$
בארץ

אפשר לרוץ לאמזון? כמה נשלם בקרוב על חבילות מחו"ל

הממשלה אישרה את הרחבת הפטור ממכס על יבוא אישי ל-1,200 שקל - אבל מה עם המע"מ? "כלכליסט" שופך אור על התקנה החדשה

רעות מרים כהן 18:3104.12.11
הדיון בדו"ח טרכטנברג בממשלה הבוקר (א') אמנם הסתיים ללא אישורן של רוב ההמלצות, אך דווקא המלצה אחת חשובה לאזרח הקטן זכתה לאישור ואפילו לחיזוק מראש הממשלה. בעוד הממשלה התכוננה לדון בהמלצה להרחיב את הפטור ממכס על יבוא אישי מ-50 דולר לסכום המגיע ל-1,000 שקל - התערב הבוקר
נתניהו והורה להעלות את הסכום ב-20% ל-1,200 שקל. הרחבת הפטור אושרה בממשלה, היא אינה מצריכה חקיקה ותיכנס לתוקף עם חתימתו של שר האוצר בתחילת ינואר.

 

כדברי נתניהו, הפטור מהמכס יגביר את התחרות ויוריד את המחירים ועל כן הוא מהווה בשורה גדולה אך מבלבלת עבור הציבור הנוהג להזמין מוצרים. "האבסורד הוא שעד כה מוצרי פרימיום כמו מחשבים, צילום וכד' פטורים ממכס ואילו מוצרי יסוד כמו ביגוד וצעצועים מחוייבים בו", מסר מנכ"ל חברת הבלדרות TNT אקספרס המפעילה שירות לייבוא אישי בקנייה באינטרנט. להערכת החברה, התקנה החדשה צפויה להגדיל את המכירות בייבוא אישי במאות אחוזים. 

 

במצב הדברים כיום, חבילות שערכן אינו עולה על 50 דולר פטורות מכל תשלומי המסים - מכס ומע"מ כאחד. במקרים בהם ערך החבילות עולה על 50 דולר, חייב המזמין בתשלומים אשר מציבים אותו באי ודאות לרוב - טבלאות המס מבלבלות, מוצרים שונים מתומחרים בצורה שונה לצרכי מכס ועל ראש כל אלה נחה עמילות המכס, אותה עמלה משתנה אותה נדרשים המזמינים לשלם לחברות המשלוחים או לרשות הדואר עבור תהליך שחרור החבילה מהמכס. כך לדוגמא, כאשר אדם מזמין כיום חבילה המכילה בגדים וערכה עולה על 50 דולר ארה"ב - הוא נדרש לשלם 16% מע"מ, כ-14% מכס ובנוסף לכך סכום אשר יכול להגיע למאות שקלים כעמלה בעבור השחרור מהמכס.

 

הרחבת הפטור אינה משנה את הכללים עבור חבילות שערכן נמוך מ-50 דולר - אלה עדיין יהיו פטורות מכל מס. השינוי חל בעבור הזמנות שערכן נע בין 50 דולר (כ-190 שקל) ל-1,200 שקל. אותן חבילות יהיו פטורות מתשלום המכס, אך ידרשו עדיין בתשלום מע"מ. הדבר אמור לאפשר למזמינים ודאות גדולה יותר בנוגע לתשלום הכולל על הזמנותיהם - אשר כעת יורכב ממחיר המוצר, מחיר המשלוח ותוספת של 16% מע"מ בלבד. כיוון שהחבילות לא יעברו יותר את תהליכי המכס, לפחות על הנייר אמור הצעד החדש לחסוך מהציבור גם את אותה עמילות מכס מכבידה, המגיעה כאמור למאות שקלים.

 

כעת נותר רק להמתין ולראות האם חברות המשלוחים ורשות הדואר ידרשו עמלות חדשות אשר יקושרו לתשלום המע"מ, או שמא יאפשרו למזמינים את הוודאות המיוחלת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x