון הרע ואינה ראויה להתייחסות רצינית. אנו נגיב על הבקשה לביהמ"ש בהתאם".

 

מדוברת בתי המשפט נמסר: "ההליכים תלויים ועומדים ויש להמתין להחלטת ביהמ"ש בבקשה. הבקשה הוגשה בפגרה שהסתיימה אתמול ולא היתה בה כל דחיפות. החלטה תיתכן בקרוב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x