$
סביבה

הממשלה תאשר היום: 830 מיליון שקל יושקעו בפיתוח אזור ים המלח

לפי ההצעה, שהיא המשך להסכם עם מפעלי ים המלח על קציר המלח, 699 מיליון שקל יוקצו לפיתוח תיירותי, ו-131 מיליון שקל - לטיפול סביבתי

הממשלה צפויה לאשר היום (א') הצעה להקצות 830 מיליון שקל בחמש השנים הבאות לצורך שיקום ופיתוח תיירותי באזור ים המלח. 699 מיליון שקל יוקצו לפיתוח תיירותי, ו-131 מיליון שקל לטיפול סביבתי.

 

ההצעה, שגובשה על ידי משרדי התיירות והגנת הסביבה עם האוצר, מטילה על משרד התיירות

להגיש תוכנית לפיתוח אזור התיירות באגן הדרומי של ים המלח, הכוללת לוחות זמנים. עוד מטילה ההצעה על שרי האוצר והתיירות להביא להוספת אזור ים המלח למפת אזורי העדיפות הלאומית לתיירות. על המשרד להגנת הסביבה מוטל להכין תוכנית עבודה לשיקום סביבתי של אתרים המהווים נכסי טבע ונוף באגן ים המלח ולרכז את עבודות הניטור והמעקב השוטף על כלל התופעות וההשלכות הנובעות מהפעילות התעשייתית ומירידת המפלס באזור ים המלח. בנוסף, על שר האוצר ושר הפנים לבחון דרכים להשתתפות המועצות האזוריות בים המלח במימון עלויות הפרויקטים.

 

בהחלטת הממשלה מינואר, אושר מתווה ההסכם בין משרד האוצר למפעלי ים המלח על ביצוע קציר מלח על מנת לייצב את מפלס המים באגן הדרומי. עוד נקבע בהחלטת הממשלה כי צוות בראשות המנהל הכללי של משרד ראש הממשלה יביא לאישור הממשלה הצעת החלטה לשיקום ופיתוח האזור. ההצעה הנוכחית מהווה פרק משלים להחלטה.

 

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, אמר: "לראשונה, אחרי שנים שבהן ים המלח שימש רק מקור לניצול משאבים, המדינה מבינה שמשאבי הטבע הם נכס ציבורי לדורות ומשקיעה מאות מיליוני שקלים בשיקום הנזקים הסביבתיים שנגרמו מפעילות תעשייתית במקום".

 

שר התיירות סטס מיסז'ניקוב אמר בשדולת הכנסת בשבוע שעבר: "ביום א' הקרוב ממשלת ישראל תקבל החלטה היסטורית להזרמת הכסף שיוקדש לפיתוח תיירותי, למענקים ליזמים, בניית תשתיות ציבוריות, אטרקציות והשיקום הסביבתי של אזור ייחודי זה, שנחשב בעיני אומות העולם כפלא. ביצוע קציר המלח לצד הפיתוח התיירותי והסביבתי יחזירו את ים המלח למקום לו הוא ראוי". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x