$
משפט

השותפים העסקיים של שי לבנת עולים להתקפה

בשימוע סוער שערך שי לבנת לאמיר אדלר ואילן פדלון הטיחו בו שותפיו העסקיים ופרקליטם האשמות קשות. המסמכים שהוגשו לבית המשפט בבקשה לצו מניעה חושפים עד כמה עמוק הקרע בין מי שהלכו יחד במשך כמעט עשור. שי לבנת בתגובה לבקשה: "ניסיונם של אדלר ופדלון להציג עצמם כמי שאם תופסק כהונתם תיגרם פגיעה אנושה לחברות, הוא יהיר ומופרך"

ענת רואה 08:5724.07.11

הסכסוך בין שי לבנת לשותפיו אמיר אדלר ואילן פדלון צפוי להגיע השבוע לנקודה מכרעת, כאשר בית המשפט המחוזי בפתח תקווה ידון בצו המניעה הזמני שניתן לטובת אדלר ופדלון נגד הדחתם מתפקידיהם בחברות שבשליטת שי לבנת. המסמכים שהוגשו לבית המשפט שופכים אור על הסכסוך בין הצדדים, חושפים התבטאויות חריגות והאשמות קשות כלפי לבנת, ומציגים טענות בדבר חלקו בעסקי המשפחה בטרם החזיר את מניותיו בקבוצת לבנת ב־1997. בדיון תיבחן הפיכת צו המניעה מזמני לקבוע.

 

את הבקשה להוצאת צו מניעה הגישו אדלר ופדלון לאחר שהדירקטוריונים של החברות שבהם הם מכהנים החליטו לסיים את תפקידיהם. פדלון משמש כדירקטור בחברות זואי, סייפרטק ובנקום, ואדלר משמש כדירקטור בחברות מד1, אי.סי1 ובנקום. ההחלטה בדבר סיום תפקידיהם התקבלה בתום שימוע שנערך לשניים, ושהוחלט עליו בישיבת הדירקטוריונים שבה נידונה הפסקת כהונתם של השניים בשל מה שהוגדר כ"מעשים ומחדלים" חמורים שביצעו.

 

"אתה צריך להתבייש, אתם אלימים"

 

ישיבת השימוע לאדלר ופדלון נערכה ב־4 ביולי, ועו"ד בעז בן צור ייצג בה את השניים. מהמסמכים שהוגשו לבית המשפט עולה כי בתוך דקות ספורות הפכה הישיבה לסוערת, כשבן צור הטיח האשמות חריפות בלבנת. "אתה צריך להתבייש, אתם אלימים, אתה מתנהג בצורה מופקרת", אמר ללבנת. "אתה מתנהג בצורה נבזית".

 

לבנת הגיב באומרו על אדלר ופדלון שהם "שותפים זוטרים שהם מנהלים". ובן צור השיב: "הם לא פועלים שלך ולא עובדים שכירים שלך". עו"ד גיורא ארדינסט שמייצג את לבנת הגיב ואמר לבן צור: "אתה מתבקש לדבר לעניין ולא לשאת נאומי בחירות". על כך הגיב בן צור באומרו כי "מר לבנת ויועציו הנם חבורה כוחנית ואלימה. אין לך (ללבנת - ע"ר) מושג מה קורה בעסקים האלה במשך שמונה שנים. אמיר ואילן (אדלר ופדלון - ע"ר) שראו בך שותף, הלכו ובנו את העסקים האלה בשביל שלושתכם, כשותפים.

 

"יש גורמים שמובילים אותך. תחשוב בינך לבין עצמך, לא כשאתה מגובה בחבורה של יועצים, ולא כשאח שלך, אותו אח שבעט בך כשהמשפחה שלך קראה לך ואמרה לך, 'תחזיר את המניות'... אבא שלך אמר לך, 'תחזיר את המניות'". "איך זה קשור?", שאל ארדינסט את בן צור, והאחרון השיב: "אתה (לבנת - ע"ר) באת לאמיר ואילן ובכית על צווארם. תיישיר מבט אל עצמך כשאתה לבד ללא היועצים ותחשוב, 'מה אני עושה לשני אנשים שהיו שותפים שלי'".

 

בהמשך השימוע הלכו חילופי הדברים והחריפו. "זה רק חלק ממה שאני יודע. אם זה יימשך, אני אמרח לכם על הראש את הכל", אמר בן צור. "מפאת כבודכם לא אמרנו כל מה שאנחנו יודעים עד עכשיו. אמיר ואילן רצו פרידה יפה ולא רצו לכבס הכל בחוץ". לבנת השיב לדברים ב"אני לא מגיב", ועל כך אמר בן צור, "תתבייש לך שאתה אפילו לא מסוגל לדבר. כתב התביעה הוא בגדר הזיה. כרגיל, אתה לא יודע לעשות שום דבר לבד (...) נקטת אמצעים חוליגניים, אתה מתנהג כמו חוליגן עסקי".

 

שי לבנת שי לבנת

 

"מה זה חוליגן?", שאל לבנת, ובן צור השיב לו: "חוליגן זה בריון, מתנהל מחוץ לקונבנציות. חוליגן עסקי זה מי שמתנהג בניגוד לכל קוד מקובל, שובר יחסי אמון בצורה בוטה, מעליל עלילות שווא. לא מוכן לבוא לשותפים שלו ולהגיד, 'בואו נברר' - אפילו את הצעד המינימלי הזה לא עשית".

 

בשלב זה ביקש ארדינסט מבן צור לעבור לצורה עניינית יותר ואמר: "בואו נמשיך. שמענו את כל הקללות". אך בן צור המשיך בשלו: "חוליגן עסקי זה ביטוי הכי מעודן שיכולתי להשתמש בו בקשר אליו. הסיטואציה פתטית. אתה (לבנת - ע"ר) מוקף בסוללת יועצים שתגונן עליך מפני עצמך ומפני אח שלך, שאומר לך מה לעשות".

 

"במשפחת לבנת לא זיהו בשי כישורים יוצאי דופן"

 

בסופו של דבר, על סמך אחוזי השליטה של לבנת בדירקטוריונים, הוחלט לסיים את תפקידיהם של אדלר ופדלון במכלול החברות. ימים ספורים לאחר מכן פנו אדלר ופדלון לבית המשפט בבקשה להוציא צו מניעה זמני שימנע את הדחתם מתפקידיהם. בניסיון להדגיש את חשיבותם להצלחת החברות שבבעלותו של לבנת נכתב בבקשה כי "בכל הנוגע לכישוריו של שי לבנת כאיש עסקים מן השורה הראשונה - כפי שהוא מעיד על עצמו - לא נרחיב את הדיבור, ונסתפק באמירה כי משפחת לבנת עצמה לא זיהתה בשי סגולות יוצאות דופן בתחום זה, והעניקה את הבכורה (מניית הכרעה - ע"ר) לאחיו צביקה דווקא".

 

בהמשך המשיכו השניים וכתבו כי בפגישת היכרות שנערכה ב־1991 בין פדלון לאחיו של שי, צביקה לבנת, לפני העסקתו של פדלון בקבוצת לבנת, סיפר צביקה לפדלון כי הוא מבקש לאייש משרת חשב בחברת תשתית שאותה מנהל שי. לפי הכתוב, פדלון "תהה בינו לבין עצמו מדוע שי אינו זה שמחליט על קבלת העובדים בחברה שבניהולו, אלא שצביקה הבהיר לו עד מהרה כי שי אכן סבור שהוא מנהל את תשתית אלא שלמעשה הוא לא הגורם שמקבל החלטות בחברה. צביקה הוסיף ואמר כי הוא זקוק למישהו 'שישמור' על אחיו, וידווח לו על כל מהלכיו".

 

לטענת אדלר ופדלון, השפל ביחסים בין האחים צביקה ושי לבנת היה ב־1996–1997, כשאביהם של השניים בונדי לבנת התערב בסכסוך ביניהם. לפי הכתוב, האב "הזדהה עם עמדתו של צביקה, שנחשב מאז ומתמיד למוכשר והדומיננטי מבין האחים במשפחה".

 

לפי הכתוב, באותה תקופה עמדו אדלר ופדלון לצדו של שי לבנת והעניקו לו תמיכה מקצועית ואישית. לטענתם, לאחר שהמשפחה כפתה על לבנת לעזוב את הקבוצה המשפחתית ולהשיב את אחזקותיו בחברות לאבי המשפחה, הוא התייעץ איתם בנוגע למכתב חריף שכתב לאביו ובו הבהיר לו כי החליט להיפרד ממשפחתו.

 

"אדלר ופדלון נתפסו מועלים בכספים"

 

בתגובה לצו המניעה שהגיש ארדינסט בשמו של לבנת נכתב כי אדלר ופדלון "מבקשים לתאר באור רומנטי משהו מסע עסקי משותף, משל היה מדובר בשלושה סטודנטים צעירים שהקימו חברת סטארט־אפ בדירת שותפים". אלא שלטענת לבנת, בזמן הקמת החברות הוא היה איש עסקים מנוסה בעל נכסים והון, שימש כמנכ"ל חברת תשתית והיה מעורב בעסקיה הענפים של משפחת לבנת, וכשיצא לדרך עצמאית הציע לשניים להעסיק אותם כמנהלים.

 

לטענת לבנת, הוא טעה בכך ש"שכר פועלים ולא ישב עמם". לטענתו, הבקשה לצו מניעה שהגישו השניים והטיעונים המופיעים בה הם "שיא חדש של עזות מצח" מצד מי ש"נתפסו מועלים בכספי ובנכסי החברות והודו למעשה בעבירות פליליות חמורות".

 

לטענתו, "המבקשים מנסים לשכתב את המציאות בכך שהם מנסים לתאר את החברות כ'מפעל חיים' שלהם, ומפליגים בדברי שבח על אודות עצמם, תוך ניסיון לטעון שהם־הם, במו כישרונם ועבודתם אחראים להצלחת החברות. אלא שהאמת רחוקה מתיאור דברים זה מרחק רב. להצלחת החברות אחראי לא פחות מהמבקשים, ואף הרבה יותר מהם, לבנת".

 

בהמשך נטען כי מעורבותם של אדלר ופדלון בניהול החברות זניחה, שכן החברות מנוהלות בידי מנכ"לים מקצועיים ומעורבותם של השניים "אינה חורגת ממעורבות של דירקטורים יחידים בדירקטוריונים הכוללים דירקטורים נוספים". עוד נטען כי "ניסיונם להציג עצמם כמי שאין להם תחליף ואשר אם תופסק כהונתם תיגרם פגיעה אנושה לחברות הריאליות, הנו ניסיון יהיר ומופרך, שאין לו שמץ של אחיזה במציאות, המתבסס על מילים ריקות ואינו נתמך בראיות".

 

השופט עופר גרוסקופף מבית המשפט המחוזי בפתח תקווה החליט להקפיא את מצב הדברים כך שהפיטורים של השניים לא ייכנסו לתוקף עד לדיון שייערך ביום רביעי, וזאת בכפוף לכך שאדלר ופדלון יפקידו ערבות בנקאית בסכום של חצי מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x