$
בארץ

"לא היתה מחאה אם היו מכירים בהוצאה על ילד לצורכי מס"

כבר ב־2009 עו"ד ורד פרי יצאה למאבק דומה לזה של 5 האמהות - והפסידה. והיום היא רואה את התוצאות

הדר קנה 07:0028.07.11

"ביטול פסק הדין המכיר לצורכי מס בהוצאות הטיפול בילדים, הוא אחת הסיבות ללחץ הכלכלי הגדול על הורים ממעמד הביניים. הוא גם הביא למחאות שאותן רואים היום", כך אומרת עו"ד ורד פרי, מי שיצאה לפני יותר משנתיים למאבק למען הכרת רשויות המס בהוצאות לטיפול בילדים - שבו ניצחה בחזית

המשפטית, אך הפסידה מול הכנסת.

 

פרי, אם לשניים, ביקשה לנכות כהוצאה מוכרת תשלומים ששילמה למסגרות ההשגחה על ילדים. לאחר שמס הכנסה סירב לאשר את בקשתה, הגיעה פרי עד העליון למען המטרה שחרתה על דגלה - ובאפריל 2009 הפתיע בית המשפט, בעיקר את רשות המסים ומשרד האוצר. בפסק דין תקדימי קבע העליון כי הוצאות הטיפול בילדים יוכרו לצורכי מס. כתוצאה מכך, הלכו רשות המסים והאוצר על מסלול עוקף והביאו לאישור הכנסת ביולי 2009 את חוק המטפלות שקבע שתינתן נקודת זיכוי אחת לאמהות לילדים עד גיל חמש. נסתם הגולל על פסק הדין.

 

מאבק העגלות שיחל היום מחזיר את הדיון לפסק הדין ההוא. "זו מחאת מעמד הביניים שעובד קשה, נושא בנטל המס ומתפרנס יפה, ועדיין אין לו הכנסה פנויה", אמרה אתמול פרי ל"כלכליסט". "אם היו משאירים את פסק הדין המכיר בהוצאות ילדים על כנו, היתה נוצרת הכנסה פנויה למשפחות בגובה של אלפי שקלים בשנה".

 

“אם המדינה היתה מקבלת את פסק הדין, הוצאת הטיפול בילדים היתה מתחלקת בין ההורה משלם המסים לקופת המדינה", ממשיכה פרי. "המדינה לא היתה צריכה להשקיע כסף, היא רק היתה מקבלת פחות הכנסות, שלא כמו הדרישה הנוכחית לסבסד את חוק חינוך חובה חינם. זה נכון חברתית וכלכלית למדינה לבטל את החוק ולהכיר בהוצאות הטיפול לצורכי מס כפי שקבע פסק הדין".

 

"מעמד הביניים זה לא מונח שנוגע לאנשים רעבים, אלא לאנשים עובדים המתפרנסים יפה וגומרים את המשכורת על שכר דירה, חשמל, ארנונה, מים ומכולת", מסכמת פרי. "אנשים כמוני שעל כתפיהם המדינה קיימת רוצים גם איכות חיים, וזה לא דבר מוגזם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x