$
בארץ

מחר: הכנסת תנסה להשאיר את גיל הפרישה לנשים על 62

ועדת העבודה של הכנסת תדון בהצעת חוק להשארת גיל הפרישה במתכונתו הנוכחית, בניגוד לדעת שר האוצר. נעמת: "העלאת גיל הפרישה ללא הבטחת העסקתה של אוכלוסיית הנשים המבוגרות תשאיר אותן בעוני"

מיקי פלד 15:4130.10.11

יו"ר ועדת העבודה של הכנסת, ח"כ חיים כץ (ליכוד) ינסה מחר (ב') לעקוף את שר האוצר, יובל שטייניץ, ולהשאיר את גיל הפרישה לנשים על 62, במקום 64. ועדת העבודה תדון בהצעת חוק של ח"כ אילן גילאון (מרצ), בתמיכת כץ, שאמר כי "אני הולך עד הסוף בעניין הזה, ואפעל להשלמת תהליכי החקיקה

בתוך כמה שבועות".

 

בכנס בשבוע שעבר אמר כץ, כי "יש לאפשר לנשים את המשך חופש הבחירה אם להמשיך לעבוד מעבר לגיל 62". באוצר מעריכים כי עלות השארת גיל הפרישה על 62 תעלה למדינה 5 מיליארד שקל שאותם תצטרך לשלם כשיפוי לקרות הפנסיה הותיקות שבהסדר וסכומים נוספים לביטוח הלאומי. זאת, על מנת שבגופים אלו לא יגדל הגירעון האקטוארי.

 

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", שר האוצר יובל שטייניץ הודיע לוועדת הכספים של הכנסת בסוף ספטמבר כי הוא מציע להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-64. זאת, לאחר שוועדה בראשות ראש אגף התקציבים לשעבר, אודי ניסן, אותה מינה שטייניץ, המליצה על העלאת גיל הפרישה לנשים ל-67. הלחץ הציבורי הוביל את שטייניץ לוותר על הדרישה הזו, אולם יש הטוענים כי הניסיון להעלאת גיל הפרישה ל-67 הוא למעשה "עז" שנועדה להבטיח תמיכה בכנסת על פשרה בדמות העלאה עד גיל 64 בלבד.

 

העלאת גיל הפרישה נחקקה בכנסת ב-2004 והוחבא בה סעיף שקבע כי אלא אם כן הכנסת תגדיר אחרת, גיל הפרישה של שנים יעלה אוטומטית ב-1 לינואר 2011. במשרד האוצר חיכו עד לרגע האחרון עם הקמת הוועדה, שאם מסקנותיה לא היו מוגשות לשר האוצר עד ה-30 ביוני, היה גיל הפרישה עולה אוטומטית. עם זאת, בוועדת הכספים טוענים כי הוועדה חייבת לאשר את עצם ההעלאה מהרגע שהדבר הובא לידיה על-ידי שר האוצר. הנושא נמצא במחלוקת משפטית שעוד לא נפתרה בין משרד האוצר לועדת הכספים, אם כי ברור שאם ועדת הכספים תתעקש על כך, היא זו שתקבע בסופו של דבר את פרשנות החוק.

 

הוועדה אמורה להחליט בנושא עד סוף השנה. עם זאת, ח"כ כץ טוען כי הנושא צריך לדון בוועדה שלו ולא בוועדת הכספים, היות ועם תחילת הקדנציה הנוכחית של הכנסת, הוסכם כי כל הנושא הפנסיוני יעבור לטיפול ועדת העבודה.

 

יו"ר נעמת, טליה לבני, מזהירה כי "אם יועלה גיל הפרישה על-פי תכניתו של שר האוצר מבלי שיינקטו קודם למהלך צעדים משמעותיים להבטחת העסקתה של אוכלוסיית הנשים המבוגרות תיוותר אוכלוסיה זו ללא מקורות הכנסה בעוני ובחוסר כל". על-פי נתוני הארגון, 58% מהנשים בגילאי 60-64 אינן מועסקות.

 

ח"כ גילאון:"הממשלה לא נקפה אצבע במהלך השנים האחרונות על מנת להיערך למהלך הרע הזה. שוק העבודה בישראל עדיין אינו שוויוני ובוודאי לא היה שוויוני במהלך חיי העבודה של הנשים הללו. נשים רבות כבר לא עובדות בגיל זה בשל כשלים בשוק העבודה ודחיית גיל הפנסיה תדון אותם לשנים של עוני ודלות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x