$
בארץ

פישר: ההשלכות של פגיעה בסחר עם טורקיה יהיו חמורות מבחינתנו

הנגיד, שדיבר בוועידה לשיתוף פעולה אזורי בתל אביב, אמר כי טורקיה היא שותפת סחר משמעותית של ישראל ומתקרבת להיות כלכלה גדולה גם במושגים עולמיים

אמנון אטד 12:5605.09.11

"טורקיה, עם תוצר של מעל 700 מיליארד דולר, הנה הכלכלה הגדולה באזור והיא מתקרבת להיות כלכלה גדולה גם במושגים עולמיים. טורקיה בונה מחדש את מעמדה כגורם מרכזי בסחר האזורי, הן מול מדינות אסיה, הן מול אירופה והן במזרח התיכון. טורקיה היא שותפת סחר משמעותית של ישראל, וההשלכות

של פגיעה בסחר עם טורקיה יהיו חמורות מבחינתנו". כך אמר היום נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, בוועידה לשיתוף פעולה אזורי בתל אביב.

 

הנגיד התייחס בדבריו להיקפי הסחר בין מדינות האזור לבין ישראל, שאינם גבוהים במיוחד. עם זאת, הנגיד ציין כי גם בין מדינות ערב לבין עצמם היקפי הסחר נמוכים יחסית, היות והמבנה הענפי של מדינות אלו מביא לכך שרוב היצוא שלהן הנו מן האזור החוצה – בעיקר יצוא של מוצרי אנרגיה.

 

לכן, לדברי פישר, המסחר בין ישראל לשכנותיה אינו צפוי להשתוות בגודלו היחסי למסחר בין ישראל לגושים הגדולים של ארה"ב, אירופה ומזרח אסיה, אפילו בתנאים של שלום מלא עם שכנינו, ואין לצפות לכך שהגידול בסחר בתנאים של שלום יהווה מקור לצמיחה משמעותית של הכלכלות.

 

הנגיד הדגיש כי הרחבת הסחר עם המדינות השכנות חייבת להתבסס על פעילות המגזר הפרטי, והיא תוכל לשגשג רק בתנאים של שלום, וליתר דיוק – בתנאים של שלום חם.

 

לדבי הכלכלה הפלסטינית, פישר ציין כי ליחסי הסחר בין ישראל לפלסטינאים אין חשיבות רבה מבחינה מאקרו כלכלית עבור המשק הישראלי. עם זאת, יש לסחר בין שתי המדינות חשיבות פוליטית רבה. לדבריו, בתנאים של שלום הכלכלה הפלסטינית תוכל לצמוח בשיעורים גבוהים למדי – היות ורמת התוצר לנפש שלה מאוד נמוכה. הנגיד הדגיש לצמיחה מהירה של המשק הפלסטיני תהיה השפעה, גם אם לא משמעותית, על כלכלת ישראל, והשפעה חשובה מאוד על מערכות היחסים בין ישראל לפלסטינים.

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x