$
בארץ

פרס: "בעבר הכלכלה התבססה על מה שניתן היה לאסוף וכיום על מה שאפשר לחדש"

נשיא המדינה דיבר היום בוועידה לשיתוף פעולה אזורי. לדבריו, "הבעיה האמיתית במזרח התיכון היא העוני והמצב הכלכלי. אין פתרונות קלים לכך"; צפו בשידור חי מהועידה לשת"פ איזורי

כתב כלכליסט 13:5605.09.11

"בעבר הכלכלה התבססה על מה שניתן היה לאסוף וכיום על מה שאפשר לחדש. אנו רואים משברים כלכליים גם במדינות העשירות ולא רק במדינות החלשות, ובד בבד רואים דור צעיר שמתמרד במזרח התיכון וגם בישראל", כך אמר היום הנשיא פרס בועידה הראשונה לשיתוף פעולה אזורי בראשות המשנה לראש הממשלה סילבן שלום. 

 

לדבריו, "הבעיה האמיתית במזרח התיכון היא העוני והמצב הכלכלי. אין פתרונות קלים לכך. ניתן להכניס היי-טק, תעשיות, מחשבים ואינטרנט אך לא די בכך. יש צורך בשינוי חברתי דוגמת הענקת זכויות שוות לנשים. הערכים של הצעירים ברורים – חירות, כבוד, התנגדות לשחיתות, הם אינם רוצים להיות עניים יותר, אלא להפעיל את כישרונותיהם ולזכות להזדמנות טובה יותר וזאת זכותם".

 

"יש לתת לצעירים מענה טוב יותר, כדי שיבנו מזרח תיכון טוב יותר. הגבולות כיום לא יכולים לעצור דבר – לא טילים, לא זיהום אוויר ולא מחירים. רק שתוף פעולה ויחסים יכולים לסייע לנו. כולנו נעים על סיפונה של אותה אונייה, ועד שהאונייה תעלה על מסלולה אנחנו צריכים לשתף פעולה על מנת שספינתנו תוכל להפליג לחוף מבטחים. לסיכום, אני חושב שאין אנו עומדים במצב של מבוכה וחוסר ידע כיצד יש לפעול, אלא במצב של תקווה. יש לתת לדור הצעיר ליטול את עתידם בידיהם וזאת נוכל לעשות מתוך חזון ומעשיות בעת ובעונה אחת".

 

הוועידה לשיתוף פעולה אזורי אזרחי כלכלי, נערכת היום לראשונה, בהשתתפות מאות מדינאים בכירים מהעולם, שרים, ראשי הארגונים הבינלאומיים הפועלים באזור ונציגי המגזר העיסקי. מטרתה של הוועידה להוות פלטפורמה לקידום ההידברות והשיתוף עם מדינות האזור והרשות הפלסטינית. בין משתתפי הוועידה: שליח הקוורטט למזרח התיכון טוני בלייר, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, שגריר האיחוד האירופי אנדרו סטנלי, סר רונלד כהן, ואלרי הופנברג ופייר דוקאן שליחיו של הנשיא סרקוזי לאזור, מנכ"ל USAID מייקל הארווי.

 

במהלך הוועידה ידונו בשיתוף פעולה אזורי בפרספקטיבה מקומית, שתתמקד בנושאי כלכלה אזורית ובמחויבות לשמירת שיגרת החיים בין ישראל לרשות הפלסטינית. בנוסף, הוועידה תעסוק בתמורות בעולם הערבי וביחסים הכלכליים כפוטנציאל למינוף שיתוף פעולה וכן בתפקידן של הקהילה הבינלאומית והחברה האזרחית בקידום שיתוף פעולה אזורי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x