$
בארץ

טרכטנברג: "אני לא מוכן להפיל על הבנות שלי את העודפים שאני צורך כיום"

הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי החלה את שלב שמיעת דרישות הציבור. "אנו רוצים לשנות את האופן שבו מנותבים הכספים" אמר יו"ר הוועדה

תומר אביטל 12:1623.08.11

הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי בראשותו של פרופ' מנואל טרכטנברג החלה היום (ג') את שלב שמיעת דרישות הציבור.  בפני הוועדה הופיעו נציגי ציבור שפורסים את תביעותיהם בנושאים שונים.

 

טרכטנברג אמר כי "אנו רוצים לחולל שינוי דיסקט בסדרי העדיפוית ולשנות את האופן שבו מנותבים

הכספים. אנחנו רוצים מדיניות אחראית ולהגדיל את ההוצאה הציבורית בצורה מדודה. על המשק הישראלי רובץ חוב לאומי כבד שילדינו ונכדינו יצטרכו לשאת בו. אני לא מוכן להפיל על הבנות שלי את העודפים שאני צורך כיום".

 

ראש המועצה הלאומית לכלכלה, יוג'ין קנדל, הסכים עמו והוסיף "אפשר להעלות מסים ואת הצריכה. זה קל. אך אנו עומדים מול עולם מתנדנד. אם הצמיחה תאט, המסים יירדו ואז נהיה חשופים לגירעון גבוה וחוב יקר. צריך הסטות בסדרי העדיפויות".

 

בתחילת הדיון אמר טרכטנברג כי הוא נרגש לפתוח את הדיונים. לדבריו "זו לא תוכנית ריאלטי מצוחצחת היטב, אלו לא תוצאות ידועות מראש, זו המציאות הישראלית במיטבה". ראש הצוות הוסיף כי "אני רוצה להתנצל מראש על שלא נוכל לצערי לעשות צדק עם כולם, אבל אנו עושים כמיטב יכולתנו. אני נרגש מאוד מכל מה שקורה בשבועות האחרונים - דור צעיר קם על רגליו והשמיע את דבריו בענייני חברה וכלכלה בקול צלול בקומה זקופה ובצורה כל כך מכובדת". 

 

"התשובה לפערים בחברה הישראלית - הגדלת תקציב החינוך"

 

הדיונים נערכו במכון ון-ליר - במרחק של כמה מטרים ממשרדי הות"ת שבהם יושב בדרך כלל פרופ' טרכטנברג.

בכינוס היום השתתפו 6 מחברי הצוות - טרכטנברג, פרופ' יוג'ין קנדל, אסתר דומינסיני, פנינה קליין, טלי רגב ואיל גבאי. מלבדם ישבו בחדר כ-40 נציגי ציבור ועיתונאים.

 

רואה החשבון שי רייפמן מבאר שבע היה ראשון הדוברים. רייפמן הציע בין השאר "לבטל את המע"מ למוצרי יסוד". טרכטנברג ענה לו כי זה "לא עניין של מה בכל להגדיר מה זה מוצרי יסוד". רייפמן השיב כי "ברור לי שזה לא נושא פשוט, אבל אפשר להסכים על מוצרי מזון בסיסים כמו מזון לתינוקות".

 

אחריו דיבר איש העסקים בדימוס ומנכ"ל תנועת "הכל חינוך", דב לאוטמן. לדבריו "התשובה לפערים בחברה הישראלית היא לתת יותר תקצוב לחינוך. מלבד זאת אין יותר תופרות - ואני לא רוצה שיהיו יותר תופרות, אך אני רוצה שתקום חברה בגליל להעסיק אנשים בהייטק. בשביל זה צריך לדעת אנגלית ולקבל השכלה. יש ישובים בישראל בהם אחוז מקבלי הבגרויות הוא פחות מ-20%. זו בושה. ככל שאני יורד לפרטים אני מתבייש עוד יותר".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x